עלה לי שאלה..

לא התכוונתי להיכנס ../images/Emo58.gif

שוב לויכוח הזה, פשוט התכוונתי שאם כבר הספר הזה מוכיח משהו זה לא שסנייפ היה טוב. וחזרה לנושא תחילת שירשור: אני לא חושבת שהסיפור הזה נסגר. ההמשך יהיה עוד 3 שנים בספר 7.

ToryMaster

New member
לא... ../images/Emo58.gif

זה לא מוכיח שהוא היה טוב או רע, זה רק מוכיח שהוא התעסק בכשפים אפלים מאוד. אגב, גם אם זה מוכיח שהוא היה רע, זה בעבר

J Halliwell

New member
סנייפ היה רע ../images/Emo58.gif

זה ברור, הוא היה אוכל מוות, הוא הסגיר את הנבואה לוולדמורט. השאלה היא האם כשראינו אותו הורג את דמבלדור ראינו את האמת (שסניפ נשאר נאמן לוולדמורט כל הזמן? או שהייתה תוכנית מוכנה מראש למקרה כזה?) יש המון דיונים בנושא סנייפ טוב או רע אבל זה לא אחד הדיונים האלה. השאלה ששאלתי בתחילת ההודעה היא: למה סנייפ השאיר מאחור את ספר השיקויים הישן שלו? ואיך זה קשור להמשך העלילה. לכן העלתי את ההשערה שאולי בספר קיימת ההוכחה שסמנייפ הראה לדמבלדור בזמנו שמוכיחה שהוא ראוי לביטחון שיש (שהיה) לדמבלדור בו.

../images/Emo2.gif

אני חושבת שההוכחה לחפותו זה דבר די אישי, ולכן אני בספק אם הוא השאיר את הזכות(?) לגלות על עברו סלאש סיבותיו לתלמידים תועים. או גרוע מכך - למורים ואנשים שהוא שונא.

J Halliwell

New member
מאוד יכול להיות

יש גם את הסיבה שאם זה הה משהו חומרי, לא הייתה לדמבלדור בעייה להראות את זה למקונגל והשאר... אני רק מחפש השערות

העולם לא שחור ולבן ../images/Emo58.gif../images/Emo29.gif

אין כזה דבר "טוב" ו"רע". במיוחד לא אצל סנייפ, שהוא הדמות הכי אפורה בסדרה. זה שהוא המציא קללה כזאת (הוא בכלל לא המציא אותה, אאל"ט. בכולופן...), זה לא אומר שהוא "רע". זה בסך הכל אומר שהוא המציא קללה מאוד מסוכנת. גם אלפרד נובל המציא את הדינמיט, אז מה? בכל אופן, אני מעדיפה לשאול באיזה צד הוא, מאשר לקטלג אותו כ"טוב" או "רע". וגם כשעושים את זה צריך לזכור ש"העולם לא מתחלק לאוכלי מוות ואנשים טובים".

לא נראה לי שהוא שכח../images/Emo2.gif ../images/Emo58.gif

לסנייפ לא מתאים לשכוח. אני חושבת שאו שהוא השאיר את הספר בכוונה כדי להיכנס באיזה תלמיד
, או שלא היה לו עוד שימוש בספר. אני לא חושבת שהספר היה חשוב מדי לסנייפ. אם אמא שלו הייתה פריקית-שיקויים (
) אני משערת שהיא המשיכה במקצוע ומצאה קיצורי דרך, סמי נגד וטריקים גם לאחר מכן, וכתוצאה מכך המשיכה לכתוב הערות והארות בשולי ספרי הלימוד שלה, כך שאותו ספר לא היה מיוחד ובעל משמעות חשובה לסוורוס היקר

למעלה