עלה לי רעיון

the runaway

New member
עלה לי רעיון

לאחר החוברות האחרונות של ראנאוויז, קומיקס נוער כיפי ומצויין, בהן ניקו המכשפה (לא זאת הרעה השפלה מהבקתה שמחכה לרצוח ילדים) אמרה שהיא לא יכולה להשתמש באותו קסם יותר מפעם אחת. מה דעתכם על מקצוע/יכולת כזאת במ"ת?

ננסק

New member
מעניין אבל מוגבל

למקצוע זה בטח לא מתאים. אני בכלל לא חושב שזה מתאים למו"ד, אז אין מה לדבר על מקצועות. כמו שהתכונה הזו מגבילה את הדמות, כך היא מגבילה גם את הסיפור. המשחק צריך להתאים למגבלה הזאת, למשל אם הוא יהיה קצר במיוחד (וואן טיימר), או אם החבורה נתקלת כל הזמן במצבים חדשים (אחרת המכשפה תמצא את עצמה די מהר ללא אפשרות להתמודד עם המצבים המוכרים, אחרי שכבר מיצתה את כל האפקטים הקסומים שקשורים בכך). מה שבטוח הוא שכדאי להגדיר היטב מה זה לחש.

the runaway

New member
אבל מי אמר שאי אפשר לשפר את זה?

אפשר שלא תהיה בכלל רשימת לחשים והכל ילך מהדמיון של השחקן.

the runaway

New member
אולי כן מוגזם

ביקשתי את דעתכם, לא את קטילתכם. ציפיתי לתגובות קצת יותר מעניינות מאלו.

ננסק

New member
חשבתי על זה,

ולמעשה כל שיטת מייג' מתבססת על זה, אבל יש כאן בעיה עם ההגבלה שהצעת. איך תדע מתי זה כבר לא אותו לחש? האם זה ההבדל בין קליע של אנרגיה קסומה בצבע אדום לירוק? האם זה ההבדל בין קליע שיוצרים אותו על ידי יריה מהעיניים לעומת כזה שנוצר מהאצבעות?

ננסק

New member
אז למה להגביל בכלל?

אם אני יכול ליצור שוב ושוב את אותו אפקט קסום בדיוק, רק עם הבדלים קוסמטיים, אז למה בכלל לשים את ההגבלה? במקרה שכזה, אין בה שום דבר מעניין. דווקא מהסיבה הזאת אני חושב שצריך בכוונה להגדיר בדיוק מהו קסם, ודווקא כאן הלחשים של מו"ד יכולים להתאים, כי רובם מאוד מוגדרים. (אם כי כבר כתבתי שאני חושב שמו"ד עצמה דווקא לא תלך טוב עם רעיון שכזה).

ogmios

New member
לא הייתי מבסס דמות על זה

כמו שננסק ציין, אין באמת טעם להגביל את הקסם בהכרח לבצע שינויים קוסמטים (או במילותיו של סטיבן לונג - A disadvantage that isn't really a disadvantage isn't really a disadvantage). האקסית שלי, לדוגמה, מכירה לפחות שש עשרה מליון צבעים יותר ממני, ותוכל להמשיך לידות קליעי קסם בכל יריב שהמנחה יוכל להתקיל אותה בו גם אם הקמפיין יימשך מאתה ועד המפץ הגדול הבא. כמו שננסק ציין עוד, צריך להגדיר טוב יותר מה הוא בדיוק קסם, למרות שאני דווקא נגד רשימה מוכנה מראש שרק מוחקים ממנה את הלחשים שכבר השתמשנו בהם. לאור שתי הפסקאות הקודמות, קשה לי לראות איך אפשר לבסס דמות על יכולת כזו. מצד שני, כיכולת מעניינת נוספת וצדדית, יכול להיות שיש על מה לדבר.

the runaway

New member
התכוונתי לאפשרות השנייה

אבל טוב, בלי זה. אם לא תהיה רשימה מוגדרת של הקסמים אלא רק השה"ם יפקח זה יכול לצאת קצת יותר טוב.

5 0 6

New member
אני חייב להגיד שזה לא מוצא-חן

בעיניי, מאוד. יכולת כזאת יכולה להוות בעיה ממש גדולה למשחקים ארוכים, בהם ברור שמתישהו באחת ההרפתקאות, הקוסם יוותר ללא קסמים. אני גם חושב שאף-אחד לא ייבחר בדמות כזאת, אלא אם זה למשחק חד-פעמי, כי אחרי כמה הרפתקאות, היא פשוט תהיה אדם רגיל. ויש עוד משהו: כאשר קוסם מטיל לחש, הוא מסתמך על איזה מקור כלשהו שמעניק לו את כוחו. במו"ד זו המנה, באקזולטד-מהות. אם ככה, צריך למצוא סיבה הגיונית כלשהי שהקסם ייגמר, הרי כל עוד יש מקור כוח להטלתו, הוא אמור לעבוד. מה הסיבה שקוסם במו"ד שנקודות המנה שלו מלאות, אינו מסוגל להטיל לחש פשוט כיוון שכבר הטיל אותו פעם אחת בחייו. מה זה? באג בתוכנה? צריך סיסמא כדי להשתמש בקסם? הוא נהיה פתאום בלתי זמין?

the runaway

New member
אתה יותר מידי מקובע לשיטות האלו

מי אמר שזה במו"ד או אקזלטד או משהו כזה? מי אמר שתהיה מנה/מהות?

5 0 6

New member
נתתי דוגמאות של שיטות מוכרות.

אם אתה רוצה להמציא שיטה חדשה, אז בהצלחה. שים-לב שהדוגמאות ניתנו רק כחלק מההסבר ההגיוני. חיפשתי איזשהו הגיון שיגביל את הקוסם, ומיותר לציין שלא מצאתי.

ננסק

New member
ב-RPG ממוחשבים יפניים

יש בדרך כלל שיטות קסם מוזרות במיוחד, שמבוססות על עקרונות שונים ומשונים. בגלל ששיחקתי בדי הרבה כאלו, ולכן מכיר הרבה גישות שונות לקסם, אני מסוגל לדמיין שיטה מטאפיזית שמגבילה כל מטיל לחשים ללחש אחד בלבד. אני חושב שאפשר ליצור אחת כזאת, ואולי אפילו שתיים או שלוש, שלכל אחת הסבר נפרד. אבל אני מסכים שאין ספק שרעיון ההגבלה לא עובד בכלל באקזלטד או מו"ד.

panters

New member
הגבלת לחש אחד היא בסדר

אם אתה מגביל מטיל לחשים ללחש אחד זה בסיידר אם אתה מגביל לחש אחד לכל מטיל זו בעיה....

למעלה