עכשיו....

מצב
הנושא נעול.
שמו אלוף משה בר-כוכבא (בריל) ז"ל.

מספרי מערכים
בסביבות השנים 92 - 93 שהמערכי אייסי הראשונים נכנסו לשימוש היה מנכ"ל הרכבת מישהו שאני לא זוכר את שמו. בקיצור הוא היה איזה אלוף בזמנו והמספר 188 לפי מה שהבנתי מסמל את מספר הגדוד שלו בצבא. והמספר השני הוא כמו בשאר המערכים מסמל את מספר היחידה והמספר שש זה מספר המערך.
שמו אלוף משה בר-כוכבא (בריל) ז"ל.

החטיבה כמעט נמחקה לחלוטין ב

מספרי מערכים
בסביבות השנים 92 - 93 שהמערכי אייסי הראשונים נכנסו לשימוש היה מנכ"ל הרכבת מישהו שאני לא זוכר את שמו. בקיצור הוא היה איזה אלוף בזמנו והמספר 188 לפי מה שהבנתי מסמל את מספר הגדוד שלו בצבא. והמספר השני הוא כמו בשאר המערכים מסמל את מספר היחידה והמספר שש זה מספר המערך.
מלחמת יום הכיפורים ברמת-הגולן. קיים ספר מרגש עד דמעות על מה שקרה שם מזוית ראיה של נערה שאמורה היתה להינשא לקצין בגדוד 188 ששמו שרגא איבלר ז"ל מטבעון (ראה אתר לנופלים). קוראים לה חני זיו ושמו של הספר: "שרב" ! בספר היא מתארת את החיים המשותפים שלהם לפני המלחמה וכיצד הם נסעו ברכבות מחיפה לתל-אביב עם תאורי רכבת מדהימים !!! הספר הזה כל-כך השפיע עלי שהייתי חייב לנסוע לרחוב יזרעאל 51 בטבעון בו גר שרגא ז"ל. נפגשתי עם הוריו ואף שמעתי סיפורי רכבת כי שרגא ז"ל אהב מאוד רכבות !!!

אריק7554

New member
188 זאת חטיבה לא גדוד

מלחמת יום הכיפורים ברמת-הגולן. קיים ספר מרגש עד דמעות על מה שקרה שם מזוית ראיה של נערה שאמורה היתה להינשא לקצין בגדוד 188 ששמו שרגא איבלר ז"ל מטבעון (ראה אתר לנופלים). קוראים לה חני זיו ושמו של הספר: "שרב" ! בספר היא מתארת את החיים המשותפים שלהם לפני המלחמה וכיצד הם נסעו ברכבות מחיפה לתל-אביב עם תאורי רכבת מדהימים !!! הספר הזה כל-כך השפיע עלי שהייתי חייב לנסוע לרחוב יזרעאל 51 בטבעון בו גר שרגא ז"ל. נפגשתי עם הוריו ואף שמעתי סיפורי רכבת כי שרגא ז"ל אהב מאוד רכבות !!!
188 זאת חטיבה לא גדוד

מספור הקרונועים

מישהו יכול להסביר לי כדי שאני אבין
מישהו יכול להסביר לי כדי שאני אבין אחת ולתמיד מה המספר הראשון אומר ומה השני אני תמיד מתבלבל בינהם תודה רבה
זהו להפעם.... צילמתי עוד כל מיני תמונות בנסיעתי ברכבת כמו את תוך הרכבת,חלקי רציפים בתחנות הבניים וגם חצי מקטר 121 (הקטר היחיד שראיתי היום)שעומד על מסילה הרוסה בתחנת בני ברק
מספור הקרונועים
למספר הראשון (188) אין, למעשה, כל משמעות תפעולית, הוא לא מופיע כל אף אחד מהמערכים ממספר 11 ואילך וגם חלק ממערכי הסדרה הראשונה איבדו אותו בינתיים. המספר הארבע-ספרתי הוא הזיהוי של הקרון ברכבת ישראל. הסבר מפורט על שיטת המספור ניתן למצוא בפרקי ה-'נייד' וה-'מאמרים' באתר 'חדשות הרכבת'.

omer landau

New member
תודה רבה חן-וכבר הספקתי לקרוא באתרך

מספור הקרונועים
למספר הראשון (188) אין, למעשה, כל משמעות תפעולית, הוא לא מופיע כל אף אחד מהמערכים ממספר 11 ואילך וגם חלק ממערכי הסדרה הראשונה איבדו אותו בינתיים. המספר הארבע-ספרתי הוא הזיהוי של הקרון ברכבת ישראל. הסבר מפורט על שיטת המספור ניתן למצוא בפרקי ה-'נייד' וה-'מאמרים' באתר 'חדשות הרכבת'.
תודה רבה חן-וכבר הספקתי לקרוא באתרך

אבל יש הסבר יותר עמוק:

מספור הקרונועים
אבל יש הסבר יותר עמוק:
החל ממערך 11 כבר היה מנכ"ל אחר לרכבת-ישראל. זה מסביר את העובדה שהפסיקו לתת את קידומת המס' 188 לקרונועים. זה היה רעיון של בריל ז"ל. אך את הקידומת 7 לא יכלו שלא לתת לקרונועים הבאים כי אז היתה נוצרת כפילות של מספרים ו/או בלבול עם מספרים של ציוד נייד אחר ברכבת למרות שבהחלט כבר קיימת כפילות כזו בפועל. כך למשל יש לנו קטר מס' 614 וקרון נוסעים מס' 614 (ז"ל) או קטר מס' 111 וקרון נוסעים מס' 111 שהיה פעם 111ב. זה לא כל-כך משמעותי אם לקרון ולקטר יש מס' זהה אך זה מאוד משמעותי אם לקטר ולרכבת שלמה יש את אותו מספר ולכן שונה למשל מספרו של קטר מס' 303 לקטר מס' 163 ביום 08.12.1969בהתאם לסיכום הישיבה השבועית של הנהלת הרכבת מיום 08.12.1969 (אסמכתא: תיק אחק/ 2 / 2, מכתב מס' 5/3/1 מיום 10.12.1969, אר"י).

ה דרומי

New member
המשך לנצל"ש על הארוע של הדרק בול

עכשיו....
ביום ראשון אני צריך להגיע מרחובות לב"ש ברכבת. אבל כשאני מחפש באתר של הרכבת הוא אומר שאין רכבות אז רציתי לדעת אם משהו יודע מה המחיר של נסיע רחובות-ב"ש ב"ש-רחובת? תודה מראש בן
טעות ראשונה למה לא עליתי לרכבת למה. עשתי שטות ובאתי עם
להגיע לא הגעתי פקקים לא מהעולם הזה אני עומד \מתגלגל בפקק ולידי עוברות להם הרכבות מערך קרנוע של שתי קרונות מערך נוסף של שלוש קרונות\קרנוע. מערך של קרנוע של תשע ?קרונות דו קומתי של ארבעה קרונות. שורה תחתונה אני עומד בפקק ולידי הן עוברות וכאילו צוחקות עלי . ולכן מעכשיו כול פעם שהיה ארוע בפארק הירקון אני על הרכבת. ולא בא ב
גם לא בג'פ 4+4 ד.א לארוע כבר לא הגעתי. שבת שלום וחג מתן תורה לכולם.

AndreyS

New member
אפרופו רד בול...

להגיע לא הגעתי פקקים לא מהעולם הזה אני עומד \מתגלגל בפקק ולידי עוברות להם הרכבות מערך קרנוע של שתי קרונות מערך נוסף של שלוש קרונות\קרנוע. מערך של קרנוע של תשע ?קרונות דו קומתי של ארבעה קרונות. שורה תחתונה אני עומד בפקק ולידי הן עוברות וכאילו צוחקות עלי . ולכן מעכשיו כול פעם שהיה ארוע בפארק הירקון אני על הרכבת. ולא בא ב
אפרופו רד בול...
גם אני הייתי שם. אני מאשדוד. תכננתי לחזור מהאירוע לתחנת רכבת ת"א הגנה ומשם באוטובוס של קונקס לאשדוד - ככה הרווחתי עוד שעה (הרכבת האחרונה לאשדוד יצאה מת"א אונ' ב14:19). הגעתי לתחנת רכבת ת"א אוניברסיטה בשעה 15:15 - כאשר הרכבת הפרברית ללוד היתה צריכה לעובר שם 15:19 - הרכבת כבר עמדה שם. היא גם המשיכה לעמוד שם עד השעה 15:19 - אני לא יודע אם זה דווקא כי זו הרכבת האחרונה, או כי היה אירוע של רד בול - אבל מאד התרשמתי מהעובדה שהרכבת חיכתה בתחנה לנסועים אפילו שזמן ההגעה\יציאה לתחנות הביניים הוא משוער

איליה.

New member
האמנם זמן היציאה הוא משוער?

אפרופו רד בול...
גם אני הייתי שם. אני מאשדוד. תכננתי לחזור מהאירוע לתחנת רכבת ת"א הגנה ומשם באוטובוס של קונקס לאשדוד - ככה הרווחתי עוד שעה (הרכבת האחרונה לאשדוד יצאה מת"א אונ' ב14:19). הגעתי לתחנת רכבת ת"א אוניברסיטה בשעה 15:15 - כאשר הרכבת הפרברית ללוד היתה צריכה לעובר שם 15:19 - הרכבת כבר עמדה שם. היא גם המשיכה לעמוד שם עד השעה 15:19 - אני לא יודע אם זה דווקא כי זו הרכבת האחרונה, או כי היה אירוע של רד בול - אבל מאד התרשמתי מהעובדה שהרכבת חיכתה בתחנה לנסועים אפילו שזמן ההגעה\יציאה לתחנות הביניים הוא משוער
אני חושב שהרכבת תמיד מחכה לנוסעים אם היא מגיעה לתחנה לפני הזמן. היא יכולה לאחר, אבל לא להקדים.

הקדמת רכבות

אני חושב שהרכבת תמיד מחכה לנוסעים אם היא מגיעה לתחנה לפני הזמן. היא יכולה לאחר, אבל לא להקדים.
הקדמת רכבות
לפי תקנות הרכבת ולוח הזמנים התפעולי, לרכבת אסור לצאת מהתחנה לפני המועד שצוין בלוח הזמנים הציבורי, למעט בתחנות לפני-סופיות ראשיות במסלולה, בהן מצוינים שני זמנים (הגעה ויציאה) בלוח הזמנים (כמו ת"א מרכז בדרך לתל אביב או חיפה בת גלים בדרך לחיפה). בתחנות אלו ניתן, באישור בלבד, לצאת מהתחנה בזמן המוקדם יותר המופיע בלוח הזמנים. כמובן שמבקרים חריגים תהיה הפעלה חריגה, בהתאם להנחיות לשכת הפיקוד של הרכבת.

איליה.

New member
תודה לך על ההבהרה.

הקדמת רכבות
לפי תקנות הרכבת ולוח הזמנים התפעולי, לרכבת אסור לצאת מהתחנה לפני המועד שצוין בלוח הזמנים הציבורי, למעט בתחנות לפני-סופיות ראשיות במסלולה, בהן מצוינים שני זמנים (הגעה ויציאה) בלוח הזמנים (כמו ת"א מרכז בדרך לתל אביב או חיפה בת גלים בדרך לחיפה). בתחנות אלו ניתן, באישור בלבד, לצאת מהתחנה בזמן המוקדם יותר המופיע בלוח הזמנים. כמובן שמבקרים חריגים תהיה הפעלה חריגה, בהתאם להנחיות לשכת הפיקוד של הרכבת.
תודה לך על ההבהרה.

omer landau

New member
ואני לצערי הלכתי כ4 כלים לאחר הטיסנ

ואני לצערי הלכתי כ4 כלים לאחר הטיסנ
הטיסנים שזה היה מאוד מאוד יפה אבל אני שם מעשר אז הייתי צריך ללכת בשלב כלשהו ואז אני קורא באינטרנט שהם שמרו את כל הטובים לסוף לא נורא זה היה מאוד נחמד ----------------------כתבה---------------------- אני יודע שזה קצת חורג מהנושא אבל ככה המטוסי נוסעים התחילו

stan_southpark

New member
גם אני נסעתי לשם

גם אני נסעתי לשם
היו מלא אנשים,הלכתי אחרי 7 מתמודדים כי לא ראיתי כלום כי כולם הסתירו,היה חם קיצר לא כל כך שווה אלהא אם ת'בא ב-5 בבוקר עם שימשיה וטונה מים ויושב על שפת האגם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה