עלות בהדסה

דר' מירי גודין.

עובדת גם עם מכבי, היא מקסימה וסבלנית אבל התורים למכבי אצלה מאוד רחוקים.
אם את מעוניינת להזדרז ולא להמתין אז תחשבי טוב. לגבי טופס 17 ממכבי הם נותנים לך אין בעיה, אבל ההמתנה מעצבנת.
נדמה לי שהיא מקבלת (במכבי) שם פעם בשבוע. הלכתי לייעוץ בהדסה כי לא רציתי להמתין לה כל כך הרבה זמן.
הדסה גבו ממני 1,200 שח' שלא הוחזרו לי ממכבי, ולאחר מכן נסעתי עוד פעם אליה להדסה אבל הפעם לא שילמתי כי את התיק כבר פתחתי.
אבל בסוף החלטתי לא לעשות בהדסה.

בהצלחה בכל החלטה
ושבת של בשורות טובות
אמן

מצטרפת לשאלה. התרשמתי שהדסה הם הכי טובים... |

הייתי בכנס שהם ערכו השבוע, והתרשמתי שהם הכי טובים כי:
- יש אפשרות לבחור את התורמת, שלא כמו באסותה שם אומרים מי התורמת רק אחרי ההחזרה
- המעבדה בצ'כיה היא מצויינת - בכנס נאמר שיש להם 93% אחוזי הפריות, שלהבנתי זה אפילו יותר ממה שיש בארץ...
- הם נותנים יחס אישי וחם לכל מטופלת (יש לי חברה שעוברת שם טיפולי IVF והיא העידה על כך)
- גיל התורמות הוא עד 32 בלבד
- אני מסיבות אישיות מעדיפה תורמת מצ'כיה ולא מקייב
- המחיר הוא כמעט אותו מחיר (בהשוואה לאסותה ראשלצ),
- אני מעדיפה להחזיר מוקפאים על בסיס טבעי (כאשר אין הורמונים שיכולים להשפיע על הרחם), כך שהיתרון שמביאים טריים לארץ במסלול אסותא ובמסלול הדסה צריך לנסוע לחול בשבילי - לא משחק אצלי תפקיד

אני מקווה שהשיקולים שלי נכונים ושאני לא מפספסת כאן משהו...

משיבה ללירן

לא התאים לי, כי לא רציתי לטוס לצ'כיה והעדפתי לקבל את העוברים בראשל"צ ולנסוע לנוח בבית.
וגם דר' באום מיכה אין לו מתחרים: נגיש, איכפתי, יצירתי וחושב מחוץ לקופסא, תמיד זמין, בסלולרי, במייל וגם במשרדו מ-17.00 עד חצות הלילה בכל יום

לירן תשאלי שאלה כמה מהמטופלות כרגע כאן בפורום הן של דר' באום מיכה: שילדו כבר/בהריון/מטופלות אצלו ומרוצות ותביני למה לא הלכתי להדסה.
בהצלחה בכל החלטה

מאחלת

לירן 34

New member
תודה רבה צופית. גם אני לא כל כך רוצה לנסוע

לחוייל. תודה על התשובה והסבר

לאב12

New member
גם אני כמו צופית

פתחתי תיק בהדסה, שילמתי דמי פתיחת תיק. אבל משהו לא נראה לי וזה הדקאפפתיל שצריך לקחת. האחות הציעה זריקה אחת וחששתי מתופעות הלוואי שקראתי בפורום כגון: הקדמת גיל המעבר בדקא 0.1.
ביקשתי להחזיר מוקפאים בארץ ונאמר לי כי לא כדאי וכי הסיכויים קטנים יותר.
כמו כן, היו לי עוד שיקולים, בגלל שאני יחידנית ולא ניידת היה קשה לי כל הניוד של הזרע וגם חשבתי על כך שאם אצטרך להחזיר מוקפא אז אצטרך להגיע עד לירושלים.
בנוסף, הייתי צריכה לעשות בדיקה גנטית מסויימת לתורמת הצ'כית ואמרו לי שהם יעשו זיגוג לביצית וכך יבדקו אותה. זה לא היה נראה לי.
לבסוף החלטתי שאני הולכת על אסותא ראשל"צ. התחלתי סיכרון והפסקתי כעבור מס' ימים מהפחד לא הייתי שלמה עם עצמי. הייתי צריכה עוד קצת זמן לעכל.
אחרי עבודה עצמית שעשיתי, לבסוף הריתי ממוקפא במסלול אסותא.

כששמעתי שבהדסה עושים זיגוג לביצית כשיש בעיה

גנטית גם לי זה היה משונה אבל יש גם הצלחות בשיטה זו.
אני מסכימה עם לאב12 שלא תמיד הדקאפפטיל הארוך הוא טוב. לי בתרומה הראשונה הוא היה ממש לא טוב ואז ד'ר באום עבר לדקאפפטיל יומי. טוב זה היה בתקופה שהיה לי עוד ביוץ...

שוב כל אחת עושה מה שטוב לה לי אישית צרם בהדסה שצריך לשלם על מוקפאים שיגיעו לארץ זה הזכיר לי את התרומות בחו"ל. אם היו נשארים מוקפאים צריך לשלם על הקפאה שלהם בסביבות 500 יורו לשנה. אז זה נורא הרגיז אותי.

הממממ... לי נאמר משהו אחר בקשר לעלות ההקפאה

בשמת מהדסה אמרה לי במפורש שעלות ההקפאה של העוברים לחמש שנים כלולה במחיר של התרומת ביצית, ואחרי חמש שנים זה יעלה 500 יורו להמשיך להקפיא אותם.

ועוד משהו שאמרו בכנס , ושכחתי לציין אותו והוא גם חשוב מאד:
אם מישהי נכנסת להריון מהתרומה, אז פונים אליה בשבוע ה-12 ושואלים אותה אם היא רוצה להשיג עוד ביציות מאותה תורמת, כך שגם הילד הבא יהיה מאותה אמא.
אם כן, פונים לתורמת , ואם היא מסכימה לתרום שוב, אז מתרימים אותה שוב, ומקפיאים את הביציות שלה. עלות ההקפאה היא 90 יורו לשנה.
אם אחרי חמש שנים, אותה אמא לא מעוניינת בילד נוסף , לפחות לא מאותה תורמת, הם לוקחים את הביציות לעצמם .
כמובן , כך אני מבינה, אפשר בכל שלב להגיד להם "החלטתי שזה לא מתאים", והם יפשירו את הביציות וישתמשו בהן לצרכיהן. זה לא שחייבים לשלם לחמש שנים גם אם מחליטים באמצע שזה לא מתאים. זה לפחות מה שאני הבנתי ממה שנאמר.

לירן 34

New member
באתר שלב אוריגו )שזאת חברה שמתאמת

את כל המסלול של הדסה) כתוב לגבי ההקפא שעלות לשנה 200 אירו לשנה מעבר ל14 חודשים ממועד הטיפול.

S i e n a

New member
אולי זה אם את משאירה את העוברים בצ'כיה

אבל אם את מביאה את העוברים לארץ הם בהדסה וכבר אין קשר לאוריגו.

למעלה