עכשיו הוא הזמן

ציון2

New member
עכשיו הוא הזמן

לאור ההצלחה אם גם חלקית של המאבק בצפון כנגד העלאת המחירים, הרי שנקבע כאן תקדים!!!!! מעולם לא היה במדינה איזה שהוא "מרד צרכנים" , גם בנושאים הרבה יותר מהותיים. עצם העובדה כי הרוקדים החליטו לא להיות יותר אדישים , מוכיחה כי יש סיכוי סביר להצלחה גם בנושאים אחרים הקשורים לריקודי העם . עכשיו הוא הזמן לצאת למאבק כנגד המבול הבלתי נפסק של "ריקודים" חדשים, ללא שום פרופורציות, הנושא הועלה אין סוף פעמים, אך תמיד הסתיים ללא מעשים בשטח. אנו יכולים לפעול בנושא , אם נתאחד כולנו כנגד התופעה, פשוט לא נלמד שום ריקוד חדש במשך חודש לפחות, עד שהמסר יגיע חד משמעית ל"יוצרים" . אולי אז נתחיל שוב להנות מריקודי עם, מבלי צורך להיות תמיד במרדף אין סופי אחרי צעדים, בגלל רצונם של היוצרים . די !!!!!!!!!

אני איתך!

כל הכבוד. אפשר גם לנצל פורום זה למישאל, כדי שיהיה ברור ליוצרים כמה גדולה התנועה נגד היצירה הבלתי מבוקרת. ירון, הרם את הכפפה (לקיים מישאל). זה לא שמישהו רוצה לעצור את היצירה, וגם לא לפגוע בדמוקרטיה (בהתייחסות למסר קודם שלך) זה רק שברור לכולם שהכמות באה על חשבון האיכות, ודרושה מיידית מסננת (דמוקרטית!) שתעצור את המבול. אני הייתי מנסחת את השאלות כך : - האם אתה בעד שאירגון המדריכים ינהל "ועדת שיפוט/קבלה" שתבחר מי הריקודים שיזכו להילמד בחוגים? - האם תסרב ללמוד ריקוד שלא עבר אישור הועדה? אם יהיו אחוזים גבוהים של אנשים שיתמכו בכך שלא יוכנס למעגלים ריקוד לפני שעבר ועדת קבלה כלשהיא, יהיה קל להמשיך ולפתח שליטה כל שהיא על הנושא. באתר מרקיד רשומים מאות ריקודים "חדשים" שמישהו עוד מתכנן להעניש אותנו בהם. תפתחו,תקראו תבהלו ותבחרו !

No name for now

New member
זה יעזור?

לא נראה לי שלמישהו באמת אכפת, הרי שלמה ממן פתח השתלמות נפרדת (עוד 20 ריקודים) בגלל מריבה, ועכשיו גדי ביטון גם עומד לקיים השתלמות נפרדת (הנה עוד 20 ריקודים). ההשתלמות של גדי ב-4 ביולי, ומהתוכניה של פסטיבל כרמיאל הבנתי שממן יקיים את השתלמות כרמיאל מס' 3 שם (הפרש של שבוע), והופ בשבועיים קיבלת 40 ריקודים, ומי יודע אולי גם הארגון מתכנן איזו השתלמות בקרוב. ברגע שזה הפך למלחמה אישית (ולא אכפת לי מי התחיל, למה וכמה) כבר אין דרך לעצור את זה, כל פעולה רק מוסיפה שמן למדורה. חוץ מזה אל תצפו שהרוקדים יחרימו לימוד, אני שומעת הרבה שמקטרים על ריקודים מסויימים (לא יפה, מסובך, וכו') ועדיין רוקדים אותם. אנחנו סתם "נודניקים וקוטרים". אם אני מסרבת לרקוד ריקוד זוגות חדש שאני לא אוהבת, אז עם בן-זוגי אני כבר מסתדרת אבל יש כאלה שלא יוותרו לי ואם אני אתעקש, אני גם אקבל פרצוף חמוץ.

מי הם ה"מנהיגים"?

לי אין סבלנות להבין את מאזני הכוחות ומחרחרי המלחמות. זה נראה כמו הפוליטיקה. כנראה שתיים שלוש "מפלגות" גדולות שנותנות את הטון ( אולי אלו שמנית, גדי, שלמה ו.. מי עוד?) , ועוד כמה "מפלגות עצמאיות" עם כוח מקומי. כמה כוח יש ל"אירגון" ומי משפיע שם בכלל אי אפשר לפענח. ואם יש מדריכים עם כוח שמתעלמים מהאירגון, אז מה מועיל הארגון? בריקודי הנוסטלגיה מפרגנים כל הזמן אחד לשני. חוגגים, מברכים, "מצדיעים". האם המלחמות הם מאבק של ה"צעירים" בדור הקודם? אז או שיהיה "שלטון" כלשהו, או שתימשך האנרכיה. אולי אנו הרוקדים ניזום "בחירות", וניתן להם להיאבק על קולותינו בתחרות חופשית וחיובית?

aries4

New member
לא מדובר רק בריקודי עם

ההשתלמויות הם לא רק ריקודים חדשים מדובר בפרסטיז'ה בכסף (רווח ולפעמים הפסד) במי מוביל את השוק בצד של מי יהיו משועבדים היוצרים הותיקים ובעיקר החדשים מדובר בהישגיוות והובלת כיוון או שוק זה המון דברים זה כבר לא הורה אגדתי - משורר יוצר אדמה וכו' לפחות מדובר בעיסוק חיובי ואת היצירה לא נצליח לשתק כאשר יענו אותה בחוקים ובמגבלות כן תרבה וכן תפרוץ מכירים את ההרגשה במוזיאון - האם לפני יצירה ענקית או סתם שירבוט של קווים שמפאת אלף סיבות איש אינו קם וזועק - לפנינו סתם שירבוט - או המלך עירום. 40 ריקודים חדשים לרבעון - מזעזע וגם מגניב ניקח את זה איזי וכיף וברצינות - אני מרגיש כאן מעורבות ואיכפתיות כל הכבוד - אז בואו נמשיך להינות מהריקודים - סתם כך ...

אני בעד "מרד" זה מאד מאד!!!

ואעשה כל שאוכל כדי לסייע לכם בכך. אני סקפטי לגבי עניין הועדה כי זה משהו אדמיניסטרטיבי שלמיטב הבנתי נועד לכשלון. הייתי מציע כדבר ראשון דרישה של הרוקדים ל-3 חודשי חופשה ז"א עד סוף אוגוסט לא לומדים ריקודים חדשים אלא רק משפצים את הקיים, כל חוג במקומו. הוה אומר שגם לא מלמדים ריקודים ישנים שעדיין לא נלמדו באותו חוג אלא רק חוזרים על הקיים. אם נצליח משהו בשלב הזה אפשר יהיה לבדוק את ההמשך. זו דעתישכמובן ניתנת גם היא "לשיפוץ"

ואמשיך לשפץ את הצעתי:

לאחר תקופת צינון, שיכולה כמובן להתבצע רק אם תקיף את כל הארץ, יעברו ההשתלמויות למתקונת שונה כלהלן: כל מחבר ריקוד, יקבל אישור מוקדם לריקוד שחיבר ולצורת עריכתו מהמבצע של השיר. זה יהיה שלב מוקדם והכרחי. לאחר מכן הוא יעביר הקלטה ערוכה וצילום וידיאו ביתי לארגון אשר יקבע "ועדה מסדרת" תפקיד הועדה יהיה לקבוע איזה ריקודים יוצגו בהשתלמות . בהשתלמות יוצגו/יילמדו כ-10 ריקודים שיבחרו, אך לא יופק דיסק וגם לא קלטת וידיאו!!! (ההפסד הכספי יהיה של "רוקדים" כי בכך תימנע הפצתם של כ-100 יחידות בארץ ובחו"ל). לקראת סוף ההשתלמות תיערך הצבעה חשאית על, נאמר 3 ריקודים, שהר ורק הם יילמדו בכל החוגים בארץ. כשבועיים לאחר ההשתלמות יקבל כל מי שיחליט לרכוש מראש, את צילומי הוידיאו ודיסק עם 3 הריקודים הנבחרים בלבד. ריקודים אלה לא יופצו לחו"ל בשלב זה!!! לאחר 3-4 השתלמויות (פעם או פעמיים בשנה) יופק סט (וידיאו ודיסק) שיכלול את הריקודים הנבחרים והוא ישווק לחו"ל ולכל דורש. סידור זה, כדי שיצליח, מחייב כמובן את היענות כל המדריכים לצעד זה, כולל כל מחברי הריקודים שיסכימו לא ללמד אף ריקוד שלא התקבל בהצבעה (ריקוד שלא התקבל יוכל להכנס להצבעה באחת ההשתלמויות שלאחר מכן). גם המדריכים היוצאים לחו"ל יתחייבו שלא ללמד מה שלא התקבל בצורה דמוקרטית בארץ. אין כמובן כל דרך לאכוף בצורה מנהלתית הסדר זה על מדריך או מחבר ריקוד שלא יסכים לקבלו, אך יש בהחלט, כפי שהוכח כאן בימים האחרונים, אפשרות ללחץ של הרוקדים על המדריכים להתיישר לפי הסדר זה לטובת עתיד משותף בריקודי עם. גם הצעה זו ניתנת, כמובן, לשיפוץ. (מכירים את הקוד הפתוח, את לינוקס?) זקנמוךקרח - קדימה לשיפוצים.

Nissim Benami

New member
אני בהלם ירון

אני באמת בהלם ממך. איזה נאביות איזה פירוט. אתה חושב שאיזה יוצר חושב שהריקוד שלו חלילה לא טוב ??? כל מה שעושה ממן או גדי או הארגון זה לטובת הרוקדים. כמו שאמרתי זה ביזניס נטו. הבעיה העיקרית היא שהם מצליחים בגדול וזה מרגיז מאד. קצת פירגון לא יזיק בכבוד ניסים ולהתראות בכרמיאל

aries4

New member
גדי זה לא רק יוצר

זה בולדוזר ענק זה בית ספר לריקודי עם דור חדש גדול ורב של מדריכים טריים ורוקדים צעירים חונך על ברכיו בעצם נראה שהיצירה פורצת מכל הכיוונים בעצם מה רע וביננו - בתקופת הסרטים והטקליטים היה קשה גם היום לא קל אבל ניהול מסד נתונים של ריקודי עם - משהו כמו יצירת אנציקלופדיה בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט - יכול להיות אחלה כיוון - ושפע היצירה יבטיח פול טיים ג'וב לעידכונים. אתה היית מפורצי הדרך ל.......... מה אתה אומר ? הולכים על זה ? להתראות במיקרוסופט אריה

ירון, הגם אתה במסיתים?

אני קצת מופתע שאתה מטפס על גל עכור של "מרידה" בנושא מסויים (מחירים) ומיד משליך אותו לנושא אחר (כמות ריקודים). האם הישועה תבוא אלינו מהמרדות? לו לא הייתי מכיר אותך, הייתי חושב שאת ההצעות הנ"ל הציע אדם חדש בתחום שלא מכיר את הכוחות, הנפשות ומערכת הלחצים בעולם הקרוי "הדרכת ריקודי עם". וכי לדעתך הפסקה של שלושה חודשים תשפיע בצורה כל שהיא? וכי היוצרים יפסיקו ליצור? והמרקידים יפסיקו ללמד? והרוקדים לא ידרשו ללמוד ריקודים חדשים? ממתי נפלה עליך הנאיביות הזו? ואתה עוד מצדיק המרדה נוספת!! ירון, תחזור למציאות. הבעיה של עודף יצירת ריקודים ידועה ומוכרת, ולא נחזור לדוש בנושא, טחננו את העניין מכל הכיוונים האפשריים. בקיצור ניתן לומר שהשוק (קרי היצע וביקוש) הוא מה שיקבע את קצב יצירת הריקודים ומס' ההשתלמויות. כפי שאמרתי בעבר - אני לא מלמד יותר משני ריקודים בחודש, ומצידי שייצרו 100 ריקודים בחודש, אני אמשיך לשלב רק שני ריקודים חדשים. עם הזמן היוצרים יבינו שזה לא עסק, ואם מרבית הריקודים שלהם נכנסים למוזיאון תוך שבוע, אז בוודאי שהם יעשו חושבים שנית. הבעיה העיקרית בכל מקרה הייתה ונשארה "חוץ לארץ", היוצרים בארץ חייבים ליצור כל הזמן, אחרת לא יוזמנו למחונות בחו"ל. אבל זו כבר בעיה אחרת שנפתח אותה בהזדמנות אחרת.

שמעון על איזו הסתה אתה מדבר??!!!!

גם את המילה "מרד" כתבתי במרכאות. כן! לדעתי הפסקה תעזור הרבה! זוכר את עיסקת החבילה שחילצה בשנות ה-80 את המשק מאינפלציה? גם הממשלה גם ההסתדרות וגם המעסיקים הפרטיים הבינו שהאינפלציה תשמיד את כולם. הם העדיפו לוותר בהווה בשביל עתיד טוב יותר. מה שקורה בריקודי העם אינו יצירה!!! תוציא את זה מהלקסיקון כי אתה יודע שזה לא כך! זה שאתה מלמד 2 ריקודים בחודש זה נהדר אך אין לזה כל השפעה על המצב העגום כאשר אצל כל אחד אחר ילמדו גם כן רק 2 ריקודים אבל.... אחרים. לאט אבל בטוח הדרך הזו תוביל לקריסה! אני הצעתי לרוקדים ולמדריכים ומחברי הריקודים לקחת אחריות על מה שנעשה בשטח, במקום להסתתר מאחורי דטרמיניזם ותבוסתנות, כביכול "כך נגזר עלינו, לא אנו האשמים ואין מה לעשות!". קרא בעיון את הצעתי, תציע שיפורים אך אל תפסול על הסף ובטח אל תשתמש בביטויים כמו הסתה.

ירון, הבט למעלה

כשאתה כותב במרכאות "מרד" וכתב אני אשתף פעולה בו, זו הסתה. אין לזה שום משמעות אחרת. ובאשר לשני הריקודים: מנסיון אישי מסתבר שאצל מרבית המרקידים אלו אותם שני ריקודים, אל תשכח שיש בנינו תקשורת בלתי פורמלית, וריקודים להיטים וטובים מיד נודעים לכולם. וחץ מזה אני עדיין חושב שהפסקה למספר חודשים זה רעיון שכדאי דווקא אותו להקפיא למספר חודשים (או שנים). דעתי כדעתו של יענקלה בענין, תרדו מזה, השוק יקבע את הקצב.

על מה זו הסתה

אנו חלוקים אבל בוא נעזוב את זה. אני מבין שאתה חושב שהקפאת לימוד של ריקודים חדשים אינו טוב, אך אינך מסביר מדוע. אנא ממך פרט מדוע זה לא טוב, מי יסבול מכך ולמי יגרם נזק וזאת אל מול ההצעה לחזור וללמד בתקופת ההקפאה ריקודים הידועים בחוג אך שמשום מה נשכחו. וזכור שהמטרה היא טובת הרוקדים. אשר לכך ששני הריקודים (אצלך שניים, אצל אחרים זה 6-8) הינם זהים ברוב ההרקדות, זה נכון, אך אותם "ריקודים נבחרים" נבחרו לאוו דווקא בגלל איכות אלא בגלל כוחות שיווק של אנשים מסויימים (לא תמיד אך לרוב).

ירון, אני אסביר לך

אתה נראה לי קשה עורף, אבל לא נורא - אתה רק מאתגר אותי יותר. בו נראה אם אצליח לשכנע אותך. אסור לנו בשום פנים ואופן להקפיא יצירה, כי אז נצטרך כל תקופה מסויימת לעשות "פריז" (הקפאה). זה כמו אדם שצועד ברחוב, או השעון שמתקדם, העידן שמשתנה, האופנה שמתחלפת, הקידמה שצועדת, האנשים שמתבגרים, התרבות שמשתנה, הפולקלור שמתאים את עצמו לזמן, השירים המתחדשים... וכהנה וכהנה. לא תוכל לעצור אותם, ושום "הקפאה" יזומה לא תועיל. האם נדמה לך לרגע שבתקופת ההקפאה היוצר יפסיק ליצור ריקודים? לא. לא ולא. הוא ימשיך ליצור ובסוף תקופת ההקפאה הוא יוציא את כולם בבת אחת. ואז תהיה לנו תופעה מעניינת: שלושה חודשים שקט.. שקט.. שקט.. ואז בום אחד גדול, ים של ריקודים שפורץ. זה מה שאתה באמת רוצה. ובקשר לריקודים הוותיקים: אני לא צריך הקפאה לשם כך, אני מפעיל את ההיגיון, לדוגמא: בשבועיים האחרונים חזרתי על הריקוד "מגע של מלאך", ו "משפחת צנעני". בחצי שנה האחרונה חזרתי על: היא הייתה בכף ידי, ככה תנצחי, עד בכי, בואי, אהובת המטדור, איפה את אהובה של ישראל שיקר, אוריאנה, והרשימה עוד ארוכה. מדריך שקורא את הציבור נכון, ומכוון אותו בהתאם לא צריך תקופות הקפאה. ובקשר לכמות הריקודים - כבר אמרתי, שהיוצרים יעשו מה שהם רוצים, זו זכותם המלאה, בזכות כושר היצירה שלהם אנו משופעים בריקודים חדשים רבים ואנו יכולים לבחור רק את המיטב שבהם. ללא יצירה מבורכת זו, לא היינו רוקדים את: יסו החיים, דבש וחלב, דרכינו, הגשם בעינייך, מי יתן ואמן, איזה כיף מורנה, צימאון, ברצלונה, ירח תימני, אל תמהר, אגדת דשא, ים של טעויות, רחמים, כן כן, תקוותינו, היום הזה ממש, אור חדש, בדם אהבתי, חלום, יושבים בבית קפה, עוד מעט, קורסון, חושב עלייך, ועוד ועוד. אז ירון וחברים נוספים, תפסיקו לקטר ותתחילו ליהנות, הצלחת מלאה באוכל ואתם עדיין בוכים, מעניין מה הייתם עושים אם הצלחת הייתה ריקה.

שמעון חביבי רך העורף...

אני אינני מקטר, אני מסתדר מצויין עם מה שיש. כבר מזמן הפסקתי "לרוץ" אחרי ריקודים חדשים כדי לרצות מישהו בחוג. אני מסתפק בהרקדה פעם בשבוע ובריקודים שאני יודע. מדי פעם לומד ריקוד חדש, בהחלט לא מייד כשהוא נלמד בהרקדה. אני משתדל לתת מענה לרוקדים הבאים לחנותי (והם חתך מייצג לדעתי) כדי למצוא דרך להתמודד עם מה שאני כבר מזמן חדלתי לנסות אפילו... לא הצעתי להפסיק את היצירה (שכידוע זה לא המונח בו אני משתמש!) הם, ה"יוצרים", יכולים להמשיך ולחבר צעדים למנגינות ככל שירצו, אני הייתי רוצה שבהרקדה בה אני מבקר לא יבוזבז זמן על חיבורים אלה פעמיים-שלוש בערב. כיוון שקראתי שיש עוד כאלה שחבל להם על זמנם היקר הצעתי למרקידים להיות קשובים לרצון רוקדיהם (זה הרי המוטו שלך - והוא נכון) ובמקום ללמד את הריקודים של "מחרתיים", פשוט לחזור על הריקודים מ"שלשום". כבר היום כשאני הולך לרקוד במקום אחר יש לי כמה "חורים בהשכלה" ועם הזמן חורים אלה גדלים (את אוריאנה מתי אוכל ללמוד אם בכלל?), אצלי ואצל האחרים עד כי, כך נראה לי, הם מהווים איום על העסק ממנו שנינו מתפרנסים. בתשובתך לא הסברת מה רע בכך אלא אפילו הסברת שאתה לרוב נוהג כך, אז לא ברור לי על מה אתה לא מסכים עמי.

aizler

New member
שמעון, המשך כך

מסכים לכל מילה שאתה כותב, קולך הוא קול ההגיון והשפיות. כאחד הרוקדים אצלך בחוד אני גם עד למינון בין חדש לישן שעליו כתבתה.

Nissim Benami

New member
ריקודים חדשים.....

מתי תבינו זה ביזנס. א כל המדריכים שמוזמנים לחול חיבים ליצור בכדי שיוזמנו למחנות. ב אי אפשר לעצור את היצירה מיצידי שיהיו 80 ריקודים לחודש אני חושב מה טוב ומה רע לחוג הרוקדים. תודה ניםים

ציון2

New member
כל "ביזנס" תלוי

ראשית לכל בלקוחות מרוצים. ואם הלקוחות יביעו את מחאתם ולא "יקנו" את המוצרים , העסק יקרוס!!!!!!!!!

כבר מזמן כתבתי אני

ב"רוקדים" ובפורום, וכתב גם ששי (שבינתיים נעלם לנו) כאן בפורום, שחיבור הריקודים אינו יצירה אלא ייצור"עם הפנים לייצוא" וששי אף נתן לזה שם - קונפקציה. מותר לכם הרוקדים לדרוש מהיצרנים לחדול מכך. בסופו של דבר באינפלציה נפגעים גם ה"יצרנים" גם ה"מוכרים" וגם ה"קונים".

אני בעד

אבל איך נעשה זאת? פעם אחת זה הצליח כאשר, המרקיד ביקש ללמד ריקוד, ורוב הרוקדים הביעו מחאה בכך שמחאו כפיים. ופעם אחרת מחיאת הכפיים לא עזרה.

למעלה