עכשיו!! 96.6

Ambitionz

New member
עכשיו!! 96.6

איזה להקת פאנק שאני לא זוכר איך קוראים לה באולפן :) וכמובן שמשמיעים שירים שלהם.

RiRo

New member
FUNK או PUNK כי

אם את מתכוונת למה PUNK קשורה למוסיקה שחורה.. היא לא קשורה.. אבל אם את שואלת למה FUNK קשורה למוסיקה שחורה (ובטח במוסיקה שחורה את מתכוונת לראפ) אז היא מאוד מאוד קשורה. נתחיל בשיעור היסטוריה : אחרי שתרבות הבלוז והג´ז התפתחו החלו זמרים שונים לעשות ג´ז עם מקצבים קצת יותר סדירים (ולא משתנים כל שנייה כמו בג´ז כלומר ממש פריסטייל של הכלים) ואומנים החלו בכתיבת ליריקס לשירים שלהם. נקח לדוגמא את JAMES BROWN שהוא האומן הבולט בתרבות הפאנק. כמובן שבפאנק כמו המון סוגים של הסגנון . כמו תמיד יש יותר אנדרגראונד ומיינסטרים (למרות שבפאנק גם המיינסטרים טוב אבל בדרך כלל האנדרגראונד מעולה) יש פאנק יש פאנק עם יותר גרוב. יש פאנק לטיני ועוד ועוד ועוד ועוד. הפאנק הובילה בעקבותיה גם את ה BIP BOP שזה הסגנון שקדם את ה OLD SKOOL ואז התפתח ממנו הOLD SKOOL (וכמובן יש גם אומנים כמו KURTIS BLOW שהיה בין הראפפרים הראשונים ששר על מקצבי פאנק . או ה SUGER HILL GANG שחצי מהשירים שלהם במקצבי פאנק גרובים שונים . ממש לא הארקדקור וגנגסטה וכו´ ) ואחרי האולד סקול העולם התפתח הגיע KRS והיום אנחנו מה שאנחנו .. הקשר בין הפאנק לבין הראפ קשר מאוד מאוד חזק וגם הרבה ראפפרים מסמפלים קלאסיקות פאנק (דוגמא בולטת השיר של RAKIM YOU KNOW I GUT SOUL הוא שיר במקור של BOBBY BYRD ....) ולכן אם לא היה פאנק גם לא היה ראפ. ואם לא ג´ז לא היה פאנק. ואם לסבתא היו גלגלים היא הייתה מסיעה אותי לבית בושת... עד לפה PZ

bboy tb

New member
טעות ../images/Emo6.gif

גם Pאנק קשור.. ראית פעם תמונה של אפריקה במבאטה? הוא היה לבוש כמו כל פאנקיסט מוצע
..ובככל הוא היה מתאפר בלבן וכל זה.. מלא אנשםי ששהתחילו את התרבות היו כאלה. רוב האנשםי לא היו יודעים את זה ובטח שאני לא הייתי שומע על זה אם לא הייתי קורא בפריסטייל סשן נקודה קום ששם יש לפעמים מאמרים מצוינים של אנשים זקנים
. בכל מקרה..פעם בניו יורק וזה ששתי התרבויות היו תנועות יחסית של נוער שהתבססו על תרבות וזה ושניהם נפרדו מהשאר, הם נהגו להתסובב הרבה ביחד ולתת גיבוי וזה. לכן גם עד היום יש כאלה לעיתים רחוקות, ויש גם איזה בי בוי כזה די מפורסם שלבוש ככה, שכחתי את השם
. קיצר זהו להיום,

RiRo

New member
ותיקון קל :)

בקשר לאפריקה באמבאטה בהתחלה הוא היה יוצר מוסיקה אלקטרונית אבל עם המעבר ועם הפיתוח של ה ZULU NATION הוא התחיל גם להראות כמו ראסטאפאר מגניב :) בקשר ל PUNK דיברתי ל NEW SCHOOL לניו סקול אין קשר לראפ אבל הנקודה שלך על כך שPUNK בעבר והיפ הופ בעבר היו הולכים ביחד נשמעת הגיונית למדי מכיוון שבאמת 2 תרבויות צעירות שקשורות דרך המוסיקה. היום אין קשר בין PUNK לראפ.

למעלה