עכשיו זה מובן...

מייק

סמוך עלי.
אתה מפספס פשוט מחוסר הכרות עם האיש.
מנחם איש יקר. תעופה זורמת בעורקיו.
הבחור יום יום שולח מהמייל האישי שלו נוטאמים במילים פשוטות. זה נוח.
שולח מידי פעם המלצות ותובנות.
איש צנוע ונחמד.
מודיעין טיס מתפקדים ממש בסדר.
סוף סוף יש גוף בירוקרטי שמתנהל בצורה יסודית ונותן שירות באהבה ועם חיוך.
אל תכתוב את הדברים שכתבת על מנחם. הפעם זה לא הוגן.

מייק, אתה טועה ב-2 הנושאים

ראשית התעמתו גם כאן טייסים עם פקידים מרת"א ללא מורא כולל עם רתת"א. לא קרה מאומה לאף אחד. בכלל, לטעמי, רת"א שהשאיר אחריו גיורא רום שונה לגמרי מקודמיו ונותר לקוות שמחליפו לא יקלקל למרות הסימנים המעידים על כך (בעיקר סביב הרצליה עם כל מיני אימרות מדאיגות). אני אישית יכול להעיד על שיפור ענק ושרות ברמה גבוהה שקיבלתי כולל אישור ל-FAA להוצאת רישיון פלסטיק. הכול במייל/אינטרנט בסבב של יומיים (וקיבלתי את הרשיון לאחר שבוע בביקורי בקליפורניה). תךך אחורה כאן בפורום ותווכח בכך. ואני מדבר על אנשים שמזדהים בשמם המלא ולא כל מיני עלומי שם.

לגביי שבו, המיילים שלו אינם חלק מעבודתו הפורמאלית וכמו שטל אמר לך, הוא ממש נכון לעזור לכל פנייה. אולי האיום שלו לא סביר, אבל לכנותו כאן אפס זה ממש לא לעניין ולא נכונים.

itamo

New member
מי זה בדיוק האוייב הזה שהוא מדבר עליו ?

ולמה שלאוייבי מדינת ישראל יהיה אכפת מנהלי הטיסה סביב החתונה של בר רפאלי ?

זה נכון ואני לא יודע אבל משער

שזאת בקשת חברת המסוקים לרת"א כחלק מהעיסקה הבלעדית שהם עשו עם המתחתנים. שלא יעז מישהו לצלם ללא פיקוחם.
&nbsp
כל דבריי הבטיחות זה כמובן קישקוש אחד גדול אבל זה לא לבג"צ שלא יתערב בשיקולי בטיחות של רת"א אפילו יעמוד עו"ד לא מגמגם ועילוי בתחומו. זה עוד סגירה לאחר יד שרת"א מאשרת כמעט ללא צנזורה עצמית באופן מסורתי.

גד יצחק

New member
אולי זה קשור

אתמול בבוקר שדה דב עבר לנדבר באנגלית מסוק אחד הזדהה בשם VIP
וניתנה הוראה למטוס "hold shorts" והטייס התנצל שהוא לובש גיינס ארוך.

רעיון עוקף בג"צ

אם אכן הכתבה נכונה, אני מציע שוועד הפעולה למניעת סגירת הרצליה יבוא בדברים עם משפחת רפאלי ויציע להם שנקרא את שדה התעופה הרצליה בשם חדש --
שדה תעופה בר רפאלי.
ואז השדה לא ייסגר עד אחרית הימים. ולא נזדקק לעד לשרותיו של בג"צ.
&nbsp
שנה טובה וגמר חתימה טובה.

גד יצחק

New member
חתונת בר רפאלי

האם הכבישים המובילים לבית אורן יסגרו בעת הארוע??
האם הסופר טנקר ירטיב את החורשות הגובלות את אזור החתונה כדי שלאורחים יהיה נעים??
אני מבין שכל הגרים באזור צריכים לישון עם אטמי אוזניים כי מסוקים וכטבמים ירחפו וירעישו כל הלילה.

itamo

New member
בסוף זה יגמר בזה שימציאו תירוץ שזה בגלל אישיות חשובה שמגיעה

GidiRgov

New member
הסגירה לא בוטלה

ראשית, טרם יצא נוטאם שמבטל את הסגירה, ועם כל הכבוד ל"שר" עד יציאת נוטאם שמבטל את הסגירה, היא בתוקף...

שנית, הסגירה לא בוטלה, כי מעולם לא היתה "פתיחה".
למעשה לא היה כל צורך בכל הסגירה מלכתחילה, וודאי שלא היה צורך בהודעה "האישית" שנשלחה באימייל ויצרה את כל הבלגאן...

וזאת למה? כי האזור באופן "טבעי" - סגור.
זו לא "בועה" (וממילא לא מדובר בסוף שבוע או חג), והנתיב היחידי שעובר באזור הוא "באישור בקר/פקח בלבד" (וגם הוא, כמעט כולו מחוץ לסגירה - 2500/3000)...
כיוון שבארץ (מלבד בבועות) טסים לפי כטר"מ (עם דגש על מבוקרת...) הבקר לא יאשר לשום כלי טיס (מלבד אלו להם אושר לפעול באזור) להיכנס לנתיב או לטוס מתחתיו, ולכן עם נוטאמים, או בלי נוטאמים (או עם או בלי הודעות אישיות/הודעות לתקשורת) מלבד הכלים שיעבדו באזור, לא יורשה לשום כלי טיס לטוס מעל החתונה המדוברת.

אז מה היה לנו?
  1. אוכלוסייה שלא קוראת נוטאמים, שלא היתה מודעת לשום "סגירה"...
  2. הודעות אישיות מיותרות, שפתחו סערת אלוהים נוספת הנוגעת לסלב...
  3. שר תחבורה שלא מבין דבר בתעופה, שרץ להודיע לעיתונות שהסגירה בוטלה, כרגיל, קצת מוקדם מדי...
  4. מציאות שלא השתנתה במאומה...

שר התחבורע מבזה את ראש רת"א שלו בפומבי

ברת"א קבלו החלטה מקצועית, לסגור את השמים עד גובה 3,000 רגל ברדיוס 4 ק"מ.
סגירות כאלה מתקיימות פעמים רבות בארועים אחרים ואין כאן שום העדפה ל-VIP כלשהו.
האזור שאמור היה להסגר אינו מעניין איש בימים כתיקונים. אין שם נתיבי טיסה, אין שם פעילות שגרתית והסגירה הזו אינה צריכה לדגדג לאיש.
להזכיר לכולם: כל הטיסה בארץ מבוקרת כך שהבקרה ממילא היתה דואגת להפריד בין כלי הטייס שמתכננים להסתובב שם, ולהערכתי זה מה שיקרה בפועל. רשמית לא יהיה סגור אבל מעשית לא ניתן יהיה להתקרב לשם, למעט אלה שבקשו וקבלו היתרים, ועכשיו גם זה בספק.
אבל מה? אצלנו כמו אצלנו - כל זב חוטם שאינו מבין דבר וחצי דבר בתעופה וכל אחד שחושב שהוא מבין גדול בתעופה ועוד יותר מבין בנושא זכויות אדם - מתלהם, רץ עם זה לתשקורת, וזו ממשיכה לפמפם את שאר עמך ישראל, הממשיך להתלהם, לדרוש פנייה לבג"צ(!) וכך בועת הסבון הקטנה הופכת לבלון ענק שמתפוצץ בקול גדול. קול הפיצוץ הזה צורם מאד לאזניו של השר, ה"מבין הגדול" בתעופה (ראו למשל: מקרה פתיחת ש"ת עובדה לטיסות חו"ל בימי משבר "צוק איתן", הקמת הפיל הלבן בדמות שדה תעופה בתמנע ושלא לדבר על רצונו הבלתי נלאה לסגור את שדה דב ואת ש"ת הרצליה ולחסל בכך את עולם התעופה בישראל), והממשיך להתנהל כפיל בחנות חרסינה, גם לאחר שהשיל כמה קילוגרמים ממשקלו. הוא לא שם קצוץ על ראש רת"א שלו, האמור להוות את האינסטנציה המקצועית העליונה בתחום התעופה בארץ, ובמחי הבל פה מבטל החלטה מקצועית שלו. חשובה לו רק התדמית. בגלל זה הוא בא לגזור כל סרט בכל פתיחת סימטה ללא מוצא, בתקיעת מזוזה במגדל החדש של נתב"ג שטרם אויש, בלחיצה על כפתור הפעלת חומר הנפץ בגשר מעריב ועוד ועוד. ממש שר התחבורה של מדינת ליליפוט.
ומי נדפק?
1. מי שהזמין את הצילומים
2. מי שאמור היה לבצע את הצילומים ולהתפרנס מכך (חברות תעופה, צלמים וכד').
3. ראש רת"א, שהתבזה מאד, לטעמי.
ומי הרויח? אף אחד!
כל כך אופייני, כל כך גמדי, כל כך עלוב!
לו אני ראש רת"א, הייתי שם את המפתחות עוד הבוקר ואומר לשר הקטן גדול שילך לחפש את החברים שלו.

דוד.

WarDog

New member
כמה פעמים ראית מצבים שסוגרים מרחב לאירוע פרטי?

לאף אחד אין בעיה עם סגירות לאירועים ציבוריים(מפגנים אוירים, זיקוקי דינור וכו'), אבל לאירופע פרטי שלציבור אין גישה אליו להגביל את שאר האנשים?
&nbsp
דרך אגב באזור הסגירה כן יש נתיב(פרדיס-חסידים, שהוא בהגדרת "באישור בלבד"), אם היו חושבים קצת מראש, היו אומרים ליחידת הבקרה לא לאשר טיסות בנתיב, ואפילו סתם לפי המצב בשטח הפקלים היו מבינים לבד שיש עומס באותו תא שטח, ולאף אחד לא היה אכפת באמת למה הנתיב לא אושר כי בכל מקרה תמיד יש את הסיכוי שהנתיב יהיה סוגר בזמן אמת.
&nbsp
רדיוס של 4 ק"מ ל7 כלים שונים שעובדים ביחד לא מוכר לי את התרוץ של "כדי למנוע עומס" או "לצורך הפרדה" שכן המרחב קטן עם כמות גדולה של כלים.

לגבי "המפתחות" בלבד, כנראה שאינך מכיר את הדמויות.

או לא משקיע מספיק מחשבה בכיוון. אנסה להסביר לך מחר.

למעלה