עלות אדמת גן

צלף 1

New member
עלות אדמת גן

אני לקראת סיום הבניה שלי בנווה אילן ליד ירושלים והגעתי לשלב של מילוי אדמת גן.האם למישהו יש מושג לגבי עלות משאית עם אדמת גן ופיזור האדמה בגינה? האם יש סוגים שונים של אדמה? אודה לפרטים של מישהו באזור.

פיטנגו4

New member
אולי שמישהו יסביר לי מה זה "אדמת גן"

מכל סוגי הקרקעות בישראל אין שום סוג שנקרא "גן". ו... אני מוכנה לתגובה המתבקשת: אז לא. חמרה היא לא האדמה הכי טובה שיש... והיא גם לא האלטרנטיבה המומלצלת למילוי כל הגינות בארץ. ממש לא.

פיטנגו4

New member
מה האדמה המקומית שלך?

סביר להניח שהיא המועדפת למילוי. איזה גובה נדרש למילוי? רצוי שמישהו מקצועי יבדוק בשטח ויאמר לך מה מומלץ. לא גנן, לא קבלן, ולא השכן, אלא מתכנן גינות מקצועי: הנדסאי אדריכלות נוף או אדריכל נוף. לחלופין, תן תוצאה של בדיקות קרקע שנעשו בשטח ואולי (לא בודאות מלאה ) שאני אוכל לאמר לך מה הסוג המומלץ למילוי.

banai3

New member
למה בעצבים :)

אני מניח שהיא צריכה מילוי מאותו סוג קרקע שיש באיזור שלה . זה מה שמומלץ בדרך כלל. אדמת גן או אדמת מילוי הוא מונח שגור גם אם הוא שגוי הכוונה ברורה

mister500

New member
תשובה פשוטה , לשאלה פשוטה

עלות משאית ( 20 טון ) אדמה לגן ( חמרה גזר ) 600 ש"ח אם תרצה אדמה שחורה תוכל לקבל ממני בחינם ( בנימינה )

berberon

New member
מה זה אדמה שחורה?

ומה זה בחינם? איך זה מגיע מבנימינה ליקנעם המושבה למשל?

mister500

New member
אז ככה..

בחינם ..זה ללא תמורה , חינם אין כסף . במתנה , שי , נתינה , ללא שלמונים , אין צורך לשלם . בקשר לשינוע האדמה , זה יגיע מבנימינה ליקנעם המושבה על משאית שתשלח , הרי אינך מצפה שאשלם גם למשאית

פיטנגו4

New member
לא שמים אדמה כבדה על אדמה קלה ממנה

בגלל בעיות ניקוז. זה ממש חוק. יתכן בהחלט שמדובר על אדמות זהות, אבל אם לא - אז לפני שמביאים כדאי לבדוק את הנושא הזה. (דרך אגב: אדמה כבדה , לפי ההגדרה, היא כזו שנדרשים יותר סוסים כדי לחרוש אותה. זו לא בדיחה...)

ronencohen34

New member
קודם כל מזל טוב על סיום הבניה

לגבי אדמת גן תתקשרי אלי מחר ואפנה אותך לבחור שמספק לי אדמת גן (מילוי). רונן

banai3

New member
מנצל"ש - דרכים יצירתיות להשיג אדמת מילוי

אני צריך די הרבה אדמת מילוי רציתי לדעת אם יש דרכים להשיג אגמת מילוי בזול. למשל מפרויקטים של תשתיות בקרבת מקום או חפירות של מאגרי מים וכו אשמח לטיפ בעניין

mister500

New member
ואם יש , מה תעשה ?

בוא נעשה חשבון : 1.800 ש"ח עלות שופל ליום עבודה 300 ש"ח לוקחת משאית על הובלה , אם נצא מנקודת הנחה שהמרחק סביר . יותר זול להזמין משאית מילוי 400 ש"ח למשאית כולל חומר מילוי

banai3

New member
יש בזה משהו

אלא אם כן הקבלן צריך לפנות את החומר על חשבונו ואז אפשר להגיע לאיזה הסדר או שהם בדרך כלל ימכרו את זה לקבלני עפר גדולים ?

berberon

New member
מפקח טוב יכול לעזור.

הייתי צריך להרים דונם ורבע בין 1 - 6 מטרים כתלות באיזור המגרש. התחלתי לעבוד עם מפקח שלא הזיז את התחת ורצה מאות שקלים למשאית. די מהר החלפתי אותו במפקח שבאמת מכיר את העבודה ומשאיות התחילו פשוט להגיע ולפרוק חומר במגרש. פרקו פה כ-3000 קוב חומר. אני הייתי מרוצה וגם מי שהיה צריך להיפטר מהחומר היה מרוצה.

banai3

New member
ויצא משתלם בסופו של דבר ?

כלומר כמה שילמת למשאית ? ירדת את ה 300 ש"ח למשאית ?

berberon

New member
חשבתי שהייתי ברור... לא שילמתי שקל... :)

לא על החומר ולא על ההובלה. הדבר היחיד שעלה לי זה שופל שהיה צריך לסדר את החומר.

banai3

New member
יפה מאוד

אפשר לשאול מאיפה הגיע החומר? סללו כביש או משהו דומה ? אני גם צריך איזה 1500 קוב

פיטנגו4

New member
אני חוזרת שוב

סביר להניח שאתה לא יכול לקחת את האדמה שלו כי אולי אצלך האדמה קלה יותר. לא שמים אדמה כבדה על קלה ממנה !!! אי אפשר לשים אדמת גרומוסול על טרה רוסה, ורנזינה על חמרה חולית, גם לא בחינם!!!

למעלה