עלבונות

license2kill

New member
עלבונות

טוב, אז מישהו העליב אותי כמה פעמים. בצורה די חודרנית כי זה היה אחרי שעשיתי טעות בחיים שלי והוא ידע שאני מרגישה ש"מגיע" לי לסבול. אני חוזרת לאותו רגע שבו נעלבתי, כאילו הוא מסמל את אותה תקופה בחיי (למרות שבפועל לאדם הזה אין שום קשר), נזכרת ומדחיקה. תוהה מה יעלה בגורל עתידי עם אותו בנאדם. איך מתחמקים ממישהו לחלוטין? הבנאדם הזה מכוער. רוצה להרגיש בטוחה. רוצה למחוק את הזכרון. (וגם רוצה חבר יפה|=)

למחוק זיכרון אי אפשר-

אבל אפשר אולי להיכנס יותר לעומק העניין כדי לפתור את העלבון הזה עם עצמך. למה זה כל כך פגע בך מה שהוא אמר- האם זה מה שהוא אמר, אולי הדרך, אולי זה דווקא זה שהוא ספציפית אמר ולא מישהו אחר? איך את מרגישה בנקודה זו של חייך בהקשר למה שעשית שגרם לו להעליב אותך?

adamsplit

New member
הייתי קצת מרחיב פה(ברשותך שירי)

אם כל מה ששירי הציע לא מצליח לעזור, נסי לרדת טיפה יותר לעומק, מי זה הבן אדם הזה? למה בכלל איכפת לך? ואם(כמו שלדעתי כדאי) תגיעי למסקנה שהוא חסר חשיבות, תייחסי את העלבון אליו, ולא לתוכן שלו אולי זה יעזור נ.ב אל תדאגי, אני בטוח שהחבר גם יגיע

efriend

New member
להבדיל בין שני מקרים

מקרה אחד הוא שנעלבת כי מישהו נגע בנקודה שבה את לא שלמה עם עצמך. אם זה המצב, את יכולה להשתמש בהזדמנות זו כמנוף לצמיחה, כדי להעלות עם עצמך לדיון נושא כאוב שאת מעדיפה להתעלם ממנו, והנה מישהו הכריח אותך להתמודד איתו. מקרה שני הוא שמישהו העליב אותך סתם - למהל: אני נעלב כשמישהו צועק עלי או מדבר אלי בגסות. זה מעליב בכל מקרה, בלי קשר לשאלה אם התוכן "נכון". אז באמת אין טעם להתעכב על זה, זה יעבור לבד ומהר. מההודעה שלך נשמע שהוא כן נגע במשהו שאת לא שלמה איתו. אני חושב שהדרך להתמודד עם זה היא להגיע לשלמות עם עצמך באותו העניין, ואז אוטומטית העלבון ייעלם. איך משלימים? זה תלוי במקרה, קשה להגיד באופן כללי. יש גם את המישור של איך את ממשיכה (או לא) את היחסים עם אותו אדם - לא הבנתי עד כמה זה אדם חשוב לך אז אני לא יודע להגיד. בכל מקרה החלק הראשון של ההודעה לי נראה לי יותר חשוב.

license2kill

New member
האדם הזה

מאוד לא חשוב לי ואם אוכל לקבל טיפים כלליים לאיך ניתן להתחמק ככל האפשר ממישהו אשמח לקבלם (אני לא פוגשת אותו בשום מסגרת חוץ ממסגרות משפחתיות פה ושם - קרוב ממדרגה שלישית ככה)

אופירA

New member
מנהל
קרוב משפחה מאוס

יש קרוב משפחה מדרגה שלישית ככה, שמאוס עלי לאורך כל השנים, בגלל שהזדעזעתי מאז שהייתי ילדה קטנה מהתנהגותו לבנותיו, ואח"כ במשך השנים, הוא לעג בנוכחותי בכל הזדמנות של מפגש (פעם בכמה שנים, בשמחות נכדיו) על הדת והחזרה בתשובה. זה מאוד לא מכובד לנהוג כך כלפי, כי אני חרדית חוזרת בתשובה מהרציניים ביותר. (וגם בתו וחתנו). הרגשתי שזו חוצפה גדולה - שמור את דעות הנגד שלך לעצמך, ובפעם ביובל כשאתה נפגש עם קרובת משפחה, תתנהג בכבוד ובנימוס לאדם שמולך. לכן אחרי פעמיים שהוא ירד על החרדים בנוכחותי, במפגש השלישי התעלמתי מנוכחותו כמו אוויר. כאשר הוא ראה אותי ופנה בתרועה לקדם את פני, הפניתי לו גבי והתרחקתי ממחיצתו בלי לומר לו שלום כלל. את שאר האירוע הוא העביר בניסיון להבין אצל מקורבי מה קרה לי ולמה הפסקתי להיות נחמדה אליו... באירוע הבא הוא כבר נאלץ להתרגל שאני חולפת על פניו כמו על אוויר, בלי הסבר. איך הרעיון שלי בשבילך?

license2kill

New member
../images/Emo4.gif

כפי שניתן לראות למעלה זה הפרצוף החדש שלי, איך יצא?

הנימוס יציל אותך

תוכלי להגיד לו ערב טוב ולדאוג שלא תשבי בקרבתו באירוע ותלמדי להתחמק מהשיחה עמו , שישאל לשלומך אמרי ברוך השם וברור שזה סוגר את השיחה כי לא נתת לו סיבות לפתח מזה שיחה, או שאלת לשלומו תהיי נימוסית עם כתף קרה וזהו

למעלה