עלה בראשי רעיון כרגע

Bluescale

New member
עלה בראשי רעיון כרגע

לגבי בדיקות מציאות. למה, כדי להגביר את המודעות לבדיקה ואת השיגרה בזאת, בעזרת `ניהול` מעקב ולוח זמנים של בדיקות מציאות. ככה לרשום כל בדיקה שנעשה ועשינו במהלך היום. מה אתם חושבים?

Avior1

New member
וואלה רעיון נחמד..

מתי שהייתי מתעסק בזה המליצו על השיטה הכי טובה לפי דעתי..: עם יש לך שעון דיגיטלי שאפשר לשים בו טיימר.. אז כל 20 דקות חצי שעה לעשות שזה ישמיע צפצוף כזה ולעשות בדיקת מציאות.. או מקסימום כל פעם שזה מצפצף בשעה עגולה לעשות בדיקה.. לפי דעתי זה הכי טוב.. אני חושב שמה שהמלצת על הכתיבה של הבדיקות מציאות.. פשוט תגביר את המודעות של הנושא ויהיה יותר סיכוי לעשות בחלום..

Roy1232

New member
אישית, דווקא כשאני מודע יותר לנושא

אני זוכר פחות (אם בכלל) חלומות, והסיכוי לחצלול צונח. וכשאני עוזב את זה, אני זוכר חלומות ארוכים ומפורטים, וגם הגעתי לחצלול אחד.

silverhawk

New member
זה מאוד משונה

הגברת המודעות לנושא, בד"כ, מובילה להגברת הסיכויים לחצלל. כנ"ל לגבי זכרון חלומות. האם אתה כותב יומן?

Roy1232

New member
ניהלתי אחד די הרבה זמן,

משהו כמו חודש וחצי... הגעתי לכמה עוגנים, אבל התייאשתי די מהר, כי זכרון החלומות שלי לא עלה מעל 2 חלומות בלילה (ע"ע הפרוייקט של פבל לפני כמה חודשים). ההמשך ידוע - אחרי שעזבתי את הדרכים המקובלות (לא הייתי אומר שעזבתי את כל הנושא, כי עדיין כתבתי פה והכל), ובמיוחד מאז החופש הגדול, אני זוכר חלומות באיכות מדהימה, לפעמים גם יותר מ2 בלילה. אני רק עובר עליהם בראש. לחלום הצלול הראשון הגעתי לפני יומיים... כמובן שתכננתי הרבה יותר טוב את החלום הצלול הבא והתחלתי לקרוא עוד על חצלולים ביומיים האחרונים, אבל האובססייה המחודשת גרמה דווקא לזה שלא זכרתי כלום הלילה. נראה איך אני אתקדם מהנקודה הזאת - אחרי הכל אחרי החצלול הראשון הבאים אמורים להיות יותר קלים.

silverhawk

New member
אתה מקרה מיוחד ../images/Emo8.gif

גם עם עוגנים מזוהים לא הצלחת ליצור חלום צלול? עבדת עליהם כמו שצריך?

Roy1232

New member
גם כשהעוגנים היו

כלבים, או הבית שלי (בתקופה ההיא, עכשיו העוגן הוא גיטרה
), ותמיד זכרתי לעשות בדיקות מציאות כשראיתי כלב או נכנסתי לבית. החלומות שלי עדיין היו נטולי מודעות לחלוטין... מה שכן, אני באמת מאמין שעם השיטה שכתבתי באחת ההודעות במיני שרשור הזה יש לי דרך להגיע לחלומות צלולים. כבר עכשיו, המודעות תמיד נמצאת בback of my head, יוצא לי להגיד משפטים כמו "אני בחלום עכשיו, אבל למי אכפת" (בחלום כמובן). אז זה מה שגורם לי להאמין שעבודה על מודעות לרמת המודעות תעזור לי להעלות את המודעות בחלומות שלב אחד קדימה, ואפילו יותר מזה - האפשרויות בלתי מוגבלות... אתה יכול לנצל הרבה יותר מהמוח שלך, ואני מאמין שזה יכול לגרור גם מודעות ברמות יותר גבוהות משיא הריכוז שלך. אבל בשביל לנסות את כל זה אני צריך חלומות צלולים בתדירות נורמלית.

Roy1232

New member
חבל על המאמץ, יש שיטה אלטרנטיבית.

ב"מ בתדירות של 5 דקות זה משוגע. בכל מקרה בימים שביצעתי בדיקות מציאות קבועות לא רק שלא היו לי חצלולים, אפילו זיכרון החלומות שלי ירד ל0, ככה שאני מוותר על זה בכלל. מה שכן, קראתי באתר מסויים (שכחתי את הכתובת, אבל אתר ממש מעולה) שמעקב אחרי רמת המודעות שלך במהלך היום (ואמירות כמו "הגבר מודעות עכשיו", כדי לפתח שליטה במודעות) במהלך היום עוזר מאוד לחלומות צלולים. פשוט להיות מודע לרמת המודעות שלך, להיות מודע לכך שעכשיו אתה חולם בהקיץ (שזה מצב מקביל לחלום לא מודע), או מרוכז באופן מלא (מצב שמקביל לחלום צלול). זה ממש גאוני, וזה תחליף מעולה לבדיקות מציאות - גם ככה המטרה היא אותה מטרה.

MetalSinagouge

New member
להיות מודע לרמת המודעות זה ממש קשה :\

אישית כשאני ביצעתי את הב.מ בתדירות כזו אחרי כמה זמן הייתי נתקל במספרים דיגיטליים לאו דווקא על השעון, אלא על מעלית. אני חולם המון על מעלית. זה מוזר. פבל, הבנתי אותך. נראה לי שכשאני עובר בדלת\מסתכל בשעון זה הכי תדיר אצלי בחיי היום יום ובטח גם חוזר בחלום.

Roy1232

New member
הקטע זה,

שכמו שאתה אומר לעצמך "אני חולם בהקיץ עכשיו", תוכל להגיד לעצמך בחלום משהו כזה, וההבנה כנראה תגיע. תהיה מודע למחשבות שרצות לך בראש ו"מחליקות" למודע לפעמים - זה גם בשביל להכיר את התהליכים הפנימיים במוח שלך יותר טוב... בינתיים זה הקפיץ את המודעות (בחלום) שלי לרמה שהיא כל הזמן נמצאת שם, רק אני לא עירני מספיק בשביל לנצל אותה תמיד. אבל תסכים איתי ששני חלומות צלולים בשבוע הראשון זה גדול, לא? תנסה גם, אין לך מה להפסיד. נ.ב. ניסיתי WILD עם מטרונום אתמול... אחרי 40 דקות נמאס לי, אבל אחרי שכיביתי את זה ישנתי את אחת השינות הכי טובות בחיים

hugothehand

New member
אני מסכים עם מטאל

במהלך העירות יש להיות מודע יותר לעצמים הפיסיים, לרשמי החושים בככל וליתר האירועים שמתרחשים. קרי לעשות הזרה לכל הנצפה, לכל הנשמע ולכל תחושת מגע. הכוונה היא "להשיב לאבן את אבניותה" (שקלובסקי) - לנסות להיווכח בדברים שגורים כמיוחדים. לא לתת לדבר לחמוק מהעין. אני סבור שבגדול לכך מכווינים אותנו החלומות הצלולים: להגביר את המודעות שלנו לכל מה שמתרחש מסביבנו בזמן העירות. אני מניח שיש בזה משהו רומנטי, אך המטרה היא פשוט להיות יותר חד ויותר צלול-מחשבה בעת שאנו ערים - לא לקבל דבר כמובן מאליו ולנסות לרדת לעומקם של פרטים.

silverhawk

New member
מוגזם

קשה לי להאמין שזה משהו שתוכל להתמיד בו. עם זאת, מומלץ לבצע את הבדיקה במצבים מוגדרים (כגון בכל פעם שאתה שותה מים\עובר בדלת\מסתכל על השעון וכו). הדבר מגביר באופן דרסטי את הסיכוי לזכור לעשות זאת בחלום.

gggssshhh

New member
מי שעושה בדיקות מציאות לעתים קרובות,

זה יכול להיות בשבילו די קשה.. מה, כל שעה להוציא את הדף/יומן ולרשום?.. יכול להפריע למהלך סדר היום. אבל בעיקרון, רעיון ממש נחמד!! בטח הרבה יאמצו אותו.

למעלה