עלה לי רעיון - מה דעתכם?

עלה לי רעיון - מה דעתכם?

אחרי פסח (כשיסתיים הסיוט של ארוחות משפחתיות והרבה מצות, ביצים ומטוגן), אני מוכנה לעשות כאן ע"ג הפורום ניסיון תזונתי. למי זה מתאים? מי שמוכנים לחשוף כאן את התהליך. מי שאינם על תרופות בצורה קבועה אי אפשר לומר: אנשים בריאים כי כולנו חולים כאן
אבל... מי שיש להם מחלות אחרות בנוסף, כדאי להזהר כי זה עלול לא להתאים לכם. מה נעשה? מין אוברול קטן של חיזוק כבד, ניקוי הגוף מרעלים וכאלו... קצת תוספים ספציפיים לחיזוק לניקוי, ולפיברו. מה הרעיון? התהליך יהיה מאוד מאוד מתון ובטוח. נטפל בגוף בגישה כללית (לעומת ספציפית / אישית) ונעבוד בשלבים, למה אני עושה את זה? כי אני יודעת שזה מאוד תומך לעשות דברים בקבוצה. וע"י שאני חלק מהקבוצה, אתם תומכים גם בי. מי שיחליטו להיות חלק מהקבוצה, יקבלו ממני שאלון למילוי בדואר (שיהיה לי קצת רקע רפואי עליכם) אני ממליצה להיות במעקב של רופא או מטפל הוליסטי, כדי שיהיה איש מקצוע שיראה אתכם ויוכל לזהות בעיות אמיתיות. התהליך יכול לחדד את הבעיות הספציפיות שלכם כלומר: להקל בזיהוי שלהן. איש מקצוע יוכל גם לתת לכם דברים שמתאימים לכם ספציפית, בנוסף. לאחר תקופה ראשונית שאולי לא תהיה נעימה במיוחד (מה לעשות? ניקוי זה לא תמיד נעים) אני מבטיחה הקלה בסימפטומים (לפחות חלק מהם...) מה ישתפר? שינה, עיכול, כאבי ראש ומיגרנות, מצב הרוח, המשקל, ואולי אפילו העייפות והכאבים. אז מה דעתכם? נעשה את זה עם מינימום של 5 מתנדבים, מיד אחרי המימונה. יהיו שרשורים ייעודיים למעקב.

ברק 188

New member
הרעיון טוב,קשה לביצוע.

מה שנקרא הניתוח הצליח החולה מת. קשה לי להאמין שיש פה משתתפ/ת שלא על איזה שהוא תרופה. להיות במעקב של רופא הולסטי עקב לחצי היום זה לא בשבלסטי. אבל - בכול אופן היתי שמח לעשות "אברול"(במיוחד שפסח בפתח) לגוף יש דרך? כישראלי מצוי אוהב ציק-צק וישר לענין=מהיר ומועיל,מתפשר על תהליך מתון ובטוח. שיהו שיהיה לכולם יום מלא היפראנגיות חיויות .

תהליך עומד בנגוד לצ'יק צ'ק

תהליך תמיד לוקח זמן תהליך תמיד דינמי לפעמים עולה (טוב) לפעמים יורד (פחות טוב) היתרון של תהליך הוא שהוא מאפשר לנו להפנים את השינוי. אז זה אומר שאתה בפנים? חבר'ה, מה קורה? אף אחת לא מעיזה לקפוץ למים בפומבי?

../images/Emo45.gifאני אשמח להשתתף

אומנם זה בטח יישמע מצחיק ואבסורדי אבל אני חושבת שאני סובלת מתשישות כבר תקופה לא קצרה ואני אשמח לנקות את הגוף שלי מהרעלים שאני מכניסה לתוכו :)

למה מצחיק ואבסורדי?

אני לא מאובחנת כבר מעל 20 שנה עם CSF וכ-7-8 שנים כנראה עם פיברו רק היום צחקה המנקה שלי: "כשבא לך, את יודעת לעבוד" שיתפתי אותה כמה קשה המשפט הזה כשאת העבודה שעשיתי היום, עשיתי על 4 ועם כאבים. זה קשה כי אנשים לא ממש מבינים אנחנו נתחיל אחרי המימונה - בסוף חגיגות האוכל (לא כולל יום העצמאות ושבועות
)

מצחיק ואבסורדי כי

אני עוד לא בת 20. וזה משגע אותי,כי ברפואה הקונבנציולנית לכאורה אין לי כלום ואני בריאה לחלוטין. אבל כשלא מרגישים טוב,ועייפים כל הזמן ומשטויות נראה לי שלא הכל בסדר :) אני אשמח להתחיל מעכשיו, מבחינת תזונה,אני מנסה לשפר אותה כל הזמן, פחות לגעת בשטויות ויותר בדברים שלא יזיקו לי. אני לא מאובחנת כעיקרון בכלל, זה מפריע? אני צריכה לגשת למישהו בעל מקצוע כדי שיאבחנו קודם אם ומה יש לי? ואם כן-מן הסתם כן בעצם :)-למי אני יכולה לגשת אחרי שנכזבתי מהרופאים?

אבחון חשוב כעיקרון כי הוא מנחה

אותנו כאנשים בכלל, ואת מי שמאיתנו מטפלים בפרט. ובכל זאת... אני מכירה היטב את מה שאת אומרת, ולאורך השנים אמרתי לרופאים ממש את המילים הללו. אבחון CSF נעשה עפ"י רוב על דרך השלילה. אם זה לא X ולא Y וגם לא Z, זה כנראה CSF לפיברו יש איבחון ספציפי יותר, אבל גם הוא לא מעבדתי אבחון פיברו הוא קליני בעיקר. פיברו - יש רופאים ריאומטולוגים שמכירים את המחלה CSF - כאמור, יש לשלול כל מיני אחרים אצל רופא המשפחה. מה שוללים? אנמיה, בלוטות הורמונליות, אפשטיין-בר (EBV, מחלת הנשיקה) ועוד. אז... את התהליך את יכולה לבצע גם בלי אבחון. יתכן שלאחר התהליך (או חלק ממנו) יהיה קל יותר לאבחן מה כן יש לך. ואולי תרגישי טוב ולא נראה אותך יותר? אנחנו נתחיל אחרי פסח מסיבות שונות. האוכל של החג הוא אחת מהן. אבל חגים נוטים לחשוף אותנו ליותר מתחים משפחתיים / רגשיים, יש 4 שבתות בשבועיים, ובכלל... החיים מתנהלים אחרת. שינוי יוצרים מתוך שיגרה בלבד.

tiaa1

New member
הייתי ברצון משתתפת אבל-אני מקבלת

טיפול קבוע ליתר לחץ דם, היפותירואידיזם ויתר שומנים בדם. זה לא הולך נכון? בהזדמנות זחג שמח לכולם.

טיה, אקח את הדברים בחשבון

חלק כן מתאים לך כאמור, אנחנו הולכים על תהליך כללי מאוד. הרעיון הוא תמיכה הדדית. וחג שמח גם לך!

ritosh

New member
ואני רציתי אחרי החג להתחיל דיאטה../images/Emo3.gif

נאוה, יופי של רעיון. אני מתחילה להוריד את מינון הציפראמיל שאני לוקחת.(לא בגלל התכנית שלך.) הכדור הזה עשה לי רע מאוד בתקופה האחרונה. מקווה להתנקות עד אחרי החג. ובקשר לדיאטה, אולי התהליך שלך יעזור גם בהרזיה. אני כל כך שמנתי והתנפחתי מהתרופות האלו.אז, אם זה אפשרי, שלבי גם תכנית תזונה מתאימה. ריטה

ritosh

New member
ואחת מתופעות הלואי של פיברו זו

בעייה בהבנת הנקרא
נאוה,קראתי שוב את ההודעה שלך וקבלי ביטול לכל מה שכתבתי בקשר להורדה במשקל.

הילה, הודעתך נמחקה (מפלצת הפורומים)

אני מביאה כאן את הודעתך, כלשונה: נאוה, כמה שאלות על התהליךו H i l a1 / פיברומיאלגיה ותשישות ו 15:19 | 01/04/20 קודם כל, הרעיון נשמע לי טוב ומעניין. מעניין לראות איך שינוי התזונה ישפיע על כל אחד. אני בטוחה שאעקוב אחרי ההתפתחויות גם אם לא אשתתף. ולשאלות: אז ככה, אני לא נוטלת כדורים (רק המגנזיום), ואני מוכנה לחשוף את התהליך, אבל... אני לא יודעת אם זה יתאים לי כי אני רגילה לאכול לא הכי בריא..האם מדובר על שינוי דראסטי בהרגלי האכילה? ובנוסף, אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל אני דווקא מאלה שכל החיים היו רזים מידי. אז אני לא רוצה להוריד מהמשקל. אפשרי? תודה מראש הילה.

השינויים לא יהיו דרסטיים כי

שינוי דרסטי יכול לגרום לריאקציות חזקות. כיון שזהו תהליך אינטרנטי, הכל יהיה מתון מאוד. על אחת כמה וכמה עם חולי פיברו שממילא מגיבים קשה לשינוי. אז אני מציעה שתתחילי, ואולי כדאי לא להתעקש על הרגלים של תזונה לא טובה, ולגבי המשקל, יש לך סיכויים דווקא לעלות. תהליכים מאוזנים משפיעים על הבאת הגוף לאיזון. כך, כל אחד מתאזן לכיוון הרצוי לו. ציינתי הרזיה כי זו הבעיה שמטרידה את הרוב.

למעלה