עלויות הטסת ציוד ל 2013

Maoz20

New member
עלויות הטסת ציוד ל 2013

שבת שלום,
קבוצת לופטהנזה (סוויס,אוסטריאן ואייר ברלין ) הודיעה כי היא מתחילה לגבות כ 50 יורו לכיוון עבור ציוד סקי/סנובורד.
קחו את הנ"ל בתחשיב החופשה כאשר אתם מזמינים טיסות לחורף הקרוב וטסים עם ציוד.
מצ"ב קישור בתחתית הדף, שורה 21 ו 22 בטבלה.

יום טוב,
מעוז

Maoz20

New member
טיסות אלעל וטיסות קלאב מד

1. אלעל גובה תשלום של 70$ לכיוון על הטסת ציוד סקי/סנובורד.
2. הטיסות של קלאב מד נחשבות לטיסות שכר ולכן הגוף שהזמין אותם קובע את תנאי הטיסה, על פי שנים קודמות, בטיסות של קלאב מד אן גבייה עבור הטסת ציוד.
יוצא דופן לנ"ל, כאשר מזמינים טיסה סדירה בחבילה ואז חלים עליה חוקי חברת התעופה.

z x 7 r

New member
לדעתך ירצו לגבות תשלום גם על תיק של נעליים?

בלי סקי?

Maoz20

New member
לטיסה סדירה מותר להעלות

מזוודה של 23 ק"ג + תיק גב/טרולי קטן עד 5-6 ק"ג
אם הנעליים יכנסו במשקל הכללי ובאחד התיקים או במזוודה, לא יגבו ממך כסף.
במקרים אחרים הם עשויים לבקש ממך תוספת עבור ההטסה.

מעוז

z x 7 r

New member
בינתיים חוץ מאיזי ג'ט לאף אחד לא היה אכפת

שהיה לי תיק גב קטן ( עם ניירת ארנק מצלמה ) ותיק נעליים עלי.
באיזי ג'ט עשו פרצוף, בטיסה אחת שטסתי, בטיסה השניה פשוט הכנסתי את התיק הקטן לתוך התיק של נעליים.

alonaski

New member
מה פירוש עשו פרצוף??

לא אמרו לך - נו טוב, זרוק ת'תיק לבגאז' בזמן עליתך למטוס?...

תגיד - איך החויה של הטיסה איתם? לא מפחיד? איך מתנהל הברדאק של עליה למטוס ותפיסת המקומות שלא על בסיס כרטיס מסודר מראש?

z x 7 r

New member
עשו פרצוף: יש לי תיק גב שאיתו אני תמיד טס

מה שיש בו זה דברים שבירים ( קופסה עם משקפי ראיה, קופסה קטנה בגודל של קופסת משקפי ראיה עם עדשות מגע ), מצמה קטנה מאוד, ארנק ומסמכים.

בנוסף היה לי תיק עם נעלי סקי, שיש בו מלא מקום בחלק הקדמי של נעליים. באתי לדלפק - אמרתי האם יש בעיה להכנס עם תיק נעלי סקי, והתיק הריק שיש לי על הגב. הדיילת אמרה אי אפשר להכנס עם שני תיקים. אחרי שהתחלתי לפתוח את התיק עם נעלי סקי, ולנסות לשים את התיק בתוך תיק, היא אמרה שאני יכול לשלוח את התיק עם נעלי סקי בחינם ( בעיקרון זה עולה 50+ יורו או משהו כזה ).

אז שלחתי שני תיקים, ששילמתי על אחד.

החוויה עם החברה: טסתי פעם ראשונה איתם, ואני מקווה פעם אחרונה: 90% מהנוסעים היו חרדים עם משפחות וילדים, עוד 5% היו נוסעים ששילמו ספידי בורדינג ( כאלה שאמורים לעלות ראשונים על המטוס ).

בעת הבורדינג - הדיילת כרזה "הורים עם ילדים יכולים לעלות" - ואז את רואה גוש שחור רץ מתור לתור, ( בעצם כמעט כולם כמו שאמרתי ) - כי לאיזה דוס אין 564621321 ילדים?! גם רעש בלתי נסבל, הם נדחפים, אחד בא לשאול שאלה ואז כל הערמת אנשים באה אליו "אנחנו ביחד!" - ממש מעצבן. כמה ליצנים נדחפו מאחורי - התחילו ממש לדחוף - צעקתי עליהם, איזה מין פאקינג דבר זה?! - שורה תחתונה: אעדיף לשלם עוד 200 יורו ולא לטוס עם הגועל נפש האלה ( לא החברה, אלא האנשים ) - שכן איזי ג'ט לא טסים בשבת, אז יותר טוב לי ( אני טס בד"כ שבת עד שבת ).

מבחינת מקומות ישיבה - הדוסים התיישבו עם החמולות שלהם, מן הסתם לקחו את כל המקומות השווים - ליד דלתות חירום, בחלק הקדמי וזה. אנשים רגילים מחפשים את הרגילים האחרים - ויושבים אחד ליד השני. ( התיירים ממש היו בהלם מכל מה שהיה שם ).

marceloros

Member
מנהל
רק דבר אחד ברור לי

כמה שאתה אוהב חרדים

לא הבני מה הם עושים בטיסה של איזיג'ט עם העשרה ילדים
זה יקר !
אני הבנתי שהם לא משרתים ואז אסור להם לעבוד ואז הם נורא מסכנים.
לפחות זה מה שסיפרו לי מה שמים עליהם עיניים עם הלימוד בישיבה...

z x 7 r

New member
תשמע

פעם ניסיתי להיות סובלני, ולהגיד "אני לא סובל פרזיטים שאוכלים על חשבוני, לא עובדים ולא תורמים ולא משרתים".
אבל כשאלה גם נדחפים ודוחפים, מרעישים במשך שעות ( שאין מנוס מהם ) במטוס, מלכלכים וצועקים - זה סיוט ואי אפשר לברוח ממנו.
למה הם בטיסה? אין לי מושג - יכול להיות היו כאלה שחזרו הביתה מהארץ ( לא תושבי הארץ ) אבל רובם דיברו יידיש ו\או צרפתית.
מה עושים עם ילדים? אין לי מושג - אולי לשכור שרותי מטפלת יותר יקר מטיסה.

אוסטריאן

באתר של אוסטריאן כתוב שציוד סקי הוא ללא עלות

One set of ski- or snowboard equipment per person is free of charge on all flights operated by Austrian Airlines, except to/from/via USA and Canada.

יש התניה שכל זה בתנאי שאין חריגה מהמשקל (23 ק"ג למחלקת תיירים

Applicable to tickets issued as of 1st June, 2012

Austrian Airlines are simplifying the rules for sports equipment.
Sports equipment is part of your free baggage allowance if its size is within the stated limits.
If the transport of your sports equipment is exceeding your free baggage allowance,

Maoz20

New member
תזכור את המושג free baggage allowance

הכוונה למזוודה או תיק אחד שכלול במחיר הכרטיס ונכנס לבטן המטוס. (אני כבר לא נכנס לנושא מידות התיק שחברות התעופה מקצות לנושא)
ז"א , מותר לנוסע לבחור האם הוא לוקח איתו מזוודה עם ביגוד וכ"ו או תיק שבו יש לו את ציוד הסקי / סנובורד שם הוא מוגבל עד 23 ק"ג.
אם הוא יבחר בשניהם הוא יחוייב ב 50 יורו לכיוון על ציוד הסקי.
מעוז

Maoz20

New member
תקרא שוב את כותרת ההודעה שלי מעליך

והנה הציטוט מהאתר של סוויס
"Your checked sports equipment is free of charge if within your free baggage allowance"
כלומר מותר לך לבחור בן הטסת ציוד סקי בחינם או מזוודה עם בגדים.
וביתר פשטות checked baggage , הוא המושג המקצועי למזוודה שעולה לבטן המטוס.
ולהשכלה כללית : סוויס,אוסטריאן,אייר ברלין,לוט (הפולנים) כולן שייכות ללופטהנזה ומה שנכון לגבי טיסותיה נכון לגבי כל הקבוצה שלה.

Snow Fiend

New member
זה נכון אבל לא לגמרי מדויק

ציוד סקי נחשב כמטען מיוחד בתוך קטגוריית ציוד ספורט, וחל עליו תמחור שונה.

בכל אופן, יש עכשיו מגמה של שינוי נהלי הכבודה בכל חברות התעופה, וזה עדיין לא גובש סופית.
כל המידע שניתן למצוא כרגע הוא באופן כללי , בחורף תמיד היו נהלים אחרים, מתירניים יותר.

קצת מוזר לחשוב שאוסטריאן לא תאפשר הטסת ציוד סקי חינם, זו חברה שתמיד היתה ידידותית לגולשים.
גם אייר ברלין תמיד כשמתחיל החורף משנה את הנהלים שלה ומאפשרת הטסת ציוד סקי בחינם.

למרות כל ה"שרירים" שעושים לנו כאן, נראה לי שגם החורף הזה נוכל לטוס עם ציוד הסקי שלנו ללא עלות נוספת.

Maoz20

New member
כפי שנאמר "מפיך ליושב במרומים"

אני יכול להעיד על עצמי, בטיסה עם לופטהנה בפסח האחרון ,רצו לחייב אותי על 1.5 ק"ג שחרגתי,הם פשוט הולכים לפי הספר ולא סוטים במ"מ.
אני גם מקווה שלקראת החורף הם "יתגמשו" בנושא זה אבל מצד שני התוצאות הכספיות של לופטהנה הראו הפסד של כ 13 מיליון יורו בשנה האחרונה אז לך תדע......

Maoz20

New member
כפי שנאמר "מפיך ליושב במרומים"

אני יכול להעיד על עצמי, בטיסה עם לופטהנה בפסח האחרון ,רצו לחייב אותי על 1.5 ק"ג שחרגתי,הם פשוט הולכים לפי הספר ולא סוטים במ"מ.
אני גם מקווה שלקראת החורף הם "יתגמשו" בנושא זה אבל מצד שני התוצאות הכספיות של לופטהנה הראו הפסד של כ 13 מיליון יורו בשנה האחרונה אז לך תדע......

2 איזי

New member
בהתחשב שהכל מקרה אני אמשיך לטוס עם ציוד

אתה חושב שזה ישנה משהו אם הבגדים והציוד יהיו ארוזים במזוודה אחת גדולה?

Maoz20

New member
אם תצליח לדחוס את כל הביגוד לתוך התיק

של הסנובורד החדש שלך (שעוד לא הגיע ) ולא לעבור את המשקל של ה 23 ק"ג ו מידת התיק אינה חורגת (יש גם מידות ,זה לא נגמר רק במשקל) ממה שהקציבה חברת התעופה, הרווחת.....

למעלה