עכשיו

ר' יהושע חזן הגיע לגיל מאה!!../images/Emo65.gif

רשמים מביקור בירושלים נסעתי היום לירושלים לברר על אפשרויות תעסוקה. בין לבין מצאתי לי פנאי לשוח ברחובות ירושלים. קפצתי לשכונת מקור ברוך, אל השכן של בית כנסת המונסטיריאלי, הוא אמר כי יהושע חזן, איש אשכולות, יליד מונאסטיר ומוותיקי ירושלים (שהכיר את סבו של יהורם גאון) הגיע לגיל מאה, דעתו צלולה אם כי רגליו אינן בכושר. בראש חודש ניסן בערב ישנה שם אזכרה לזכר יהודי מונאסטיר שהובלו לטרבלינקה בחודש ניסן 1943, לפני כשישים שנה. ביקרתי בחנות ספרים משומשים ברח' המלך גו'רג' וקניתי משם ספר משל יעקב יהושע (אבא של א.ב) הספר נקרא "הווי ומסורת מחיי הספרדים בירושלים" בעת שחיפשתי משרד כח אדם באחד מן הבניינים, מצאתי והנה המרכז למורשת הלדינו נמצא ממש באותו בניין בקומה 10. עליתי לשם ודיברתי עם דולי ופגשתי גם את מתילדה כהן סראנו, שוחחתי עמם מעט וגם על הפורום הזה... דולי אמרה כי מר אבנר פרץ דומה לזאוס... הלכתי לבית כנסת ס"ט חסד ורחמים שהוא מפואר מבפנים וצנוע מבחוץ, וראיתי שם בכניסה, תמונות מהווי הקהילה הספרדית יהודית בירושלים. עדיין לא נתן לי הדבר רעיון לסיפור חדש.אבל מי יודע.. אולי הזרע לסיפור הבא, נזרע בביקור היום

Sarika

New member
איזה סיור נפלא !!!

אביבי, אני ממליצה לקרוא את הספר של שולמית הראבן "עיר ימים רבים" על ירושלים בתקופה המנדטורית שיהודים,ערבים ואנגלים חיו בה יחדיו, בספר מתואר הווי חייהם של שתי משפחות ספרדים ואשכנזים ובעיקר אורה ונופיה של העיר המדהימה. דרך אגב לאימי היתה חברה בשם סטרינה שנולדה במונסטיר וכולם כינו אותה "סטרינה לה מנאסטרליה".

רותי ב.

New member
עכשיו

מסמנת לעצמי (ולכל מי שלא הספיק??) לקרוא את הסיפור הבא, ויש עוד אחרים.

רותי ב.

New member
ווויייי איך ככה דילגתי כל כך הרבה

ימים על ההודעה הזו... פשוט עשית סיור מרתק ביום ההוא, ואני מקווה שבסוף חוץ מרעיונות לסיפור (אנחנו רוצים סיפורים) הבא (הבאים) גם עלו על הפרק אפשרויות תעסוקה רלבנטיות בשבילך. מה שבטוח, שאם דולי, ומתילדה, ובכלל החוויות בבתי הכנסת, והספר הזה שמצאת, עבר עליך יום מרתק באמת.

למעלה