ובעניין חומרים מרוכבים
ההבדל ביני לבינך, שאתה קורא, או שומע ב"שיחות פרוזדור" אני לעומתך, עובד עם החומרים האלו ומייצר מטוס שני עם לפחות 200-300 קילו אפוקסי ואותו משקל סיבים למיניהם. (המשקלים, הם ברוטו, בשני המטוסים יחד)
אם זה מעניין אותך, קח את הקטלוג המודפס של אירקרפט ספרוס יש שם מפרט מדוייק של החומרים השונים וההשוואה ביניהם (אפשר להגיע למפרט גם באתר, אבל אין לי זמן לחפש עכשיו)
לגבי חוזק, אתה שם בפי אמירות שלא אמרתי שכנראה גם לא הבנת.
העובדות הן - קוולאר, באופן יחסי לפחמן, קל בכמה עשרות אחוזים (כרגע זוכר 30%) זכוכית באופן כללי כבדה בכ-30 אחוז מפחמן. (לא נכנס לחוזק, כי יש חוזק במשיכה, בגזירה, עם אפוקסי ובלעדיו)
לכל חומר המעלות והחסרונות שלו ולא נפתח כאן בית ספר לחוזק חומרים, אבל קבלאר, נכון לעכשיו, הוא החומר החזק בטבע (מתעלם מ"כורי עכביש" ועוד חומרים שנמצאים בפיתוח ואו חומרים שאני לרא מכיר) קח חתיכת קבלאר, זכוכית ופחמן, ונסה לגזור אותם, מייד תבין את ההבדל ולמרות זאת, בלי להסביר יותר מידי, הקבלאר, עם לחות מאבד את חוזקו.....
אבל, רק כדוגמא, לפעמים (וזה קרה גם לי) כן הנסע הקדמי קורס, או שהטייס שכח לפתוח את הגלגל, או עוד סיבות ואז נקודה בתחתית החרטום משתפשפת על המסלול ומצריכה תיקון פיברגלאס. בקוזי, עושים את עבודת הפיברגלאס לפי מפרט המטוס, אבל מעל כל השכבות הנדרשות מוסיפים כמה שכבות קבלאר שאחת מתכונותיו, עמידה בשחיקה.
ודוגמא נוספת, רוב אפודי המגן העמידים בכדורים עשויים 10-20 שכבות קבלאר (יש גם אפודיים קרמיים אבל זה משהו אחר)
למה שאלתי אותך על קבלאר, זו הייתה אמירה בשביל להמחיש שאתה מדבר מהאוויר ואני מדבר מהניסיון (ואף שאני חובבן בתחום, בלי ספק, אני מכיר את התחום הרבה יותר מכל הדיוט)
וגם בנושא הזה, גמרתי להיום.