עלה לי רעיון

ענבל30

New member
עלה לי רעיון ../images/Emo62.gif

אני שקועה בימים אלו עמוק בעבודה, אפילו יש לי קצת לחץ
וכל הזמן חושבת מה הלאה, איזה פרוייקטים אפשר... חשבתי להפיק מצגת מולטימדיה בנושא ההנקה - שמיועדת לאמהות ולנשים בהריון שמעונינות בידע בסיסי טוב ומוסמך בתחום. היתרון של מצגת כזו - יש אפשרות לשלב בה קטעי וידאו, תמונות, טקסטים - היא אינטראקטיבית ולכן כייפית - ואפשר לצפות בה בפרטיות בכל מחשב ביתי מהשנים האחרונות. (וגם בעבודה, למי שאין מחשב בבית). זה רעיון טרי-טרי, עוד לא חשבתי מה בדיוק צריך להיות במצגת כזו, והייתי רוצה לשתף אתכן בכל התהליך... אז מה דעתכן:
האם זה יכול להיות רעיון עסקי-רווחי? יש גוף שיהיה מוכן לממן? לתת חסות - ואני לא מתכוונת לגוף מסחרי, או לפחות לגוף שיש לו אינטרס מהותי בהנקה. אולי המרכז באודים?)
מה צריך להיות במצגת כזו? אלו נושאים? תת נושאים? מה הייתן רוצות או מצפות לראות במצגת כזו אם היו נותנים לכן אחת כזו?
כדי שהידע יהיה מוסמך ובדוק עד כמה שאפשר - חשבתי על האפשרות לשתף מישהי מומחית (אולי אסתר?) יש למישהי רעיונות? ובגדול - האם אתן חושבות שזה יהיה יעיל? מוצלח? מקדם את נושא ההנקה?

ענבלי - אחלה רעיון..

א. את צריכה לדבר עם אסתר. יש לה מצגות שהיא בנתה על כל מני נושאים. ב. עומד לצאת עכשיו ספר טלפונים שנקרא "דפי הורים", שאמור להכיל מידע שונה על תחומים הקשורים בהורות. אולי הם ירצו להפיץ דיסק כזה עם החוברת שלהם? ג. שלחתי לך מסר.

זה באמת רעיון נפלא..

כשהייתי בהריון, דילגתי על הפרקים של ההנקה בספרים, בחומר מהאינט´ (טוב שהיה קורס הכנה ללידה) כי: זה לא ממש עניין אותי,, כי היה יותר חשוב לקרוא על האפידורל,, כי חשבתי שזה כ"כ טבעי ולא יהיו בעיות,,וכו´.. ואולי מצגת מעניינת ולא "יבשה" כמו בספרים תוכל לעזור להרבה אמהות צעירות..

אני חושבת שפה טמונה הבעיה -

אני מדברת עם בנות בהריון שעובדות איתי ואף אחת לא במחשבה של לקרוא וללמוד את נושא ההנקה. התשובה היא כמעט אחידה: ´זה עוד רחוק´, ואז כשמגיעים לגשר הזה נתקלים באחיות בה"ח... אני חושבת שהרעיון הוא אחלה, כי מצגת זה באמת לא חומר "יבש", ואפשר להפיץ אותה לקורסי הכנה ללידה, ואולי זה יהיה יותר מעניין.

niritcat

New member
לא להוציא לך את הרוח מהמפרשים אבל..

אני מוכרחה לןמר שעוד לא פגשתי מישהי שהניקה לטווח ארוך (יותר מחודשיים) שלא עברה דרך יועצת הנקה. התמיכה והעזרה האישית בהנקה נראים לי קריטיים. מי שמתעניינת בהנקה בזמן ההריון כבר תמצא מקורות מידע, אך כל המידע בעולם לא יועיל לה אם היא לא תגיע ליועצת. זה נראה לי חיוני למצגת על הנקה - להסביר שהנושא מאוד אידבידואלי ולא קל ולכן כדאי ליצור קשר עם יועצת הנקה מוקדם ככל האפשר. כמו כן כדאי לוודא שכל המתעניינות תקבלנה מספרי טלפון עדכניים של המרכז באודים ושל יועצות מליגת לה-לצ´ה אישית, מאוד התעניינתי בנושא הנקה בזמן ההריון - עברתי שני קורסים הכנה ללידה וקראתי ספר שלם המוקדש רק להנקה (כן, אולי קצת הגזמתי...). בכל מקרה, כשהגיע הדבר האמיתי, לא היתה ברירה אלא לפנות לעזרה כי לא הסתתרנו לבד.

ציפי ג

New member
נעים להכיר

אני צפי הנקתי את ילדי (כל החמישה) מעל לחודשיים, ועד היום לא התייעצתי עם יועצת הנקה. כך גם: אמי, גיסתי הבכירה, גיסתי השניה, גיסתי מפ"ת, גיסתי מב"ב, חברתי מצופים, חברתי ..... להמשיך? אני פגשתי הרבה נשים שהיניקו הנקה מוצלחת , יותר מחדושיים. מה שלא אומר שכדאי לפנות ליועצת הנקה.

She Dolphin

New member
נכון, גם אני לא נעזרתי ביועצת

ואני מניקה כבר כמעט שנה. אבל אין ספק שהגברת המודעות לאפשרות להעזר ביועצת הנקה, כמו כן - המצגת (נשמעת רעיון מצוין
), וכל אמצעי נוסף שיאפשר חשיפה לעוד מידע על יתרונות ההנקה, ועוד אפשרויות לקבלת עזרה, ולו רק בשביל לחסוך תקופות של כאבים ומצוקות, שגם אם לא תמיד גורמים להפסקת ההנקה, גורמים לכאב וסבל מיותרים לאם ולתינוק. אני כבר נהפכתי ל"שוטפת מוח" מקצועית (סתאאאם - בדיחה - לא להלחץ
). חברתי הטובה שילדה לפני שלושה שבועות, כבר יודעת שהיא יכולה להתקשר אלי מתי שהיא רוצה, וכמה שהיא רוצה, בכל שאלה שלא תהיה, (לא רק בענייני הנקה) ונדמה לי שזה מאוד מקל עליה, וגורם לה להרגשה טובה.

דיאנה1

New member
אמנם התמזל מזלי ללדת בבית

חולים שהיתה בו יועצת הנקה מוסמכת שעזרה לי לאחר הלידה, אבל לאחר השחרור מבית החולים לא נזקקתי ליועצת הנקה מוסמכת והנקתי (ועדיין מניקה) את ילדי הרבה יותר מחודשיים. ועם זאת - אני חושבת שהכנה להנקה עוד בהריון חשובה מאין כמוה! אני הייתי בהרצאה של דוריס ספרר עוד בהריון שפתרה לי בעיות רבות מראש. אני חושבת שהמצגת הזו יכולה להיות רעיון נפלא. אני לא מעלה בדעתי גוף שיסכים לממן אותה, משום שארגוני התמיכה בהנקה בדרך כלל מסתמכים על התנדבות כמו לה לצ´ה. בכל זאת, אם תמצאי מימון, הרעיון הוא נהדר ובודאי יעזור מאד להריוניות ואמהות טריות.

אולי אולי משרד הבריאות יסכים לקנות

ממך זכויות. ואז כל ההכנסות ילכו אליו

ronnieyuval

New member
אני לא הייתי מעולם אצל יועצת

הפז"ם - 11 חודשים. ועוד היד נטויה. מכירה הרבה חברות שלי שגם הן כך.

Almost me

New member
אני עברתי שתי הנקות מוצלחות

בלי לדעת שיש דבר כזה יועצת הנקה, בביה"ח בלידה הראשונה בכלל פסחו עלי ובשניה כבר לא היה צורך. עכשיו בשלישי אני מוצאת שהפורום הזה מספק לי את כל הצרכים וזו אכן הפעם הראשונה שפגשתי יועצת הנקה (בפורום של וואלה)

michal@gal

Active member
מנהל
גם אני

לא ידעתי בכלל שקיים מושג של יועצת הנקה עד חודש אחרי שהבן הקטן נגמל (בגיל שנה), והינקתי 3 ילדים מעבר לחצי שנה כל אחד. העזרה היחידה שקיבלתי בנושא הנקה היתה מאחת האחיות בבית החולים אחרי הלידה.

לאה_מ

New member
גם אני לא הייתי מעולם אצל יועצת הנק

(למעט בהרצאה של אסתר בליס אחרי שילדתי את אורי), ואני מניקה כבר ילד שלישי, עם סך הכל ותק של שלוש שנים ושלושת רבעי בהנקה. אבל לא נתקלתי בבעיות שגרמו לי לחשוב להפסיק להניק. כנראה בגלל זה לא הלכתי לקבל יעוץ יותר מקצועי.

עוד נעים להכיר אחד...

אני בכלל לא ידעתי שקיימת כזו אופציה - יועצת הנקה, ולא ידעתי כלום על הנקה עד הלידה (וגם אחריה...). מבחינתי האוטוריטה היתה אחות המחלקה (ולמזלי נפלתי על אחות שמאוד עזרה לי ועודדה אותי להניק למרות הקשיים - כן, יש גם כאלה, וילדתי בבילינסון - בהמשך לסיפור של כוכביתי). ולמרות שבהתחלה לא היה לי קל בכלל, המשכתי עד שלמדנו לינוק ולהניק, והיום
אנחנו יונקים כבר 9.5 חודשים כמעט. לגבי המצגת - זה לדעתי רעיון מ-ע-ו-ל-ה. אני לוקחת חלק בקורס תומכות הנקה בקהילה (עליו סיפרתי לפני שבוע בערך), ואחת האפשרויות שהוצגו בפנינו לעזרה בקהילה, היא מפגשים עם הריוניות מתקדמות ו/או אמהות טריות, על מנת להסביר להן על הנקה - פיזיולוגיה, תנוחות, בעיות נפוצות וכו´. כשדמיינתי את עצמי מעבירה כזה מפגש, ישר חשבתי לעשות מצגת במחשב ולהשתמש בה, כעזר טכני-מתודי. אז ענבל יקירתי, אם את עושה כזו מצגת... אשמח להשתמש בה (אם תסכימי, כמובן!) וחוץ מזה - אשמח לעזור לך במידת האפשר.

ועוד נעים להכיר אחד...

אני בכלל לא ידעתי שקיימת כזו אופציה - יועצת הנקה. מבחינתי האוטוריטה היתה אחות המחלקה (ולמזלי נפלתי על אחות שמאוד עזרה לי ועודדה אותי להניק למרות הקשיים - כן, יש גם כאלה, וילדתי בבילינסון - בהמשך לסיפור של כוכביתי). ולמרות שבהתחלה לא היה לי קל בכלל, המשכתי עד שלמדנו לינוק ולהניק, והיום
אנחנו יונקים כבר 9.5 חודשים כמעט. לגבי המצגת - זה לדעתי רעיון מ-ע-ו-ל-ה. אני לוקחת חלק בקורס תומכות הנקה בקהילה (עליו סיפרתי לפני שבוע בערך), ואחת האפשרויות שהוצגו בפנינו לעזרה בקהילה, היא מפגשים עם הריוניות מתקדמות ו/או אמהות טריות, על מנת להסביר להן על הנקה - פיזיולוגיה, תנוחות, בעיות נפוצות וכו´. כשדמיינתי את עצמי מעבירה כזה מפגש, ישר חשבתי לעשות מצגת במחשב ולהשתמש בה, כעזר טכני-מתודי. אז ענבל יקירתי, אם את עושה כזו מצגת... אשמח להשתמש בה (אם תסכימי, כמובן!) וחוץ מזה - אשמח לעזור לך במידת האפשר.

דיאנה1

New member
רגע, יש תור ../images/Emo8.gif (ראי הודעתי בהמשך

השירשור) גם אני חשבתי לעשות מצגת בפאוור פוינט - אז אם הרעיון של ענבל לא יצא לפועל אפשר לשתף פעולה. נתראה ביום שלישי - הפעם אולי אביא את בר.

חיוך

New member
אני...

מניקה כבר שבעה שבועות, ברוך השם בהצלחה... לפחות הבת שלי לא מתלוננת ועולה במשקל יפה מאוד. אין לי תוכניות לפנות ליועצת הנקה ואני גם מאמינה שאם האמא/אחות/חברה טובה הניקה בהצלחה וגם יש קשר טוב איתה, עדיף להיעזר בה. אבל, כמובן, שכל אחת תעשה את מה שהכי טוב לה ולתינוק/ת שלה. בריאות ואושר...

אומנם גם אני לא הייתי אצל יועצת הנק

חוץ מהיועצת בביה"ח ..(שכמעט והפסקתי להניק בגללה).. אבל תמיכה וייעוץ זה דבר מאוד חשוב, וזוהי גדולתו של הפורום הנפלא הזה..שתמיד יש תשובות ל-כ-ל השאלות ותמיד יש את המילים המעודדות והמנחמות..

ענבל30

New member
תגובה חפוזה אבל חשובה../images/Emo70.gif ../images/Emo36.gif

המצגת בשום פנים ואופן לא אמורה להיות במקום יועצת הנקה, או במקום ייעוץ אישי
המצגת אמורה לתת ידע, להדגים תנוחות ואחיזה נכונה (בתמונות ווידאו), להסביר מושגים חשובים בתחום ההנקה, ובכלל - להיות מפגש ידידותי, אינטראקטיבי, בסיסי אך יעיל - לנשים שמעונינות במידע בתחום ההנקה. היתרון של מצגת כזו היא באמת האפשרות לשלב קטעי וידאו ותמונות, עם טקסטים והפניות למקורות מידע נוספים ולגופים המסייעים להנקה. כמו מיני-אציקלופדיה של הנקה, על תקליטור. אין עוררין לגבי החיוניות של יועצות הנקה במקרים רבים, גם אני נעזרתי ביועצת כשרומי לא הצליחה לינוק (והיא לא עזרה לנו
כי לא היה מה לעשות, רק לחכות בסבלנות ולשאובבבבבבב) ואין לי שום סמכות או יומרה להיות תחליף לייעוץ אישי חשוב שכזה. זו דרך נוספת, סימפטית, רעננה, להעביר מידע. אני שמחה שרוב התגובות כאן הן בעד ורואות את הפוטנציאל... אני כנראה אפנה לאסתר בנידון
חייבת לרוץ..........

למעלה