עכשיו מותר לספר...

עכשיו מותר לספר...

הבוקר, נערך סיור בהדרכת עמנואל ויזר והח"מ, לראש עיריית ת"א, מר רון חולדאי, למהנדס עיריית ת"א, מר דני קייזר, וגב' נוספת (שאינני יודע את שמה) במערות אפקה - שטח השייך בחלקו לרמת השרון ובחלקו לת"א. הסיור נערך ביוזמת חולדאי, לאחר שקרא את מאמרו של עמנואל ב"גלובס" - "מושבה שהיא אימפריה". יצאנו מאפקה, דרך שדות החרציות, המערות, הגבעה, שדה הסייפנים המרהיב בנחל אחיה (תודה לרפי ורועי על המידע!), חציית הנחל על גבי קרש, העפלה לגבעת המזבלה לידה ראינו כרוון, ושם נפרדנו מנציגי העירייה שחזרו ברכב מהמזבלה לעיסוקיהם. בנחל אחיה יש ראשנים רבים, כנראה של קרפדה ירוקה (אברר עם עוז גולן). בדרך חזרה הסתובבנו מדרום למערות ומצאנו ריכוז של שפתן מצוי, סחלב ששיר ורד דיווח עליו בעבר - אך אני לא ראיתיו עד היום במערות. הריכוז כבר נמצא בסוף הפריחה, הסייפנים עוד באמצע הפריחה. נקווה שהסיור יעזור, ובכל מקרה זהו רק עוד שלב במאבק. ראוי לציין שבעוד שנציגי עיריית ת"א יזמו סיור זה, נציגי עיריית רמה"ש עד היום לא גילו עניין בשימור ערכי הטבע והנוף המרהיבים הנמצאים בגבול רמה"ש-ת"א.

סייפנים פורחים בקצה רמת השרון!

מרבדי הסייפנים פורחים בשדות שעדיין נשארו ליד "פי גלילות". התמונה צולמה הבוקר.

תמונות מצויינות

יש לך עוד תמונות מעניינות של האיזור? האמת שלדעתי, האיזור הזה הוא יותר "תל אביבי" מאשר "רמת שרוני". רק על המפה הוא שייך לרמת השרון. זאת מכיוון שבין האיזור הזה ובין רמת השרון מפריד כביש רחב ומהיר (כביש חמש), כמו כן גם כביש החוף והכביש מרמת השרון לתוך תל אביב (נדמה לי שקוראים לו משה סנה) וכביש האיילון תורמים לבידודו משמעותית מהאיזור העירוני-מיושב של רמת השרון. נראה לי שיותר תל אביביים מטיילים שם מאשר רמת שרוניים. כמו כן, האיזור הזה הוא ממש מאחורי שכונת רמת אביב. אני זוכר שנסעתי לשם עם חבר מרמה"ש לטייל, וסיפרתי לו שהאיזור הזה נחשב רמת השרון (ליד חוות הסוסים ההיא מאחורי קריית שאול) והוא לא האמין לי, הוא חשב שזה תל אביב. אז הוא שאל מישהו מקומי אם כאן זה רמת השרון והוא ענה לו כן !!!!

למעלה