עכשיו הוא הזמן

כשהיא לא עוזרת יש להגביר

אותה (את מחיאת הכפיים) ולשכנע את חבריכם להצטרף למחאה!
 

rozalia

New member
ריבוי רקודים

בקוראי בפורום, אני נתקלת רבות בתגובות לבעיה הכואבת של ריבוי הריקודים החדשים. לדעתי ולרבים כמוני הצרה היא שרוב הריקודים החדשים הם מתחת לרמה ובושה לאיגוד או איגרון ריקודי העם והמדריכים שמאשרים ומלמדים ריקודים אלה. באחת ההרקדות שמעתי בחור אחד העיר הערה מאד נכונה: "מה הולך כאן, אותם הצעדים רק המנגינה משתנה". אוי לאותה בושה. בית היוצר לריבוי הרקודים הוא בין היתר "בית דני" על מרקידיו. שם זאת תעשיה ממש. וההוכחה לכך היא העובדה שבהרקדות שונות בים כשמרקידים ריקודים חדשים, כל הרוקדים של בית דני יודעים ורוקדים, ברגע שמתנגן ריקוד מעט ישן אפילו לפני כשנה, מייד מתפנה הרחבה - בית דני יושב. לא יודעים לא זוכרים. יש גבול לטמטום הזה של ריבוי הריקודים החדשים, וכל ההתפלספויות של המדריכים והרוקדים למיניהם, שאסור לעצור את היצירתיות זאת בדיחה גרועה, כי זה לא יצירה זה כלום.רק חלק מועט מהריקודים החדשים הוא יפה ואיכותי. כאחת הרוקדות הוותיקות אני פונה ליושב ראש האירגון רוני סימן טוב אנא ממך עשה משהו. צמצם את אישור הריקודים החדשים במידת האפשר.
 

rotem499

New member
האם נגיד גם ליוצרים להפסיק ליצור?

אני מבין את הקושי בללמוד בכל פעם ריקודים חדשים וגם לנו המדריכים לעיתים קשה קצת לרדוף אחרי כמות הריקודים, אך יחד עם זאת אין להפסיק את היצירה! עצם היצירה היא זו שמראה שיש "חיים" בתחום ואנשים מחפשים, יוצרים מנסים, מלמדים ועוסקים המוסיקה, צעדים, אחיזות וכ"ו. כמו כן יכולים להגיד רגע אבל יש הרבה ספרים שיצאים בכל שנה לשוק אולי נפסיק את כתיבת הסופרים למשך כמה חודשים? שנים? הרי מתי יספיקו לקרוא את כל מה שנכתב עד עכשיו? וכן הלאה לגבי תחומי אומנות אחרים, הרעיון הוא תנו ליוצרים ליצור ולהפיץ את הריקודים, הדריכים והרוקדים בשטח יקבעו מה ישאר ומה יעלם, אך לא מתוך ועדה כלשהי, בחירות וכדומה. אורן אשכנזי
 
בדנמרק למשל כותבים בשנה אלפי

ספרים ,אבל מחברים ריקוד עם 1 יפה ,פעם אחת במשך 100 שנים.שם מליוני אנשים יודעים לרקוד את הריקוד הזה והוא אפילו מגיע גם לארצינו. נו.. מה את אומרת על זה.
 

rotem499

New member
כמה חוגי ריקודי עם דניים יש בדנמרק?

שלום כרמל, נכון אין להם הרבה ריקודים ונו יש המון ואולי זה כל הקסם שבעיניין, מי שרוצה ילמד ריקוד חדש ומי שלא? יבחר מה ללמוד. יהיהו חוגים כמו שאצלי לומדים רק ריקוד אחד בערב ולפעמים לא. וטוב שיש הרקדות שאולי מלמדים מס' גדול של ריקודים ולרוקדים יכולת הבחירה אבל לא וועדות שיעצרו זאת או משהו כזה. ואני אומר המשיכו לרקוד ויצור! אורן אשכנזי
 

KingofSnow

New member
הצעה בנושא ריבוי הריקודים

קראתי בעיון את ההודעות הרבות שנרשמו כאן בנושא. אין ספק שריבוי הריקודים הוא בעייה אמיתית שאף יוצרת ספקות לגמי ההמשכיות של ריקודי העם כתרבות עממית ומאחדת. אין לי גם ספק, שרוקדים רבים ינשרו מהמעגל כאשר יגלו בהדרגה מצב של מגדל בבל אמיתי הכובל אותם לחוג מסויים או מדריך כלשהו. ההצעה לועדה מסדרת שתבחן את כל הריקודים החדשים לא נשמעת לי מעשית בתנאים הקיימים. מה שאני מציע הוא לבחור כ250 -300 ריקודים שיבחרו ע"י הארגון ויחשבו כ"ריקודי גרעין" (בחלקם הגדול ריקודים מהעבר). המדריכים ילמדו 50% "ריקודי גרעין" ו50% ריקודים חדשים לפי בחירתם. בצורה כזו יובטח שלכל הרוקדים בארץ יש בסיס משותף די גדול , ואף היכרות עם ה"מורשת". כמובן שנשאלת השאלה איך יבחרו הריקודים האלה. ברור שגם כאן יהיו ויכוחים ומאבקים, אבל זה יהיה תהליך חד פעמי, ואפשר לעשות אותו בצרוה שכל יוצר מרכזי מהעבר וההוה יהיה מיוצג. אני מאמין גם, שלגבי מספר גדול שך ריקודים יהיה קונצזוס. בכל שנה יתווספו לריקודי הגרעין מספר מצומצם של ריקודים ( נניח 5) הארגון יוכל גם לספק לרוקד שלמד את רוב ריקודי הגרעין "תעודת רוקד". אולי תאמרו שזה גימיק - אבל גימיקים עובדים. בצורה כזו נקבל את היתרונות הבאים: 1) לכל הרוקדים יהיה בסיס משותף. 2) לכל הרוקדים תהיה היכרות עם ה"מורשת" 3) מספר הריקודים החדשים שילמדו יקטן ב50% והמדריכים באופן טבעי יצטרכו לסנן יותר. 4) עדיין כל מדריך ויוצר יוכלו ללמד ריקודים חדשים ב50% הנותרים לפי בחירתם והדבר ימנע מאבקים אין סופיים. לתגובתכם אודה.
 

KingofSnow

New member
../images/Emo105.gif

 
קינגו - חשבתי על הצעתך

אולי לבחור את הריקודים באופן חופשי, בלי נוקשות של אחוזים. ניתן לכל חבר אפשרות להביע את דעתו על הריקודים המתאימים - לגעתו - לחוג המסוים הזה, שאנו מדברים עחיו. ומכל הרשימות (כמו בבחירות) , נבנה רשימה אופטימלית. צריך , "לשבת " קצת על כמה רעיונות ולחפש דרך טובה תודה על הצעתך יענקלה לוי
 

KingofSnow

New member
../images/Emo163.gifמתנצל על התגובה המאוחרת

יענקלה תודה על התחייסותך. הכוונה בעניין האחוזים לא הייתה ליצור מסגרת נוקשה אלא להיפך. לטעמי הנסיונות ל"הקפיא" את הרקודים החדשים או להעביר את היוצרים החדשים דרך ועדה מסדרת לא יצלחו מטעמים מובנים. במקום זאת הצעתי שיסכימו על גרעין משותף של נניח 300 ריקודים ( שהם בוודאי חלק קטן מהריקודים שנוצרו, אפשר כמובן לדבר על 400 או 500) שיהוו מכנה משותף לכל הרוקדים בארץ. ברור שלאדם עם ותק כשלך יש אלפי ריקודים ב"מחסן" הפרטי שלו, אבל כידוע הרוקדים החדשים נמצאים במרדף מתמיד אחרי הריקודים החדשים. והידע שלהם בריקודי ה"גרעין" דל. גם אם המדריך מנסה ללמד ריקודים "ישנים" ( כלומר לא מהשנתיים האחרונות), הרי מה שנלמד בחוג אחד לא ילמד בחוג אחר, לכן חייבים לדעתי מכנה משותף, לפני שנגיע למגדל בבל של חוגים חסרי בסיס ומורשת. להצעה כזו יש לדעתי סיכוי להתקבל כי היא לא חוסמת לימוד ריקודים חדשים ( אם כי מקטינה את הקצב המוגזם של הצגתם בפני הרוקדים),והיא "חד פעמית" ולכן תמנע ויכוחים ועימותים אין סופיים.
 

avigal23

New member
קצת חומר למחשבה-זוהי דעתי ../images/Emo26.gif

אני לא מסכימה עם ריבוי הריקודים. על אף שאני אוהבת ריקודים חדשים וכל מיני חידושים, מגזימים! מה כולם חושבים שאנחנו? איזה אנשים בעלי זכרון מופלג? שאנחנו לא מסוגלים לשכוח משהו? שיחשבו שלפעמים ריקודים חדשים באים על חשבון ריקודים אחרים. ושאותם אנשים שמחברים את הריקודים, ויש כאלה שמחברים בכמויות ריקודים הם לא חושבים שירקדו ריקוד אחד שלהם ואת השני ישכחו? אז מה בעצם יוצא להם מזה? למה קשה להם כ"כ להבין את זה? מה לא ברור? זה בהחלט נמאס! זה לא עוד שמישהו מחבר שניים שלושה ריקודים, יש כאלה שמחברים בכמויות ואני לא ממש יודעת אם הם מבינים שלא את כל הריקודים האלה ירקדו. אז מה בעצם יצא להם מזה? אז יש כאלה שרבע שעה לוקח להם ליצור ריקוד ויש כאלה שחמש שנים (טוב, אולי הגזמתי
) ואלה, שבסך הכל רוצים להעביר ריקוד שהם יצרו פעם ב.... ואולי גם לא פעם ב... אבל בכל זאת טרחו ועמלו בכדי ליצור ריקוד שיהיה על שמם...ויש כאלה שמחברים כל חמש דקות (בהגזמה)! היוצרים שמחברים בכמויות גדולות מאוד צריכים להתחשב ולהבין (ולפעמים לתת במה גם ליוצרים שפחות מוכרים מהם וגם ליוצרים חדשים). מה זה פה תחרות? משלמים על ייצור ריקודים??? לא! אפשר לשאול אותו דבר אם זה שוק?! בשוק צועקים שניים בשקל, שלוש בעשר... אבל אנחנו כאן בדבר הרבה יותר חשוב והרבה יותר מייצג (אם לומר את זה כך). תחשבו שריקודי עם זה לא כמו דיסקוטק. בדיסקוטק קופצים, משתגעים. בריקודים יש טעם, יש רעיון שעומד מאחורי כל ריקוד. זה מאוד ישנה אם מישהו עושה שיכול חילוף או חילוף שיכול, בדיסקוטק לעומת זאת לא. בדיסקוטק יש מליוני שירים (ורוקדים אותו דבר-כל הזמן קופצים) ובריקודים, עוד מעט נגיע ל"רמה" של דיסקוטק. מרוב ריבוי ריקודים יהיה לכל ריקוד את אותו הרעיון, כמעט אותם הצעדים וכו'... תתקנו אותי אם אני טועה שאותם יוצרים ש"מייצרים" מלא ריקודים בקצב שפשוט "מאלף (נמר") מודעים למצב שבו כולנו נמצאים, לריבוי הריקודים אבל פשוט לא שמים על זה כלום......פשוט ממשיכים בשלהם. אני יודעת שאני חוזרת על הדברים ואני מצטערת על אורך ההודעה אבל תבינו כמה זה חשוב. לי אין בעייה. נכון, יש סיכוי שאני אשכח ריקודים ישנים שאני פחות רוקדת עכשיו(כי הרי הריקודים החדשים באים על חשבון הישנים) אבל יש לי זכרון טוב יחסית... אבל מה עם אלה שיש להם זכרון חלש יותר ממני? אה? מה תגידו להם? ול-no name for now: אני לפעמים גם אומרת שהריקוד לא מוצא חן בעיני-אבל בכל זאת רוקדת אותו.אני מודה. יש רבים כאלה ויש רבים שכבר מההתחלה אני אומרת שהריקוד הוא יפה. יש ריקודים (בלי לזלזל) שרואים עליהם שיוצרים אותם בצ'יק צ'ק אבל לא מבחינה של מהירות מבחינה של איכות, כלומר, יש ריקודים שהתוכן (איך אפשר לקרוא לזה???) מגוון, ויש ריקודים שהתוכן שלהם פשוט הולך כמו שמישהו אומר יאללה בו נסיים עם זה וזהו. אני רצינית. ככה אני מרגישה לגבי כמה ריקודים ולגבי ריקוד מסויים אחד שכרגע עולה לי בראש. לא אפרט איזה. לילה טוב. (אולי מה שאני אומרת קצת קשה-{לגבי no name for now} אבל ככה אני מרגישה.סוֹרי.ואגב, לא נתקלתי בהרבה ריקודים כאלה אחד עכשיו עולה לי בראש)
 
אביגל23! אני גאה בך!

ראי איזה מהפך חל אצלך מאז כניסתך לפורום. אני "שומע", אצל זמירות חדשות ההפוכות ב-180 מעלות לדבריך בעבר! תקני אותי אם אני טועה. ולאחרים שימו לב, אם נערה בתיכון (שיודעת מצויין את רוב הריקודים הנרקדים בשנים האחרונות, אך עם ידע מועט בריקודים מלפני 20 שנה, אל תפגעי זו לא אשמתך) כותבת כך, האין זה אומר דרשני?
 

avigal23

New member
ירון ../images/Emo26.gif

לאיזה כיוון אתה מתכוון? לריבוי הריקודים? למה? ולגבי הידע מועט בריקודים מלפני 20 שנה,אני לא נפגעת. אם אני היתי הולכת להרקדות נוסטלגיה והיית אומר לי זאת אולי הייתי נפגעת (בצחוק
) אבל אני הולכת להרקדות שבין היתר מבוססות על ריקודים עכשיווים, וסביר להניח שאני אדע את רוב הריקודים העכשיווים מאשר את הריקודים הנוסטלגיים יותר.
 

avigal23

New member
אגב ירון, עוד מספר ימים אחגוג שנה

להיותי כאן בפורום... הרבה דברים השתנו.... כולנו הזדקנו בשנה בזמן שהייתי בפורום....
החגיגות יחלו ב-20.6 גם סיום הלימודים (לא מתה על חופש גדול
) וגם על שנה להיותי בפורום (תגיד לא חגיגה? סתאאאאם
)
 
לא ענית לשאלתי

האם אני טועה בהבחנתי שגם אצלך ההשקפה-דעה השתנתה מאז התחלת לכתוב כאן בפורום. אולי לחברתך מיכל יש יד בשינוי זה אם אכן הוא התרחש?
 

avigal23

New member
אבל לא הבנתי לאיזה שינוי אתה מתכוון

בהקשר למה? אם אתה מתכוון למיכל אתה בטח מתכון לריקודים נוסטלגיים.... איזו דעה השתנתה אצלי?
 
נושא המסר שלך היה

"נמאס!" נמאס מריקודים של היום המחליפים את אלה שמיום קודם, נמאס מסיבוכים מיותרים, אנחנו לא יכולים לזכור כל כך הרבה וכו'. פעם בעבר יצאת בשיר הלל לכל חיבור צעדים חדש שהופיע בחוגים של בתיה. האם אני רואה שינוי בדעתך או שאני טועה?
 

avigal23

New member
כן ירון.זה מה שאמרתי...

עדיין אני אוהבת ריקודים חדשים. אבל לא בכמות שמופצת היום. בין כה וכה אף אחד לא לומד את כל ה-20 (ויש אפילו יותר) ריקודים שיוצאים בהשתלמויות, וחבל. זה מה שהתכוונתי. בטח שיש אנשים שמנסים ורוצים ללמוד את רוב הריקודים כי כמובן, כדי להמשיך "לשרוד" בתוך כל ריבוי הריקודים. כמובן שיש ריקודים שאני לא מחבבת אותם כל כך אבל אם רוקדים אותם יש קצת סימפטיה אליהם. לסיום ירון, אתה גם צודק וגם טועה. אני לא התכוונתי לנמאס בכלל מכל הריקודים החדשים פשוט יש ריקודים חדשים רבים וחבל, פשוט חבל.
 

d I N O 1

New member
שמעון אתה פשוט........

צודק מסכים עם כל מילה שנכתבה על ידר, והתרשמותי היא שחשיבתך מונעת ע"י הגיון מקצועי, ושלא כאחרים המונעים ע"י אינטרסים אישיים.
 
למעלה