עלויות צניחה

עלויות

כחול עיניים, יש להכין כ 4000$ לציוד ברכישה ראשונה (לא חובה אבל מוזיל עלויות בצורה משמעותית ומשפר הרגשה לעבוד עם ציוד אישי) וזה כולל מצנח, קסדה, מד גובה, חליפה. עלות כל צניחה 28$ בבודדת וניתן לקנות חבילות של 10 ו/או במחיר מוזל. בדיקות רפואיות + חברות באיגוד הצניחה + ביטוח ~ 1000- 1500 שח אבל המחיר מאוד גמיש כיוון שחלק מעלויות הביטוח תלויות בך והמחיר יכול לעלות משמעותית מעבר ל 1500 במקרה של ביטוח גבוה. מכאן צא וחשב ~ 4000$ ציוד כללי 1200 שח עלויות מנהלתיות 28$ לצניחה ובד"כ כדי לשמור על כושר סביר מינוס נהוג לבצע 3-4 צניחות בחודש סה"כ - ככה וככה
בברכת שמיים כחולים אורי

SkyEye

New member
היית חייב להקדים אותי../images/Emo35.gif אז מה -->

אתה מנהל הפורום
רון

adizohar

New member
עלויות - שכחת את הדברים החשובים

הי, שכחת את הדברים החשובים: כאשר נמצאים במועדון - אוכל ושתיה ומה עם כיבוד לחברה Adi from Down under

taz512

New member
עלויות צניחה

אחרי שאתה גומר את הקורס יש לך את ההוצאות הבאות. השכרת מצנח- 20$ עליה למטוס- 28$ השכרת מד גובה- 10$ אלה מחירים בערך למחירים מדויקים תיכנס לאתרים של שני מועדוני הצניחה. אני אישית ממליץ על קנית ציוד אבל זה רק לאנשים שיודעים שהם הולכים להשקיע בזה ולצנוח הרבה ככה שההשקעה מחזירה את עצמה. דבר אחד שאני באמת ממליץ לקנות זה מד גובה שמחזיר את עצמו אחרי 16 קפיצות בערך. אני אישית קניתי מצנח ברגע שסיימתי את הקורס אבל זה רק אני החולה נפש. טאז שד מטורף עם קבלות

SkyEye

New member
לא רק אתה חולה נפש ../images/Emo121.gif

וקניית ציוד אינה בהכרח צעד להחזרת ההשקעה. יש הבדל איכותי בין ציוד בסיסי מושכר לבין ציוד אישי ספורטיבי ומתקדם. שמיים כחולים,

taz512

New member
וואלה אתה מחדש לי

לא ידעתי שהורנט 150 בריג נירו, נקרא ציוד בסיסי. אבל טוב תמיד לדעת. שמיים כחולים מהשד המטורף

SkyEye

New member
הקורס זו רק ההתחלה ../images/Emo130.gif

מעבר לעלות הצניחות השוטפות (ראה פירוט מחירים באתרי המועדונים בקישורי הפורום) יש להוסיף לעלויות השנתיות דמי חבר, ביטוח, בדיקות רפואיות ונסיעות (גם לחו"ל...). אם תחליט "לחסוך" את דמי השכרת הציוד תצטרך גם לקנות ציוד, לשלם בעבור אחזקתו (אריזת רזרבי כל 120 יום), קיפולו (אם אתה עצלן במיוחד), איכסונו (אני מוכן לשמור את הציוד שלך בביתי תמורת סכום הולם) ועוד ועוד ועוד. אבל הכל פונקציה של אופי וכמות הפעילות. מי שצונח פעם בשבוע בשביל להתרענן לא ממש חייב לרכוש ציוד. מי שמתאמן וצונח 10 פעמים בשבוע (ואז משלם פחות על כל צניחה) מוציא בדרך כלל סכומים נוספים גם על קורסים מתקדמים, צילום, שידרוגי ציוד, תחרויות, טי-שירטס, בירה בבקבוקים ירוקים וסלילת משטח אימוני creepers ליד הבית. בקיצור, השמיים הם הגבול. ובכל זאת האדמה היא זאת שמגבילה אותנו
ואיך שלא תסתכל על זה, זה שווה כל אגורה
רון

eligrt

New member
לגבי רכישת מצנח... ../images/Emo22.gif

בתור אחד שאין לו עדיין חופה פרטית (זאת כי שני גורמים לא מאשרים לי: מנהל הבנק... והגברת...
אני רק רוצה להדגיש משהו שכנראה לא הובהר מספיק אם רכישת מד גובה מכסה עצמה תוך 15-17 צניחות אזי רכישת מצנח תחזיר עצמה רק אחרי 200 צניחות (אם לא יותר !!!) זה שלקפוץ עם חופה קטנה, פרטית, אישית זה להיט - אני רוצה להסכים (הלוואי ויכולתי כבר להרגיש זאת) אבל לטעון שהרכישה תוזיל עליות משמעותית ??? פה אניכבר לא בטוח. בהזדמנות זו אולי יש מקום לשאול - חופה חדשה מספיקה לכמה צניחות ? (הבלאי הטבעי שלה - מתי ??? 200 צניחות ? 500 או אולי 1000 ????) eligrt

לגבי רכישת מצנח

ELIGRT שלום. אם אתה מתייחס לרכישת מצנח כאל השקעה שצריכה להחזיר את עצמה במונחי כסף - אל תקנה ! מבלי להיות כלכלן גדול אני מודיע לך כי מצנח יכול להחזיר את ההשקעה הכספית בו רק במונחי הנאה. אני חושב שכל הנסיעות שלך לחו"ל וכל כרטיסי הקולנוע וההופעות שראית בימי חייך לא "החזירו" את עצמם בכסף. כך אני מתייחס לזה, ולא חושב לרגע מה המחיר בו אמכור את המצנח או מה הפחת עליו, כי זהו אחד הנתונים לחישוב החזר ההשקעה.תחשוב על זה.

leshed

New member
צביקה - התאמנת על התשובה הזו?

זה גם מה שסיפרת לאישתך לפני שקנית את המצנח? יפה מאוד!

oferbar

New member
יקר מצלילה, זול מגולף

זה שאלה של השקפה. ראיתי טי-שירט עם הכתובת הבאה: I spend a lot of money on skydiving The rest I waste on food, cloths, car, etc שמיים כחולים עופר

eligrt

New member
כל מה שתגידו - אני מסכים אבל...

בתור אחד שאוהב לבזבז את הכסף שלו על מה שאחותי/ואמא שלי צועקות "זה שטויות... תתבגר כבר... עוד מעט תצטרף לקנות בית ומאיפה יהיה כסף..." (מה לעשות פולניות בהתגלמותה...
) אני יודע שברגע שאני אוכל אני ארכוש אחד ! אבל לאור ההערות השונות על תעריפים, על מחירים, על ציוד וזמן ההחזר שלו החלטתי להדגיש שלמצנח יקח הרבה, הרבה, הרבה זמן עד שיחזיר עצמו... eligrt

rbagg

New member
יש עוד אופציה ../images/Emo70.gif

ציוד משומש! בהרבה פחות כסף אפשר לרכוש ציוד משומש שעדיין יכול לשמש אותך בנאמנות ובביטחה ולספק הרבה כיף. לגבי השאלה כמה מחזיק ציוד: חופה ראשית יכולה לשרוד 1000 פתיחות ויותר (כל מקרה לגופו כמובן, וכנראה שתדרש החלפת מיתרים באיזור 400-500 פתיחות תלוי בסוג המיתר, הבלאי וכו´) קונטיינר הרבה יותר, לגבי רזרבי - תלוי כמה פתיחות הוא עבר. בכל מקרה מומלץ כמובן לקבל חוות דעת של ריגר, ולצנוח על הציוד להתרשמות. עצה / הערה לסיום - אם אתה מתכוון להשאר בספורט, להתמיד ולהתקדם מומלץ לרכוש ציוד משלך. אם הכוונה היתה רק להתנסות ומקסימום לצנוח פעם בחודש אזי ציוד שכור בהחלט יספק את הסחורה. בברכה רועי
(מוכר ציוד משומש - מופיע בלוח של הפורום)

עוד אופציה לחיסכון

בנוסף לכל האמור לעי"ל יש לי עוד הצעה כיצד לחסוך את עלויות המצנח. אני באופן אישי התחלקתי עם חבר וקנינו יחד את המצנח הראשון שלנו. כמובן שיש לדעת מראש שלקנות מצנח ביחד יכולה להיות חוויה לא נעימה אפ לא מסתדרים מאידך אם אתה חושב שיש לך מישהו/י שאתה יכול לסמול עליהם הפתרון מעולה. אנחנו השתתפנו ביחד בהוצאות כולל כיפול ותחזוקה שוטפת וכאשר הרגשנו שזהו. פשוט מכרנו את הציוד (למען האמת החבר קנה ממני את הציוד ואח"כ בשלב מתקדם יותר הוא מכר אותו וקנה חדש). בהצלחה בברכת שמיים כחולים אורי

Ron Miasnikov

New member
ואללה, הבחור עוד לא עשה קורס

וכבר מכרתם לו ציוד.. יפה!! מצ"ב קופה - להתחיל לחסוך..!

משהוא ...

צריך לממן לנו את הצניחות
. וברצינות אני לא ראיתי באמת שאף אחד שם כאן שלט למכירה, כל התשובות היו ענייניות. בכול מקרה ציוד למתחילים למכירה - כל המעוניין ... סתם בברכת שמיים כחולים אורי

למעלה