עכשיו תורי לשאול

naja

New member
מוזר.

כשאני הייתי שם, לא אמרו לי עליהן כלום. משהו כאן נשמע לי מסריח...... אתה זוכר היכן הטרריומים שלהם היו ממוקמים?

1צחי

New member
כן בהחלט

הם היו מימין גם הפיתון דם ובואה קשת היו שם. היו את הבואות איפרדטור בקבוצה גדולה ובמדף האמצעי בצד שמאל הייתה בואה C.C ובצד ימין עוד אחת והשלישית לא זוכר את המיקום המדוייק אבל אחת הייתה לפני נשל. אגב המופע הוא בגוון אפור בהיר עם פס קצת יותר כהה בצד הגוף לכל האורך. אני קיוויתי שיהיה גם קצת ורוד כמו בואה קודמת שהייתה לי ומתה לצערי.

naja

New member
הצבע יבוא עם הגיל.

למרות שיש לי הרגשה שקנית לך בן זוג ראוי לנקבה שלך, אם אתה מבין למה אני מתכוון.....

1צחי

New member
תראה

שמעון אמר לי בפירוש וככה גם הם נשלחו כ- C.C כאשר המחיר גם קצת יותר גבוהה מהרגילים. אפשר להבחין גם שהצבע שונה אם כי זה בהחלט לא אינדיקטור הראש יחסית ארוך יותר. האם יש דרך לזהות בין שני תתי המין?

BabaGee

New member
במקרה ...

כתבתי לך הודעה בפרטי על זה עוד לפני שהנושא עלה כאן בפורום

1צחי

New member
אין לי מצלמה דיגטלית כרגע

אך לפי אילו סימנים מזהים בין תתי המין?

יש הבדלים בספירת הקשקשים

אבל זה בדרך כלל לא מסובך להבדיל בין BCC לBCI לפי הדוגמא וצורת הראש. בין האוכלוסיות של הBCC כבר יותר קשה להבדיל.

1צחי

New member
אם אפשר קצת

יותר לפרט.אני יודע שהראש קצת יותר מאורך והצבע אפור ולפעמים עם ורוד לעומת החום ב-BCI.אך אני לא משוכנע שזה נותן זיהוי ודאי. האם קל לזהות כאשר אין שני פרטים אחד ע"י השני?

יחסית קל להבדיל בין הBCC לBCI

אבל תמיד יכולים להיות בני תערובת או סתם מקרים יוצאי דופן. אני מציע לך להיכנס לאתר הזה בו תוכל ללמוד יותר על התתי מינים השונים והמאפיינים שלהם.

1צחי

New member
נושא

המחיר לא רלוונטי,אני קונה מבית החיות כבר 10 שנים ואין זה מין הראוי לפרסם מחירים פרטיים בפומבי.

maorkn

New member
אז יש סיבה מיוחדת לכך שאתה לא סומך

עליהם בעניין המין? אגב אם לא הבנתי נכון ואתה כן סומך עליהם אני מצטער מאוד...

1צחי

New member
אני בהחלט

סומך על שמעון מבחינת אמינות,אך לא תמיד שולחים מחו"ל את מה שאמורים לשלוח, מה עוד שהפרש המחירים בין שתי הבואות היה קטן. שמעון עצמו לא יודע להבחין בין שני תתי המין והוא ניסמך על היבואן. כמובן שהגיעו עוד בואות כמו סורינם וקשת אך כאן גם ההבדלים ברורים.

woma

New member
אם הפרש המחירים בין הבואות היה קטן

אז סביר שזה לא C.C אלא C.I או הכלאה כלשהי ביניהם

naja

New member
גם אני סומך על שימעון.

לא התכוונתי לפקפק באמינותו. אני חושב ששמעון הוא אחד האנשים הכי ישרים בתחום הזוחלים בארץ. הבעיה מתחילה כנראה מהסוחר ששלח להם את החיות. עצם העובדה שהוא לא ציין איזה BCC זה(סורינאם, ברזילאית), והאמריקאים דיי מקפידים בשנים האחרונות על הנושא הזה , ועצם העובדה שהמחיר היה דומה לאימפרטור,גורם לי להסכים עם WOMA שכנראה מדובר פה בהכלאה או בBCIיפה במיוחד. למיטב ידיעתי, המחירים של BCC בייבי בארה"ב מתחילים ב200 דולר וצפונה וגם זה רק כשהשוק כבר מוצף ולא בתחילת עונת ההשרצה.

1צחי

New member
הכל בהתייחס למחיר

אבל עדיין לא ענו מה ההבדלים בינהם על מנת לאפשר זיהוי. וכמו שכתבתם האמריקנים מקפידים והם אלו שמכרו את הבואות כ-BCC ולכן אני חושב שאפשר להתדיין עוד הרבה באספקט המחיר וכד' אך בסופו של דבר צריך לזהות את הבואה.

naja

New member
מצאתי איזה קישור.

בכמה פסקאות הראשונות יש הסבר לכך שזה לא פשוט לזהות. אני מציע שתיכנס גם לכאן ותתחיל לעבור על תמונות, עד שתגיע להחלטה. בקשר למה שרשמתי על האמריקאים-זה בא לחזק את הטענה שלי-סוחר שמבין ומכבד את עצמו לא היה רושם רק BCC אלא מציין מהיא ארץ המוצא. והכי טוב-תארגן תמונה.....

למעלה