עכשיו הבנתי.... (אקסטה #2)

• פותח הנושא Kaya
  • פורסם בתאריך

Kaya

New member
עכשיו הבנתי.... (אקסטה #2)

נועם תודה על הלינק (שכחת את ה``S`` בסוף - אבל מצאתי B-) )!! אני חייבת שתעזרו לי. מכר שלי משתמש באקסטזי על בסיס כמעט יום יומי. אני רואה אצלו בדיוק את הסיפטומים שכתבו באתר ללוחמה בסמים. אחד לאחד ואני עכשיו עוד יותר מודאגת!!! (האמינו - התחלתי לבכות). מה אני אמורה לעשות לעזאזל עם בחור פיקח שמודע לעצמו ומודע להשפעות שיש בסם הזה ובכל זאת לוקח?!?!?!?? כמה שיותר מהר Pleasssss!! כל יום שעובר המצב נהיה יותר גרוע.. <<<אהבה>>> אני.

Noam

New member
צריך לזכור ש א``ב של התמכרות היא

הכחשה, ואף אחד לא יכול להודות בבעיה למעט המכור בעצמוץ\. אני יודע שזה מתסכל אבל נראה לי שאת את שלך כחברה טובה עשית. ולפעמים אנו חסריי כח מול מקומות, אנשים ודברים מסוימים כי אנו רק בני אנוש. בכל מקרה את יכולה לנסות להפנות אותו אליי גם דרך הemail שלי שמופיע כאן ואם יהיה קשר נוכל לשוחח גם טלפונית ואולי למצוא פיתרון. נועם

Kaya

New member
הוא בעצמו מודה בזה!!

הוא יודע טוב מאוד מה זה עושה לו - הוא בעצמו מודה שהוא מפוצץ כשהוא לוקח. ומצאתי את עצמי כבר אומרת לו שלא יבוא אלי כשהוא במצב הזה. האם פעלתי כשורה? כי מצד אחד - כל מה שאני רוצה זה לחבק אותו ומצד שני אני באמת שונאת להיות במחיצתו כשהוא ככה - הוא מגלה תוקפנות בדיוק כמו שכתוב בסימפטומים. היתה תקופה שהוא לא נגע בזה - עכשיו הוא עובר תקופה קצת קשה והנה הוא שוב לוקח. יש לי את הכח לעזור לו - אני יודעת את זה. אולי בכל זאת - מבלי להוציא אותו החוצה (לדבר עם מישהו) אוכל לעשות את זה לבד?

angela.p

New member
KAYA!

אם הוא באמת מכור ואת רוצה לעזור לו-טוב שהוא מודה בזה לפחות. עכשיו את צריכה להפנות אותו לארגון שיכול לעזור לו. הבעיה היא גם גופנית כי הגוף התמכר לזה, אבל אם הוא רוצה להפסיק לתמיד בלי ליפול לזה שוב בחזרה-הוא צריך קודם כל להודות בעצמו ולהבין שיש כוח שיותר גדול ממנו-אפילו אם הוא לא מאמין באלוהים-הוא בטח מאמין שקיים איזשהוא כוח יותר גדול ממנו שיכול לשלוט על דברים.הוא צריך להבין שהוא לא יוכל לצאת מזה בעצמו אף פעם, ורק ע``י עזרה של כוח יותר גדול ממנו.השאלה אם הוא מודה בדברים האל מעצמו בלי שמפעילים עליו שום לחץ-אם הוא מבין עד כאן-וזה יכול לקחת לו הרבה זמן-יש עוד כמה צעדים.זה שיטה של 12 צעדים.אם תרצי לדעת עוד-תודיעי לי(עדיף באי מייל) ואם תרתי פירוט ועוד עזרה(מנסיון אישי).

angela.p

New member
פלג`ר...

אני מכורה ,כן, אבל לא משתמשת יותר. יש לי ניסיון מאוד קשה בכל הקטע, והייתי במרכז לגמילה מסמים אלכוהול וכו`. בדיוק לפני 9 ימים הייתי נקיה לשנה.הדבר היחיד שעבד בשבילי ובשביל עוד המון אנשים היה התוכנית הזאת של 12 הצעדים.אם מישהו צריך עזרה אני מבקשת שיפנה אליי, זה יעזור גם לו וגם לי... אני מבינה אותך ואת ההסתכלות שלך עליי,ואני לא אנסה לשנות את זה -אני מבינה את זה, את נורמטיבית ואני לא שופטת אותך.ההפך-זה טוב מאוד. אני רק קיוויתי שאני אוכל לעזור לך....

tigerbengali

New member
למה הפכתם אותה כבר לנרקומנית???...

מיסכנה כולה רצתה לעזור לחבר שלוקח אקסטזי והפכתם כבר אותו ואותה לנרקומנים אז תנו לי לרענן לכם קצת את הזיכרון... כשמדובר באקסטזי אין היתמכרות גופנית ולאכן זה איננו נופל בהגדרה של סם נרקוטי ומיכאן כל הציטטות של האן אי (נרקומנים אנונימים)כבר שלא בימקומו וגם לא יתנו לו לשבת בפגישה (לא אלה שאני מכיר לפחות)גם אם הוא יגיע. כשמדובר באקסטזי בדרך כלל אנחנו מדברים על מעמד סוציו אקונומי יותר גבוה ובדרך כלל גם על אנשים עובדים שלא מוכנים לחשוף את עצמם מחשש ברור שיבולע להם ומיכאן שהם גם לא ילכו כל כך מהם לשום מיקלט כדי להגיד שם למאה חמישים איש שהם סובלים מהתמכרות מה גם שזה לא נכון כשמדובר באקסטזי ועדיין לא קמו קבוצות שתיים עשרה צעדים בארץ למישתמשים באקסטזי ואולי חבל אבל זאת המציאות.

tigerbengali

New member
באמת מה זה השטויות האלה???

מכור גופנית לאקסטזי?עוד מעט תירצה/י שהוא ירד למיקלטי האן אי ויחריז על ימי ניקיון וישיר את שירו של שפשף(מה אני אני רק נרקומן...)

addi

New member
זה מתוך ההנחה שאם הבן אדם מדבר קריז

סימן שהוא על משהו אחר ועושה רק פעולת הסחה, הולך על התיק הקל יותר וכבר ראינו גם כאלה.

addi

New member
הכוונה היא...

שמי שהולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, מוכרח להיות ברווז. "מדבר קריז" = נראה בקריז, אומר שהוא בקריז וכו´

tigerbengali

New member
דווקא אני ראיתי כבר מלא מכורים

בקריז נורא שצריך עוד מעט טיפול נימרץ בדרך לרופא כשצריך להעלות מינון של משהוא וברגע שהרופא רק גמר לחתום על הנירות...בנאדם חדש,צבע בלחיים וחיוך על הספתיים.ליפעמים ברווז זה גם מה שעיתונאי חושב כשהוא שומע אחד כזה...

פלג^ר

New member
הפתגם לאחר ההכחשה:ומודים אנו כי

חסרי אונים אנו.כי כוח גדול מעלינו.מחלה בת זונה

פלג^ר

New member
היי חמודה.לשאלתך בכל עיר יש מרכז

טיפולי לנפגעי סמים.ישנם מדריכים שיכולים לכוונך בהצלחה.אוהבת

addi

New member
שימי לב לפרט "קטן"

אין קריז גופני כתוצאה משימוש באקסטזי אלא דיכאון של מספר ימים שחולף. את הצלקות הנפשיות אין רואים בטווח הקרוב אלא לאחר מספר חודשים. אם המכור שלך מדבר על קריז, סביר להניח כי גופו מלא בסמים אופיאטים שכן, אין דרך אחרת להסביר קריז שלא מסמים. בכל מקרה, לא תמיד המכור יאמר "מודה אני" ואכן מתכוון לכך, ברוב המקרים הוא פשוט מתמרן את הסובבים אותו ומשאיר לעצמו "חלון הזדמנויות" אחר לשימוש כדי שלא ירגישו. לוקח זמן וסבל רב להכיר את ההתמכרות של מישהו אחר. אם יש בך אהבה ורצון לעזור, את צריכה קודם כל לעזור לעצמך וזה אומר ללמוד ולהשמר לא להגרר אל מגרש המשחקים שלו. אני מאחל לך ולו הרבה הצלחה.

tiger

New member
סליחה כן...

אבל עושה רושם עד היום שאם בנאדם לא רוצה לעזור לעצמו אז הסביבה יכולה לעשות סלטות באויר עם פליק לאק לאחור בבורג... וחוץ אמייסה:אני גם לקחתי בתקופות מסוימות אקסטזי כל יום ואני יכול להגיד לך שזו הגמילה הכי טובה בסוף מהחומר הזה.פשוט נימאס.זה חומר שכמה שלוקחים אותו יותר להבדיל מהרואין/קוקאין הוא פשוט מפסיק לחלוטין את ההשפעה שלו וזה לא תלוי בכמויות שהוא יקח.יקח כל יום,פשוט יפסיק להשפיע וגם ימאס בסוף.זה חומר שלהבדיל מכל מה ש"האגודה למילחמה בסמים" והשטויות המוסתות שיש להם להציע אומרים אין לו (לאקס)מנת יתר ידועה (כמובן גם אם תיבלעי שלוש מאות כדורי אקמול המוות בסוף יגיע)והשימוש היום יומי בו פשוט גורר הפסקה מוחלטת של ההשפעה.שלא לדבר שלהבדיל מסמים נרקוטיים שמפתחיל תלות גופנית ובסוף זה הכאבים ברגליים שמחליטים בישבילך ללכת ולהישתמש כדי להפסיק את הכאב כאן אין שום דבר שדומה לזה.אני פשוט מיציתי באיזה שהוא שלב את החומר הזה כי זה בסוף נימאס,כשאתה מוצא חברה ויש לך מערכת יחסים מסודרת אז כמה אתם כבר יכולים/רוצים להישתגע ולהיזדיין במעליות וביערות פסיכדליים על אבנים או בכלל ...בסוף רוצים שקט שלווה ודברים אחרים ואז מגלים שהחומר שאתמול היה כל כך קורץ היום הוא כבר מיצה את עצמו,היו היה וטוב שהיה וטוב שניגמר.אנשים אינטיליגנטים ממצים את הסוטול הזה ואת האפשרויות שגלומות בו תוך כדי תקופת זמן מסוימת שהיא די קצרה יחסית לסמים אחרים שליפעמים חיים שלמים לא מצליחים להיפתר מהם ומי בכלל רוצה?הבעיה היא לא החומר אלה המציאות של החבר שלך שגורמת לו לירצות את החומר הזה.עכשיו יש כמה סוגים של "מציאות" שגורמת לשימוש בחומרים פסיכואקטיביים כשהקצוות של זה הם בערך ככה: יש את מי שחיי בשכונת מצוקה,כל החברים שלו נרקומנים,אמא שלו זונה ואבא שלו מרביץ לה וכמובן שהילד איך שהוא מגיע לגיל שש עשרה חמש עשרה ופותח את העיניים באמת לתוך המציאות הקשה הזאת ומייד הוא רוצה רק ליסגור אותם שוב,כמובן שאקסטזי לא יעשה את העבודה כי הוא רק מעצים תחושות קיימות והרי מהתחושות האלה בדיוק הוא רוצה ליברוח (אקסטזי זה גם לא בדיוק החומר הנפוץ בשכונות האלו,לא כמו ההרואין/קוק פרסי)אז הרואין שיגרום לו בדיוק לדבר הזה-לעצימת העיניים והסבביות המיוחלת שבעצם עושה את כל החרא מיסביב לניסבל יותר ,זה בדרך כלל יהיה סם הבחירה של אותו בחור. לעומת זאת יש את המציאות היאפית או את זו לפחות ש-רוצה ליהיות יאפית. שאומרת בגדול:יש אחלה מסיבה,יש ימבה פצצות חצי ערומות שלא יודעות איך קוראים להם אני במקום הנכון בזמן הנכון (בדרך כלל לבחור שהזכרנו קודם לא יהיו אפילו הזמנות למקום הזה וגם אם בטעות יהיו לא יתנו לו להיכנס לכשיגיע עם כל החבר"ה הטובים)ואם אני מרגיש כל כך טוב והכל כל כך יפה,בחוץ בלילה בטבע או במועדון גזור אז למה לא -להרגיש יותר טוב,ואז אקסטזי מעורר את החושים ומעצים את התחושות ...בדרך כלל האוכלוסיה שנימצאת במקום הזה צריכה לחזור לעבודה ביום ראשון והיא ממש לא רואה בעיין יפה שימוש כרוני ,דגש על כרוני בסמים. זהו זה פחות או יותר ולא נישאר אלה לקוות שהחבר שלך יחליט סוף סוף לאן הוא שייך ושהמציאות של החיים שלו תאפשר לו את ההחלטה הזאת.כי אם המציאות דפוקה וזה בדרך כלל המצב כששימוש בסמים ולא משנה איזה הופך לכרוניקה זה כבר מצב הרבה יותר קשה.כל עוד לוקחים חומר מסוים כדי ליצר הנאה אז אפשר עוד להגיד או קי,הוא יתבגר מיזה אבל אם זה גולש כבר (ואת זה לא הסמים עושים את זה עושה איש איש לעצמו ולחייו)לשימוש בישביל בריחה זה כבר יותר קשה ולטפל בשלב הזה רק בבעית הסמים זה יהיה ברכה לבטלה כי הם תמיד יחזרו ויופיעו אם החיים ישארו חרא.חיים צריכים ליהיות טובים ואנשים בצדק בשנת 2001 לא מוכנים להשלים עם כאב צער ובעיות אחרות אחרי שתרבות הסמים לימדה את כולנו מה צריך לקחת בישביל להרגיש אחרת.

למעלה