עלה בחכה ליד קפריסין

Dov cw

New member
לדעתי זאת טונה, גם לפי הטעם

הצלחנו לעלות 2 כאלו השלישית ברחה ברגע האחרון. משקל ממוצע בין 8-10 קילו דב

soso_sami

New member
אכן אחלה טונה שבעולם

אבל אנא ממך תעזור לי בדבר אחד.... איך אתם מתגברים על כמויות הדם האדירות שהדג הזה מגיר הסיפון שלנו נראה כאילו היה בו טבח המוני והחמור יותר שאם לשניה אחת אתה לא שופך מים הדם מתקרש באנטיסקייט וכבר לא יוצא כל כך מהר. אז אנא הרחב בעניין הטכניקה לחיתוך, אחסון ומתכונים פעמיים כפול 9 קילו זה המון דג לאכול בהפלגה קצרה כל כך.

Alex33

New member
אצלי נהגו לגרור אותו במים קשור...

מהזנב עד שיורד לו רוב הדם , בתנאי שדג אחר לא מגיע לנגוס... גם אני סקרן לתשובות על שאלתך לדייגים..

Efraim

New member
תשובה קצרה (בנתיים)

לרוב הדגים יש כלי דם לאורך חוט השידרה שלהם. אבא הוא האחראי על הדייג ולרוב הוא חותך את הראש ונותן לדם לנזול ולהתנקז. באותו הזמן אני או איש צוות אחר ממלאים דלי במי ים ומתחילים לשטוף. בדרך כלל שני דליים זה מספיק לנקות אפיךו טונה במשקל של 35-40 קילו (כמו בתמונה שלא יכולנו לשקול כי המשקל רק עד 30 קילו!) החיתוך נעשה לרוחב הדג (מקבלי עגולים ברוחב הדג ורוחב לפי הרצון כלומר משתדלים שכל חיתוך יהיה ארוחה לפי מספר אנשי הצוות בהפלגה. לגבי טונה אז לוקחים מנה גדולה מהחלק הטוב ביותר לסושי לארוחה מידית - החיתוך קצת מסובך אם רוצים לקבל מקסימות בשר אבל בגדול מכניסים סכין פילה (חדה מאוד ודקה מאוד) לאורך חוט השידרה של הדג וחותחים את הבשר ומשאירים את העצם בלבד. אחר כל עם אותה הסכין לאורך החתיכה להורדת העור ולהשאיר בשר בלבד. יש לשים לב שתיצרו קוביות של 5 על 5 על 5 ס"מ או גודל דומה. ביצוע טוב עם הסכין לא משאיר בשר עם העור! בקוביות תיראו חלק כהה יותר שמלא כלי דם. חלק זה יש להוריד (לא טעים במיוחד) המתכון לSEARED TUNA הוא פשוט - מכינים בלילה של פרורוי לחם ען תבלינים לפי הטעם פפריקה, פילפל, מלח.... "צובעים" את חלקי הדג בשמן זית ומכסים בבלילה. דרוש מחבת עם תחתית עבה (לשמירת החום) ולחמם אותו מספר דקות. אכשו לוקחים את קוביות הדג ונותנים להם להשרף בערך 30-50 שניות על כל צלע (צד) מיד לוקחים לצלחת ופורסים פרןסןת בעןבי של 5-10 מ"מ הפרוסות עשויות מסביב (בערך 3 מ"מ) וכל המרכז טרי ובריא ונמס בפה... אני כבר רץ להכין לי משהוא לאכול בגלל שרק להסביר את זה מביא לי צורך לאכול
לגבי איכסון אז עד שלושה ימים במקרר רגיל (אני משאיר עד חתיכה לארוחה למחרת היום. והשאר לפריזר להקפאה עמוקה וזה יכל להשאר שבועות _ לא לסושי אבל לבישול מלא! מתכונים מהירים לבישול כולל של טונה ודגים אחרים בעתיד לפי דרישתכם...

Efraim

New member
והזוית הטובה ביותר

לפני שאני מכין אותה... שימט לב לחוט השידרה במרכז, לחלקים האדומים בקירבת חוט השידרה ותדמינו את הסכין עובדת מהמרכז בניצב לאורך חוט השידרה! כמו כן רואים אצ הגודל יחסית ליד שלי, טונה זה הוכן וסיפק ארוחה טובה (עם שאריות) ל 10 מבוגרים ושני ילדים) אצל חברים טבים שלנו. בתיאבון!

soso_sami

New member
גזור ושמור :)

אפריים תודה על האינפורמציה הממצה אכן אני מבין שהיינו בכיוון הנכון... אחד חותך ושניים שוטפים מייד וברציפות... אבל אז, מי נוהג?!?!? :)

Efraim

New member
עליזה מנווטת לבד...

כמובן שהנווט האוטומטי שלנו עובד שעות נוספות במצב זה... אבל לנקודת השטיפה אז לנסיוני זה לא כל כך קריטי לענין המהירות... אני תמיד אומר ש"החיפזון מהשטן.."
טוב ללכת לאט ובטוח. השטיפה נעשת תוך תהליך החיתוך אבל אפשרית גם 5 דקות אחרי ללא תוצאות לוואי לא רצויות. מקסימום לוקחים את המברשת ומנקים נקודות בעיתיות... השאלה היא מה קורה שחותחים במקום הלא נכון וזה משפריץ בלחץ גבוהה ולכל הכוונים? (ראה תמונה)

soso_sami

New member
או!!! עכשיו אתה מדבר.

זה סוג התמונות שאני מכיר לצערי. ביחוד בים מטלטל קצת. שלא כמו עליזה לצערי לנו הזדמנה ארוחת הדגים המופלאה בעת דיליברי. אין זמן לביזבוזים ולצערי לא נזדמן לי להשתמש בהגה אוטומטי. תרגול מביא למושלמות

Alex33

New member
זה נראה MESSY הפעם אמיתי...../images/Emo4.gif

אבל..בתיאבון למנצחים.

Efraim

New member
שכחתי את החלק החשוב ביותר!../images/Emo163.gif

הרוטב!!! רוטב סויה בתוספת וסבי Wasabi מעורבב לפי הטעם! את הפרוסות של הטונה יש לטבול ברוטב ולאכול בתיאבון...

למעלה