עלויות רב קו

שלום,
כמה יעלה לי חופשי חודשי ארצי? מחיר רגיל ומחיר ותיק? האם זה כולל רכבות?
האם יש חופשי יומי לאור כל השינויים שנעשו ?

האם ניתן להטעין כל סכום?

DAVIDADATO

Well-known member
כמה יעלה לי חופשי חודשי ארצי? מחיר רגיל ומחיר ותיק? האם זה כולל רכבות?
עם רכבת 225 ש"ח לחודש כל הארץ לרגיל ואזרח ותיק משלם 50% פחות מהמחיר הרגיל והוא עולה 112.5 ש"ח
האם יש חופשי יומי לאור כל השינויים שנעשו ?
אכן ועלותו לכל הארץ עם ובלי רכבת אותו מחיר כ-74 ש"ח ואילו אזרח ותיק משלם 37 ש"ח
האם ניתן להטעין כל סכום?
מה זאת אומרת להטעין בכל סכום? ערך צבור?

עם רכבת 225 ש"ח לחודש כל הארץ לרגיל ואזרח ותיק משלם 50% פחות מהמחיר הרגיל והוא עולה 112.5 ש"ח

תודה.
למשל יש לי 30 שח צבור.
אני יכול להשלים 44 שח לחופשי יומי, כך ש30 ילקח אוטומטית ממש שטעון, ו44 אטעין באמצעי תשלום.

raya

Well-known member
תודה.
למשל יש לי 30 שח צבור.
אני יכול להשלים 44 שח לחופשי יומי, כך ש30 ילקח אוטומטית ממש שטעון, ו44 אטעין באמצעי תשלום.
לפי מיטב הבנתי - לא. חוזה מיוחד נפרד מהסכום בערך צבור. כך היה לפחות בעבר.

Ccyclist

Well-known member

כל הארץ ₪225 זה אוטובוסים בלבד. כל הארץ עם רכבת עולה ₪610 .

אם אינך מתכוון לנסוע בכל רחבי הארץ ורוצה רכבת לאזורך יש אופציות לחודשי עד 40 ק"מ ו עד 75 ק"מ.

היחס בין מחירי החודשי ליומי הוא כזה שאם אתה נוסע מעל 10 ימים באותו טווח מרחקים החודשי ישתלם לך יותר.

שיטת החודשי שונה משיטת הערך הצבור. אם אינך נוסע מעבר לטווח המרחקים שקנית חבורם חודשי - אין לך צורך בערך צבור וכל הנסיעות שלך יהיו מהתשלום על החודשי.

אם למשל אתה גר בגוש דן ואתה קונה חודשי עד 40 ק"מ הוא יכסה לך הרבה נסיעות במרכז כולל נתניה, אשדוד, מודיעין. אם יש לך נסיעה או שתיים בחודש נאמר לירושלים (עד 75 ק"מ) או חיפה ( עד 120 ק"מ) וזה לא מצדיק חודשי למרחקים כאלו אז כדאי שיהיה לך קצת ערך צבור על הכרטיס לנסיעות המזדמנות האלו. ברכבת התשלום אמור להיות אוטומטי בגלל שאתה פותח את השערים עם הרב קו בכניסה וביציאה, אבל באוטובוסים יתכן שתצטרך לומר לנהג לתקף מהערך הצבור בנסיעות ארוכות אל מעבר לאזור החודשי.

Screenshot_20221007-191206_Rav-Kav Online.jpg

DAVIDADATO

Well-known member
כל הארץ ₪225 זה אוטובוסים בלבד. כל הארץ עם רכבת עולה ₪610 .

אם אינך מתכוון לנסוע בכל רחבי הארץ ורוצה רכבת לאזורך יש אופציות לחודשי עד 40 ק"מ ו עד 75 ק"מ.

היחס בין מחירי החודשי ליומי הוא כזה שאם אתה נוסע מעל 10 ימים באותו טווח מרחקים החודשי ישתלם לך יותר.

שיטת החודשי שונה משיטת הערך הצבור. אם אינך נוסע מעבר לטווח המרחקים שקנית חבורם חודשי - אין לך צורך בערך צבור וכל הנסיעות שלך יהיו מהתשלום על החודשי.

אם למשל אתה גר בגוש דן ואתה קונה חודשי עד 40 ק"מ הוא יכסה לך הרבה נסיעות במרכז כולל נתניה, אשדוד, מודיעין. אם יש לך נסיעה או שתיים בחודש נאמר לירושלים (עד 75 ק"מ) או חיפה ( עד 120 ק"מ) וזה לא מצדיק חודשי למרחקים כאלו אז כדאי שיהיה לך קצת ערך צבור על הכרטיס לנסיעות המזדמנות האלו. ברכבת התשלום אמור להיות אוטומטי בגלל שאתה פותח את השערים עם הרב קו בכניסה וביציאה, אבל באוטובוסים יתכן שתצטרך לומר לנהג לתקף מהערך הצבור בנסיעות ארוכות אל מעבר לאזור החודשי.

צפה בקובץ המצורף 65055
אוי נכון|פנים|

DAVIDADATO

Well-known member
במדינה שבה רוב התח"צ אוטובוסי זו טעות סבירה מאד, במיוחד כשמשרד התחבורה פשוט קורא לזה "כל הארץ".
אני מתגעגע לרפורמה הקודמת, מעבר 90 דקות לא משנה לאן אתה נוסע באוטובוס, ערך צבור נהדר שנותן לך תמורת כסף מדויק עוד סכום קטן בפנים.
דרך שווה זה אסון נוראי אם כן היו נותנים נסיעה חינם מגיל 67 ולא 75!

Ccyclist

Well-known member
יש דרך למשוך את הכסף מבלי לבצע נסיעות בפועל? אני כמעט ולא נוסע בתחצ
אם כך עדיף לך להשתמש באפליקציות ולא ברב קו, אלא אם ממש חשוב לך לשלוט מראש בהוצאות.

בשיטה של האפליקציות המחירים זהים למחירי הרב קו, אתה נוסע כמה שאתה צריך ובסוף החודש האפליקציה מחייבת אותך בדיעבד.

למעלה