עכשיו זה רשמי..

choco2602

New member
עכשיו זה רשמי..

גם אני פיברואית..
הייתי היום אצל הראומטולוג אבל הכל הרגיש מוזר. הוא אמר שאין לו הרבה מה להגיד אלא רק לטפל בלחץ ובכאבים אין הרבה מה לעשות. הוא אמר שהוא לא אוהב כדורים ובגלל זה הוא בכלל לא נתן לי כדורים. סיפרתי לו שקיבלתי אלטרולט לשינה והוא אמר שהוא לא רצה לתת אבל אם אני לא ישנה בלילות אז עדיף שאקח אותם באופן קבוע. ביקשתי גם הפניה להידרותרפיה בתקווה שמכבי לא יעשו לי בעיות בנושא.

זה מוזר לי כי הוא הוסיף את זה כבדרך אגב שיש לי פיברו באבחנה. כאילו מדובר באיזה כאב ראש זמני שיחלוף עוד שעה-שעתיים.

סתם מרגיש לי כאילו הוא לא מאמין בפיברו כל-כך (למרות שקיבלתי עליו כאן המלצה בפורום). ולמרות שהוא מסכים שזה כנראה מה שיש לי (אחרי שרופאת המשפחה והאורתופד שלי מסכימים בנושא). הוא אמר לי "זאת מחלה פסיכוסומטית, צריך לטפל בה בצד הנפשי שלה. ללכת לפסיכולוג ולהרגע. למצוא מה מרגיע. חוץ מזה אין הרבה מה לעשות.

נתחיל מהעניין שחשבתי שיש לבעיה הזו גם סוג של הגבלה פיזית מבחינת הכרה בפיברו בביטוח לאומי או משהו דומה. כל עניין ההכרה בנושא משנה משהו חוץ מזה שאני יודעת מה יש לי?
ו.. ההורים שלי עכשיו בטוחים שברגע שאני אגיע לשקט נפשי אני אחלים והכל יהיה מצוין. מן אגדה כזו, כי ככה הרופא הסביר להם.

ודבר אחרון בחפירה הארוכה שלי. יש לי קצת פחדים מההשפעה של אלטרולט אחרי שהייתי זומבי יום שלם.. כדאי להמשיך לקחת? אני מפחדת שיהיה קשה לי בעבודה ככה..

robinebony

New member
גמורה ולכן אענה בקצרה

כדורים - להמשיך לקחת. תופעות הלואי (זומביות וכאלה) הן צפויות והן יעברו אחרי שבועיים עד חודש. כדאי מאוד לא להפסיק, כי רק כך תגיעי להשפעה האמיתית של הכדור ואולי איכות החיים שלך תשתפר. קחי את הזומביות הזאת כמשהו חולף. אם מישהו בעבודה ישאל את יכולה להגיד משהו כמו "כן, זה יעבור, זה בגלל טיפול כלשהו שאני עוברת עכשיו." לא צריך לפרט מעבר אם את לא רוצה.

בקשר לתגובה של הרופא - אוף! הרי זה לא פסיכוסומטי. אנחנו הוכחה חייה לזה. מעצבן. למרות שאין דבר רע (יש אפילו המון טוב) בטיפול פסיכולוגי, הוא רק לא מרפא פיברו. אין לי ממש עצה עכשיו בנוגע להורים.

המון המון בהצלחה,
נועה.

choco2602

New member
אני מקווה..

שהתופעות באמת יעברו.
לגבי פסיכולוג אני מרגישה שזה קצת מיותר. רוב הלחץ עלי מגיע מההורים שלי. אני בזמן האחרון מנסה לקחת הכל רגוע יותר וזה די מצליח.

גם את זה שההורים שלי מלחיצים הרופא מרגיש. הם כל הזמן מלחיצים ודוחקים בי על כל דבר שאני עושה. בזמן שכל החברים שלי ללימודים למדו בשקט ההורים שלי חפרו לי שאני צריכה להתחיל לעבוד וכשלא עשיתי את זה הם התחילו להתעצבן ולעצבן ולהציק לי כל יום מחדש.
אז אם מישהו פה צריך טיפול זה הם- צריך ללמד אותם לשלוט בלחץ וההיסטריה ולהרגיע אותם.

שיראל1224

New member
תני כיף גם אצלי זה נהיה רשמי השבוע..

אין לי מה להגיד לך כ"כ לגבי מה שאמרת כי גם אני חדשה בעניין (אלטרולט התחלתי השבוע..)
אבל גם אצלי במשפחה, דווקא לא מהכיוון של אבא ואמא אלא מצד הסבתא-פולנית-פסיכולוגית יש את הקטע עם הנפשי. היא בטוחה שהכל קרה לי כי הייתי בפולין (לא משנה שהייתי בפולין לפני חודשיים ואני חולה ארבע שנים..)
אז רק לומר לך שאני מבינה.. אם זה עוזר.. :)

choco2602

New member
גם חיבוק לפעמים משקיט ומרגיע הכל

הזכרת לי שיר שאני מאוד אוהבת "אף לא מילה" של דין דין אביב

הלוואי ולא היית מוכרת רשמית עם פיברו

אני כל כך מזדהה איתך בכל הקטע עם ההורים....להורים שלי לקח שלוש שנים להבין ולהפנים מה שיש לי.
בהתחלה אמא שלי הייתה אומרת לי שאני עצלנית כי הבית הפוך ואין לי כוח לנקות, היו זורקים לי משפטים כמו "קחי את עצמך בידיים", "יאללה...זה שום דבר"..."זה הכל אצלך בראש".. וכאשר זה בא מהאנשים הכי קרובים לך זה עוד יותר מדכא וממש לא תורם לך כחולת פיברו.

לגבי האלטרולט...כמו בכל כדור לוקח לגוף זמן להתרגל...אם הוא עוזר לך להירדם אז תני לו צ'אנס.
ויקירתי...עוד דבר אחד, עכשיו שאת מוכרת רשמית אל תתני לזה לדכא אותך, אל תתני לפיברו לנהל אותך...את מנהלת אותה.
אני מסרבת לתת לה להשתלט על חיי ומנסה בכל כוחי להתנהל ביום יום כרגיל..(גם אין לי ממש ברירה עם שני ילדים היפרים בבית)

נכון, הכאבים מטרידים אבל אני מנסה להעסיק את עצמי ולהתעלם מהם כמה שיותר, העייפות? בהתחלה היתה נוראית יותר מהכאבים אך היום 6 שנים אחרי הגילוי העייפות משנית יותר, אולי למדתי לווסת אותה ולא לתת לה להשפיע עלי.
תשתדלי להמשיך לעשות דברים שעשית בעבר....לא לוותר לעצמך.

choco2602

New member
אף פעם לא ראיתי עייפות כבעיה

זה מצחיק אבל תמיד הנחתי שככה זה וזה בסדר. הייתי קמה עייפה והנחתי שזה סתם כי לא ישנתי מספיק. או התעוררתי באמצע הלילה, הנחתי שהיה לי חלום רע. האשמתי את עצמי בקיצור.
פשוט בזמן האחרון זה עבר לרמה אחרת לגמרי, והבנתי שאני לא אשמה בעניין.

אני אף פעם לא נותנת לפיברו להשתלט עלי, או לכדורים או לכל דבר. אני לא מונעת מעצמי כלום למרות שלפעמים זה ממש קשה, פיזית.

למעלה