עכשיו זה מובן...

talben

New member
עכשיו זה מובן...

לפני ימים אחדים התפרסם נוטאם הסוגר אזור בכרמל למספר שעות ביום חמישי. מי שתהה מה פשר הנוטאם ולמה לסגור דווקא את הנקודה הזו, יכול למצוא את התשובה כאן

אם, מה שכתוב בכתבה, נכון

זה שווה בג"צ, כאילו נשיאת המדינה מתחתנת, וואהווו.....
אם זה באמת זה, זה לא יותר מחוצפה

GidiRgov

New member
מה שכתוב בכתבה לא נכון!

לעניין מועד הפרסום:

למעשה כבר ב-30 ביוני פורסם נוטאם שסוגר אזור קטן מעל הכרמל לטיסה, ב-24 בספטמבר, עקב בלון תצפית שיעלה לאוויר.

ב-10 בספטמבר הצטרף אליו נוטאם נוסף, שהגדיל את רדיוס הסגירה מ-1 ק"מ ל-4 ק"מ, את הגבה מ- 130 מטר ל- 3,000 רגל ואת שעות הסגירה עקב פעילות כלי טיס, וזו גם הסיבה שבמפה המצורפת מסומנים שני עיגולים. הפנימי מציין את הנוטאם הראשון, והחיצוני – את השני.

ההזהרה שנשלחה לטייסים (שלא קוראים נוטאמים...) יצאה ביום רביעי ה-16 בספטמבר.

הדבר היחיד שפורסם היום (יום ו') הוא ההודעה ב- Ynet...

לעניין הגוף האחראי על פרסום ההודעה

לא מדובר ברשות התעופה האזרחית אלא במודיעין טיס, שהוא חטיבה ברשות שדות התעופה.

לעניין כלי הטיס

אלו אינם שני מטוסים אלא שני מסוקים.

לעניין הפרסום ב- Ynet

ידעתי שזה יגיע לתקשורת...

לעצם העניין

אם אני הייתי מטיס את אחד מאותם מסוקים, הסגירה היתה מתוקה ומחוייבת המציאות.
כיוון שזה לא המצב, זו אכן חוצפה!
רפובליקת בננות!!!

אבל אתם מפספסים את הנקודה!
השאלה האמיתית כלל לא קשורה לבר רפאלי אלא למנחם שבו,
והאם יממש את האיום ששלח לאוכלוסיית הטייסים לפני כשנה, בזו הלשון:

mike300L

New member
לא להאמין, איש ציבור שנועד לתת שירות, מאיים שאם יפרסמו

אימיילים שהוא שולח, הוא יפסיק לשלוח עדכונים לשאר הטייסים...יענו עונש קולקטיבי כמו בצבא...זה מה שקורה כשלוקחים אפסים מקושרים ונותנים להם תפקידי מפתח...מי
יבהיר לאפס שאם הוא לא שולח עדכונים לטייסים בזמן הוא מפוטר? הבוס שלו ? כנראה עוד אפס!

mike300L

New member
ומה עוד מתסכל? שהטייס הפרטי הממוצע פוחד להתעמת עם האפסים

האלה שבעמדות המפתח, מחשש להתנכלות אישית, כי מילה שלו לאפס אחר ברת״א שמתא ולא יחדשו לך רשיון, או יכשילו אותך בכל הזדמנות כפרינציפ, למה? כי כך נוהגים אפסים שמונו לתפקיד על ידי אפסים.
וכראייה לכך, בואו נמתין יממה, ונראה את הטייסים שמשתתפים בפורום בשמם המלא יוצאים להגנתם של האפסים פה על גבי דפי הפורום, בכדי להבהיר לאפס זה או אחר שהם לא משתייכים לצד הלא נכון.

טל ר

New member
מייק, מודיעין טייס הוא לא חלק מרת"א

אלא חלק מרש"ת.
בנוסף, בהתבסס על מידע אישי ושיחות עם טייסים שונים, אני לא חושב שיש טייס בישראל שיתאר את מנחם שבו כ"אפס".

mike300L

New member
או הבנתי, יש לו עבר צבאי מפואר? אז הוא יכול להשתין על

הציבור שמשלם לו את משכורתו....טוב אז אני קראתי את האיום שלו ואצלי הוא אפס!

ZeevRozenek1

New member
SEE HOW THE CONQUERING HERO COME

מייק, אם היה לי כשרון מוזיקלי כמו לג'ורג' פרידריך הֵנדל, מחבר האורָטוריה "יהודה המכבי" :
SEE HOW THE CONQUERING HERO COME
הייתי כותב אוראטוריה דומה עליך .
אם היית גר בישראל, אני בספק אם היית כותב את מה שכתבת תחת שמך המלא .
חתימה טובה

חתימה טובה

טל ר

New member
אני הזכרתי על עבר צבאי מפואר?

אני מדבר על רמת השרות שהטייסים בישראל מרגישים שהם מקבלים ממנחם שבו ומרמת המקצועיות שלו.

אני כנראה צריך כדורים אחרים, כי אני לא מצליח להבין

למה דנים כאן באיש די נחמד שמשקיע יותר מהנדרש בעבודתו ולרוב, כל הודעה שלו, מגיעה מתוך רש"ת ואף מהמחלקה המשפטית של רש"ת (כשצריך פרשנות משפטית לדוגמא הבג"צ) ?
והעיקר, למה להיטפל למישהו שאינך מכיר, לא אישית וגם לא בעקיפין?
בארה"ב אף שאתה יכול כנראה להגיש מרשה גם באופן טלפוני, קשה לי להאמין שאתה בכלל מגיע לסוג של קשר אישי כלשהו עם הפקיד שממולך.
בשביל לקבל אישור סגירת שטח, לא פונים לשבו, פונים לתוך מנגנון רש"ת לפי כללים מוגדרים ואם מקבלים אישור, זה עובר למודיעין טייס לפרסום.

mike300L

New member
בסדר, אצלך שירותי התעופה מעוותים, וכל הגישה לתעופה

זה כאילו עושים לך טובה, ביחוד אם לא הוסמכת לטיסה בצבא, אז כשמישהו יוצא מעט מגידרו כדי לשפר שירות, אז מבחינתך הוא עילוי? הבן אדם מאיים שיפסיק שירות לכולם אם יפרסמו מיילים שלו וזה אצלך בסדר? זה לא אימייל אישי לבן אדם אחד, הוא מפרסם את זה לקהילה שלמה אז מה הוא מצפה שזה יגנז?
היהירות נשפכת לו על המקלדת כשהוא פונה לטייסים פרטיים...מספיק לקרוא שהוא כותב שהוא לא יתרגם לכם את הנוטאמים ותשברו שיניים כדי לפענח אותם, מה הוא לא יודע שמלמדים אותכם לקרוא נוטאמים? אם חס ושלום יחליט להעניש את כל ענף התעופה באופן גורף לא תצליחו למצוא ולקרוא נוטאמים?
אם גם בישראל כל הנוטאמים לכל שדה היו על אפליקציה כמו פה, ובלחיצה אחת אתה יכול שהאפליקציה תתרגם לך אם לא בא לך ״לשבור שיניים״ אז לא היית חושב שהוא עושה לך שום טובה, ולא משפר שום שירות.

ברפובליקת הבננות

שלנו הכל מתבצע בערך, ליד , דומה ל או זה מה יש.
אינני מכיר את מנחם שבו אבל כמה דברים ברורים לי:
1-המיילים שלו מועילים לי ואכן חוסכים ממני NOTAM ים מייגעים.
2- המיילים שלו צבעוניים ובבחינת אסון ויזואלי. יחד עם זאת הבחור לוקח את דרישות התפקיד שלו צעד אחד קדימה ומנגיש המידע לציבור הטייסים שהם לקוחותיו. ברפובליקת הבננות שלנו זה כשלעצמו חריג לטובה ולא יזיק גם לפרגן לו ודומיו במגזר הציבורי.
3- נאיבי מצידו לחשוב שמידע בתפוצת מייל רחבה תישאר חפה מזליגות החוצה מחוץ לקבוצת התפוצה בין אם בכוונת זדון או טעות.
4-לא רואה האיום בבקשה שלו מספטמבר שעבר. לדידי זוהי הודעה מראש על מה יקרה אם אנשים לא ישתמשו במידע באופן נכון ויבצעו בו שימוש שבהכרח יפגע בהם או במעגלים אחרים לרבות איסוף מודיעין זר.
5-גם אם במסגרת בטיחות טיסה גרידא נסגר מרחב אווירי כזה או אחר הרי שהמקרה הנוכחי מהווה תקדים בעייתי ומגביל ולא דרך העברת ה NOTAM היא הבעיה.

בברכת שנה בריאה שלווה עם נחיתות בטוחות.

mike300L

New member
אבי דווקא מעצם הסגירה אני לא מתרגש, גם אצלנו יש מה שנקרא

VIP TFR Notams שסוגרים מעגל של חמישה מייל עד גובה
3,000, לכמה שעות, לכל היום ולפעמים יותר....רק שאצלנו החמישה מייל האלה זה לא רבע מדינה.

WarDog

New member
רק שאצלכם הVIP זה הנשיא/סגנו וכו'

ולא איזה סלב שמתחתן.

למה מה, אתה מקבל שירות כזה בארה"ב?

מישהו בכלל מכיר אותך, קצת עזות מצח לדבר כך על מישהו שאין לך שום מחויבות אליו. אבל לא עניין שלי.
בארה"ב אף אחד לא נותן לך יחס אישי. כמה שידוע לי, השירות הזה ניתן על ידי שבו מרצונו. ואני חושב שאולי יש כאן גם בעיה משפטית בפירסום הפיענוח, וגם לזה לא אכנס יותר מידי...
אני אישית, זו הדוגמה הכי לא טובה, אני עדיין מזהה חלק מהאנשים על פי קולם ומקבל יחס אישי מצויין. זה בלי שום קשר שאף שאהיה בארצך באותו תאריך, זה לא מוצא חן בעיני.
אישית חזיתי בסגירת מרחב בסן פרנסיסקו בגלל משחק ספורט, אז זה לא רק כאן.
דרך אגב, טרם ענית בעניין הקבלאר.

mike300L

New member
אני לא צריך ולא חפץ ביחס אישי, אני צריך שירות יעיל, מהיר,

עדכני ומהימן. גם אם נותן השירות הוא מחשב או רובוט.
רק שלא יאיים עלי שאם אפרסם הלאה את המיילים שלו, הוא ישבית השירות לשאר הטייסים.

לגבי הסגירות בשל משחקי ספורט, ידוע, אם לא שמת לב לא טענתי נגד הסגירה בעקבות החתונה של הזוג, וכתבתי לאבי שגם אצלנו יש סגירות בשל VIP's

על הקבלר קראתי את תגובתך, והעדפתי לא להמשיך בווכוח, אבל במקביל קראתי על קבלר מול סיבי פחם, ופיברגלאס...כמה דברים שכתבת לא מדוייקים, כמו שקבלר חזק מסיבי פחם..לא נכון, סיבי הפחם חזקים יותר...
גם כתבת שסיבי פחם נסדקים, זה לא מדויק, אמנם פיברגלאס יותר גמיש, אבל סיבי פחם עדיין יותר חזקים, עם פחות גמישות, אבל מספיק כדי למנוע כשל של קורות כנף, אם הבניה נכונה.
גם כתבת שסיבי פחם חוסכים משהו כמו 10% אם אני זוכר נכון, באתר שקראתי חושבים אחרת , יותר בכוון של 40%-50% חסכון במשקל.
לגבי זה שקוזי מסיבי פחם מצריך תכנון מחדש של המטוס, אני לא יודע, אבל מניח שאתה צודק בזה.
לגבי עלויות, כתבתי שיותר יקר עם סיבי פחם, לא יודע בכמה יותר יקר, אתה נתת מספרים ואני מניח שבדקת לא ממש חיפשתי מידע על השוואת עלויות בין פיברגלאס לפחם.

mike300L

New member
שכחתי, גם כתבת על שקיפות אלקטרומגנטית של פיברגלאס

לעומת סיבי פחם, זה נכון גם על זה קראתי, וזה חדש לי, לא ידעתי על זה קודם.

ובעניין חומרים מרוכבים

ההבדל ביני לבינך, שאתה קורא, או שומע ב"שיחות פרוזדור" אני לעומתך, עובד עם החומרים האלו ומייצר מטוס שני עם לפחות 200-300 קילו אפוקסי ואותו משקל סיבים למיניהם. (המשקלים, הם ברוטו, בשני המטוסים יחד)
אם זה מעניין אותך, קח את הקטלוג המודפס של אירקרפט ספרוס יש שם מפרט מדוייק של החומרים השונים וההשוואה ביניהם (אפשר להגיע למפרט גם באתר, אבל אין לי זמן לחפש עכשיו)

לגבי חוזק, אתה שם בפי אמירות שלא אמרתי שכנראה גם לא הבנת.
העובדות הן - קוולאר, באופן יחסי לפחמן, קל בכמה עשרות אחוזים (כרגע זוכר 30%) זכוכית באופן כללי כבדה בכ-30 אחוז מפחמן. (לא נכנס לחוזק, כי יש חוזק במשיכה, בגזירה, עם אפוקסי ובלעדיו)
לכל חומר המעלות והחסרונות שלו ולא נפתח כאן בית ספר לחוזק חומרים, אבל קבלאר, נכון לעכשיו, הוא החומר החזק בטבע (מתעלם מ"כורי עכביש" ועוד חומרים שנמצאים בפיתוח ואו חומרים שאני לרא מכיר) קח חתיכת קבלאר, זכוכית ופחמן, ונסה לגזור אותם, מייד תבין את ההבדל ולמרות זאת, בלי להסביר יותר מידי, הקבלאר, עם לחות מאבד את חוזקו.....
אבל, רק כדוגמא, לפעמים (וזה קרה גם לי) כן הנסע הקדמי קורס, או שהטייס שכח לפתוח את הגלגל, או עוד סיבות ואז נקודה בתחתית החרטום משתפשפת על המסלול ומצריכה תיקון פיברגלאס. בקוזי, עושים את עבודת הפיברגלאס לפי מפרט המטוס, אבל מעל כל השכבות הנדרשות מוסיפים כמה שכבות קבלאר שאחת מתכונותיו, עמידה בשחיקה.
ודוגמא נוספת, רוב אפודי המגן העמידים בכדורים עשויים 10-20 שכבות קבלאר (יש גם אפודיים קרמיים אבל זה משהו אחר)

למה שאלתי אותך על קבלאר, זו הייתה אמירה בשביל להמחיש שאתה מדבר מהאוויר ואני מדבר מהניסיון (ואף שאני חובבן בתחום, בלי ספק, אני מכיר את התחום הרבה יותר מכל הדיוט)

וגם בנושא הזה, גמרתי להיום.

ניסיתי לרמוז לך, אבל אתה ממשיך להתעקש

כאילו יש כאן מישהו שלא עושה את תפקידו כיאות, ולא היא!
בפניות אל מודיעין טייס, השירות בסדר גמור, לא רוצה להשתמש במילה מושלם, כי זה יכול להתפרש לא נכון.
מרבית הפניות למודיעין טייס, מתבצעות באופן ממוחשב ואו בפקס (כשמדובר בטיסות חריגות) הטיפול הוא ענייני ומקצועי. (נקודה)
"שבו", כמה שזכור לי, עושה את השירות המדובר, בלי שום קשר לתפקידו, הוא לא חייב אותו לאף אחד. והוא חופשי קבוע את הכללים לגבי השירות האישי הזה, הוא גם יכול להחליט שלא לתת אותו, ובזמן הפנוי לשתות קפה.
אני גם מבין/חושב שיכולה להיות בעיה משפטית בעצם הפירוש של אנשים שקוראים את התאור שמופץ לעומת הנוטאם הרישמי וגם השמטה של פרט זה או אחר בשוגג (במקרה שהעניין יובא לדיון רישמי).
ובכלל, טייס אמור לברר בעצמו את הנוטאמים הנוגעים לטיסתו ואף גוף לא חייב להאכיל את הטייסים לעוס ומווגש בכפית (אני מניח, שבארה"ב אין שירות כזה)
בזה, סיימתי לדון בעניין.

למעלה