עכשיו זה רשמי...

Noelit

New member
וואו, באמת הגזמת.

כמו שסער אמר- נכון שחלה ירידה משמעותית בשירה של ליאם בהופעות. אבל אתה באמת שואל את עצמך למה אתה מקשיב ללהקה עם כזה סולן כשאתה מסתכל על ההופעות האלו?

באמת. מוזיקה

בלי שירה נורמלית היא לא מוזיקה שאני רוצה לשמוע באופן קבוע.

sok777

New member
הגזמת..

אואזיס זה האחים גלאגר. ב95-98 שזה השנים של ההופעות הגדולות הוא הופיע בגדול.. אגב, גם ב2000 בוומבלי הוא שר מעולה.. זו פאקינג הופעה גדולה. אחרת לא היו עושים ממנה אלבום כפול וDVD. אתה ממש מתייחס לתקופה האחרונה. ברור שמבחינת לחנים ליאם תמיד היה פחות מוכשר מאחיו הגדול ושנואל באמת גדול בזה ובכלל הוא בין הגדולים בהלחנות.. הוא ממש גדול. זה מדהים היצירות שלו. אבל בלי קשר, אואזיס צריכה את השירה של ליאם כמו שהיא צריכה את הלחנים של נואל. זה הפך לחלק מהאופי המורכב והגדול של הלהקה השירה והפוזה שלו. בזמן האחרון הוא לא יותר מזמר סביר, זה נכון. והוא גם לא מופיע משהו. וכמעט גם לא מופיע. זה נכון. אבל בשנות ה90? היו לו את אחד הקולות היותר ייחודיים ומה שנתן גוון אדיר לאואזיס. ברור שאם ליאם פורש אפשר להמשיך בלעדיו, זה לא מה שאמרתי. אבל זה לא יהיה אותו דבר. כנ"ל לגבי נואל. תאר לך את הלהקה בלי הלחנים האואזיסיים שלו. הוא מביא את הגוון הזה. אבל ליאם נתן לזה את הפאן ה"שייני" והאואזיסי בשירה. זה הולך יחד. כיום בהחלט נואל הרבה יותר שווה והרבה יותר תורם אבל זה לא אומר שזה תמיד היה ככה ואני לא רוצה לראות את אואזיס מחליפים את ליאם בזמר אחר. מה זה? ג'יימס בונד?

כמו שכתבתי,

כבר בשנת 1997 בהקלטות לבי היר נאו, חלה התדרדרות בשירה של ליאם. ההופעה בוומבלי (שנת 2000) היא נוראית מבחינתו של הסולן שלנו. בקושי מבינים מה הוא שר לפעמים, והוא נשמע נורא בלי קשר. זה היה הדיסק הראשון של הלהקה שקניתי, ומאוד התאכזבתי בקטע הזה. תודו בזה חבר'ה, השירה של ליאם בהופעות לא סבירה ולא בטיח, היא גרועה. לפעמים עד כדי גיחוך. אני מניח שאם ליאם לא היה אח של נואל, הוא היה עף מהלהקה, אולי אפילו בתחילת הדרך כשעוד היה לו קול סביר (בגלל המריבות עם נואל). כמו שטוני ואלן עפו בגלל שלא היו מספיק טובים בשלב מסויים, ככה גם וויליאם היה בחוץ.

sok777

New member
תראה, זה נכון שחלה ירידה

בקול שלו. גם וומבלי זה לא השיא, אבל בוומבלי הוא דווקא בסדר גמור לדעתי.. בטור של BHN הוא גם עוד היה בסדר.. מאז וומבלי זה לא שהקול שלו נהיה גרוע בהופעות זה שהוא פשוט לא בשיאו והרבה פעמים הוא רק סביר. אני מסכים איתך בזה. תראה, ב2002 [למעשה ההקלטות ב2001 גם היו..] יצא הט'ן כמיסטרי. יש שם שיר, אחד המוכרים של אואזיס - SCYHO. ליאם שר שם מדהים.. אבל ממש מדהים. גם באלבום האחרון, DBTT, יש שיר שנקרא LTBL והוא שר שם מאוד יפה. אבל אני מסכים שאפשר לשפר את השירה באולפן.. ונכון, הקול שלו בהופעות מאז וומבלי באמת ירד והרבה פעמים הוא נשמע רק סביר. אולי אני לא שם לב יותר מדי כי אני פשוט אוהב הופעות וזה מאוד ממריץ וכיף והשירים הגאוניים האלו שנשמעים כ"כ טוב בדיסק ישמעו טוב תמיד, אבל כן, הקול שלו עדיין לא בשיאו ונשמע הרבה פעמים סביר. אני עדיין חושב שהשירה של ליאם היא חלק מהאופי של אואזיס ומהאואזיסיות.

לדעתי זה לא מספיק טוב.

נואל טוען שאואזיס להקה גדולה אז שיתן לנו להקה גדולה. לא אחת עם סולן ששר פחות טוב ממה שאני מזמזם במקלחת. אם זה היה תלוי בי הייתי נותן שתי אפשרויות: 1. שליאם יקח שיעורים מבנאדם מקצועי וישפר את השירה שלו בהופעות 2. שליאם יעזוב\יועזב

sok777

New member
אתה מגזים..

נכון.. הוא צריך להשקיע ולהשתפר. אבל עזיבה?

כן בטח

תוקף צלמים מקלקל אמנים אחרים הולך מכות במועדון במינכן נרקומן לשעבר נעצר גם בחשד לאחזקת סמים או משהו כזה עלה לשיר שיכור \מסומם\שניהם ביחד הבריז מהאנפלאגד מקצועי?

shmuelr

New member
חח בואו לא ניתן ללב להשפיע על השכל

ליאם לא מקצועי.. אבל זה מה שעושה אותו כל כך...........ליאם!! הכל בא מרגש... לפעמים הוא לא מצליח להחזיק את עצמו.. אבל זה ליאם. ואני מקבל אותו אוהב אותך.. ובלי ליאם לא הייתי שומע אואזיס. פה אני סוגר את הדיון.

shmuelr

New member
אוי הגזמת לאללה... לדעתי. אין להקה

בלי ליאם. אני לא יהנה מאואזיס כמו שאני נהנה מהם עם ליאם. הוא אחד האנשים שאני הכי אוהב בלהקה. הוא תורם את התדמית של הרוקאנרול.. הוא השטותניק.. יש לו קול מדהים בעיניי שנותן לשירים כוח ועוצמה... למשל, שמעתי אל listen up קודם בגרסא האקוסטית של נואל לפני ששמעתי בגרסא החשמלית הרגילה. ואמרתי לעצמי "וואי זה שיר טוב". אחרי ששמעתי אתהביצוע של ליאם בגרסא החשמלית אמרתי לעצמי "פאקקק זה מטורף, איזה עוצמה אפשר להוציא מהשיר הזה". בקיצור ולעניין, ליאם סוחף בשירה יותר מנואל , ויש לו את הסאונד של הקול שאואזיס צריכים. סאונד מחוספס שנותן בראש ומצליח לרגש כאחד.. שיהיה יום משובח. ליאם אני אוהב אותך.

sok777

New member
חח.. נכון הוא באמת סוחף

אבל הגירסא הלא אקוסטית הייתה לפני.. כאילו, במקור השיר הוא קצבי. ולכן אני אישית מאוד אוהב שנואל וגם מבצעים אותו באקוסטיות לאחרונה.. כי זה מדהים כמה שהוא יפה איטי גם.

shmuelr

New member
כן.. לא אמרתי שהגרסא של נואל לא יפה

פשוט שליאם שר את זה (ובכללי- שירים) הוא הרבה יותר סוחף אותי, יש בו עוצמה ממכרת ממש.

RoySupernova

New member
דעתי בנושא היא

שליאם היה זמר ענק. זה לא שהקול שלו מתחרה באנשים כמו פרדי מרקורי, חח ברור שלא, זה לא הסגנון של ליאם, אבל בתור זמר עם קול "אנושי" הוא מהזמרים הגדולים ביותר שהיו, עם קול חזק שמסוגל להיות פסיכודאלי לפעמים וסרקאסטי מאוד רוב הזמן, קשה לי למצוא עוד 10 זמרים מכל הזמנים שהיו דומים לו, זמרים ששרו עם כל הלב שלהם וידעו לשיר, אבל ידעו לא לצאת פתטיים ולהישאר קוליים כל הזמן.. כמה שכל השירים הגדולים הם של נואל ובלעדיו לא הייתה להקה לדעתי גם בלי ליאם אואזיס לא הייתה מצליחה ובצדק. הוא היה בשנים הראשונות שלה הכול- המנהיג, הקול, הכריזמה, המושא להערצה.. את כל ההופעות של הלהקה והסטייל שלה הוא החזיק לבדו, היפנט את הקהל עם הקול והפוזה הכל כך מוכרים שלו. הבעיה עם ליאם הייתה שהפוזה השתלטה עליו, ההצלחה המטורפת של אואזיס שאפשר לשער שהרוב המוחלט של האנשים בעולם לא היו מצליחים להסתדר איתה שינתה אותו די חזק, והוא נהיה אדם שונה לגמרי כשהיו מצלמות לידו. הוא התחיל לתעב את הקול המדהים שלו מדפנטלי מייבי כי הוא משום מה פידח אותו קצת והוא חשב שזה לא קול של רוקסטאר, וכל השירה שלו בבי היר נאו היא בכלל לא קטע של התדרדרות הקול שלו, הוא היה עדיין מסוגל לשיר ברמה של וונדרוול, הוא פשוט ממש רצה לברוח מהקול הזה. לא סתם בי היר נאו הוא האלבום האהוב עליו, הוא גאה בשירה שלו שם יותר מבכל אלבום אחר. אחרי בי היר נאו הסיגריות התחילו להשפיע חזק. אואזיס היו בשביתה בעקבות הביקורת הגדולה סביבם וליאם חרש על הסיגריות ועל כל מה שיכל להשחית לו את הקול בשנים האלו. בסטנדינג מ-2000 הקול שלו כבר קיבל צרידות שלא תעזוב אותו לכל החיים אבל הוא עדיין היה מסוגל לשיר בצורה סבירה. ההופעה בוומבלי מטעה לדעתי. הקול שלו בדיסק אמנם צרוד אבל יחסית סביר ויש לו סטייל של רוקסטאר, די כמו באלבום של סטנדינג, אבל מי שראה את ההופעה עצמה בוידאו, אני חושב שזה היה הלילה השני, לא הלילה שהוקלט בדיסק (וסביר להניח שגם ערכו קטעים מסוימים בדיסק) חטף כמה מראות די קשים, הקול של ליאם היה די זוועתי שם בקטעים מסוימים והוא די הרס את כל האירוע. ומאז הקול שלו נהיה רק יותר רע ויותר רע, כשהוא מצליח להתעלות להקלטות האלבומים, ובהחלט יכול להיות שהקול שלו בדונט בליב היה יותר טוב מבהיט'ן כמיסטרי.. פעם היו דיבורים על זה שהוא רוצה ללכת למורה לפיתוח קול. גם דיברו על האוזניה שהוא שם כדי לשמוע יותר טוב את עצמו שר, אבל הדיבורים האלה היו כבר לפני שנתיים וחצי, ולא ראינו שיפורים משמעותיים בלשון המעטה. הלוואי שהוא יבין כמה זה חשוב שהוא יעבוד על הקול שלו ויחזיר אותו לפחות קצת לכושר. בשביל ההופעות ולפחות האלבום שהלוואי שמתקרב.

sok777

New member
הלוואי באמת.

גם היה את הדבר הזה שאמרו לו שזה לא טוב שהוא שר בפוזה של ידיים מאחורי הגב וכיפוף הגב וזה..

Noelit

New member
אני

די חלוקה בדיעה שלי. כי גם לנואל וגם לליאם היו תקופות. פעם הקול של ליאם היה יותר טוב משל נואל גם בהופעות. אבל עם הזמן נואל נשמע מעולה ובהופעות וליאם קצתקצת התקלקל (רק בהופעות). בהקלטות שניהם מעולים. אין ספק שכתיבת השירים של נואל בשילוב הקול של ליאם זה פשוט מצויין. באמת, זה מה שגרם לי לאהוב את אואזיס. לא הייתי מגדירה את הקול של ליאם "קול סביר". יש לו קול מדהים (ואני עוד לא ממש אוהבת אותו, כן?) והשירים שלו דווקא נחמדים. סונגבירד ומריד וויד' צ'ילדרן ממש נהדרים.

למעלה