עלויות בנייה

zarhihy

New member
עלויות בנייה

שלום, אנחנו לקראת בנייה בית. כמה עולה מ"ר בבניית בית (בשקלים או ע"פ דולר של היום)?

calya

New member
מהתחלה ועד הסוף בצורה הכי גסה שיש

כולל הכל הכל ובהנחה שאתם לא בונים מאד מפואר אלא רק "בסדר", ואני מדגישה בצורה גסה מאד כי יש עלויות שלא תלויות במטרז' (כלומר לא ישתנו גם אם תבנו 500 מ"ר וגם אם תבנו 10 מ"ר) ויש שכן תלויות - 5000 עד 5500 ש"ח למ"ר.

zarhihy

New member
תודה רבה.

אנחנו אכן לא בונים מפואר אלא - בסדר. ושוב תודה

calya

New member
מה גודל הבית ?

מכיוון שיש חלק (לא קטן) של הוצאות שהן קבועות אז ככל שהבית קטן זה יהיה יותר ש"ח למ"ר.

טלטוש

New member
גודל הבית 220 מ"ר

בשלד בנינו גם מרתף שכרגע הוא סגור עד שנקבל אישורים ונאסוף עוד קצת כסף. כולל חיפוי הבית באבן סה"כ 400 מטר חיפוי כולל קיר תמך כולל פיתוח לא כולל שטח (עוד 180,000 דולר כשהדולר היה 4.7) אה, גם לא כולל שכר עו"ד לטיפול בתלונות של כל השכנים הנחמדים שלי (סיפור לשרשור אחר) אנחנו חרגנו בסך הכל כבר ב- 100% מהתכנית המקורית (כמובן שאפשר גם להאשים את עליית מחירי הברזל והבטון וירידת שער הדולר, אבל בהחלט את התמימות שלנו, כשנכנסנו להרפתקה המפוקפקת הזאת).

צימעס

New member
OK זה כולל היוון קרקע ותשתיות

בלעדיהם כנראה נתכנס על 4600 למ"ר. אלה כוללים תכנון אדריכלי והנדסי, פיקוח, אגרת בניה, מדידות (ובטח עוד) - כלומר עוד הוצאות שהן הכרחיות, ולא מתיחסות להנחת חומרי גלם על הקרקע.
שוב התחרבש לי הקובץ של ההוצאות (באופן אופיס). כנראה אין מנוס מלזכור אותו בעל פה.

calya

New member
ההצעות שאני מקבלת כרגע הן כאלו

לא כולל מחיר הקרקע, לא כולל פיתוח (כלומר, כן את פיתוח המגרש, לא את הפיתוח שמשלמים על השכונה והתשתית הציבורית כדי לבנות) ולא כולל אגרות בניה והיתרים שכבר שילמתי. רק בניה מהתחלה ועד הסוף כולל כל החומרים והכל. כן כולל מזגנים וגינה. לא יודעת לגבי היוון, השטח שלי לא מנהל.

למעלה