עכשיו גם אוסם

daniela21

New member
עכשיו גם אוסם ../images/Emo10.gif

נכון שכתבתי לכם שחטפתי אולקוס? אז אתמול גם כאבי פרקים והיום הדובדבן שבקצפת - כאבי בטן איומים. וממה זה? רק היום "עליתי" על המקור.. מפריכיות האורז של אוסם. הרכיבים: אורז מלא, מלח (לא חשוד, נכון?), בחוברת העמותה - רשום שפריכונים מותרים. אז אחרי שהבנתי שכמה שעות אחרי שאני אוכלת את הפריכיות האלו, הספציפיות אני מרגישה רע, בדקתי שוב בחנות את הרכיבים וגיליתי, שאם מסתכלים טוב טוב, רואים שבאריזה החדשה, לא בשורת הרכיבים, אבל ממש בצד של הסגירה, רשום במלבן: "מכיל גלוטן". בא לי לשלוח אליהם את 5 החבילות שאמא שלי קנתה ולכתוב להם כמה חסרי רגישות הם.. אז מה עכשיו? לקנות רק מוצרים שבמפורש רשום "ללא גלוטן"? היום גם מוצרים שהרכיבים נראים כתמימים עלולים להזיק.

אולי תעזרי לי לגלות

מה אחראי לכאבי הבטן והבלאגנים שאני חטפתי. לא אכלתי פריכיות ושום דבר חשוד אחר, למיטב זכרוני, ובכל זאת... לא נעים.

daniela21

New member
קשה לדעת

אני ממש הייתי צריכה לערוך מבצע בילוש כדי לדעת ממה זה קרה לי. את מאמינה שהאולקוס שחטפתי זה בגלל זה? הרופאת גסטרו אמרה לי שזה מרגישות לאוכל. איך אני אוכיח שגם באריזות שלא מצויין כלום יש גלוטן? זה חוצפה שבחלקן לא מצויין כלום, בחלק מהאריזות רשמו "עלול להכיל גלוטן" והיום כבר נתקלתי באותה אריזה עם הכיתוב "מכיל גלוטן". תבדקתי כל דבר - לחם מיוחד, עוגיות, אפילו שתייה, הכל. אולי תגיעי למסקנות. זה בעייתי..

נזכרתי במשהו אחד

3 בוטנים מצופים (קבוקים) שאכלתי בטעות, אבל זה היה בשבת ולא נראה לי שכמות כזאת קטנה תשפיע עד עכשיו. שתיה - שותה רק מים, קפה ודיאט קולה. גם ככה בקושי אכלתי בימים האחרונים, מאיפה זה הגיע? אולי מהשוקולד המריר של עלית? זה נראה לי מוגזם לחשוד בדבר כזה, אבל זו עלית...

אני חושד בשוקולד...

נתקלתי פעם בשוקולד מריר פשוט של ורד הגליל, שהכיל גלוטן או עמילן, אני לא זוכר כבר... בעקבות האירועים האחרונים אני חושב שאני מפתח פרנויות... אני מתחיל להרגיש ממש לא בטוח בכל דבר שנכנס לפה שלי, שהוא לא תוצרת בית... (וזאת ממש לא הרגשה טובה) :/

שחל1

New member
אני אכלתי שוקולד והשלשולים החלו ...

באיזה חברות תבלינים אפשר להשתמש ? יתכן מאוד 3 הבוטנים המצופים ,גרמו לשלשולים..

שוקולד מריר גרם לבעיות?

בשוקולד מריר של עלית יש גלוטן? הוא פרווה ולא חשבתי שיעשה בעיות...

daniela21

New member
התקשרתי לשירות הצרכנים

התשובה היתה כ"כ מקוממת: "כן, בפריכיות הרגילות גם אם לא רשום שעלולות להכיל גלוטן יש שאריות של גלוטן ואנו ממליצים לך להימנע אם יש לך צליאק". -"אז למה לא מצויין זאת?" -"אנחנו לא מחוייבים לרשום אם המוצר מיוצר בקווים לא נקיים". -"ולמה עכשיו כן החלטתם לציין שעלול להכיל גלוטן ובחלק רשמתם מכיל גלוטן?" -"אם רשום 'בלי גלוטן' זה בלי. לא רשום כלום, נכון?" טוב. אני מבינה שאם לא רשום שזה ללא גלוטן זו הבעיה שלי ואני נושאת באחריות. אדע להבא. אז היום כבר קניתי פריכיות שעליהן מצויין במפורש:"ללא גלוטן". שיחנקו באוסם.

../images/Emo45.gif../images/Emo31.gifגלוטן

אם אני לא טועה החוק מחייב יצרני מזון לסמן מוצרים אשר *כן* מכילים גלוטן. עד כמה שאני יודעת אין חובה לסמן מוצרים *ללא גלוטן*, ויתרה מזאת, לא קיים תקן שמגדיר מוצרים *ללא גלוטן* (ואם אני טועה, אנא תקנו אותי). לפיכך ההצהרה של "אסם" בעייתית בפני עצמה.

סתם מבקרת

Active member
אז זהו שאת טועה ואנחנו בבעיה - החוק

מחייב לציין מכיל גלוטן רק אם יש גלוטן ברכיבים של המוצר. אף אחד לא טרח להתיחס לסביבת הייצור במסגרת החוק הזה. זה אומר שקודם כל משרד הבריאות חייב להתאים את החוק לצרכינו

../images/Emo4.gifאבל זה מה שאמרתי:

החוק מחייב לסמן מוצרים המכילים גלוטן. אין חוק שמחייב לסמן מוצרים לא גלוטן. נכון, החוק אינו מספק. לדעתי העמותה עובדת על תקן חדש לסימון מוצרים עם משרד הבריאות ובכירי הגסטרואנטרולוגים בארץ.

סתם מבקרת

Active member
זה הסעיף מתוך החוק:

סימון גלוטן 2. לא ייצר אדם מזון שיש בו או שהוסף לו גלוטן בשיעור כלשהו, לא ייבאו ולא ישווקו אלא אם כן צויינו ברשימת הרכיבים במזון שם הצמח מקור הגלוטן והמלים "מכיל גלוטן". (מובא מתוך תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון גלוטן) ) השאלה איך יפרשו את זה - מכאן כאילו משתמע שאם ברכיבי המוצר אין מרכיב גלוטן, אבל מהסביבה "התעופפה" לה כמות נכבדה של גלוטן, המוצר לא חייב להיות מסומן כמכיל גלוטן. אכן, גם אני הבנתי שהעמותה עובדת על שינוי ושיפור התקן.

דיווחת על זה לרקפת?

זה לא לעניין ואני חושבת שזה דורש טיפול של העמותה.

daniela21

New member
כנראה שלא.

נציג שירות חזר אלי לפני 10 דקות ואמר לי שהם ישלחו אלי שובר עם מוצרים כפיצוי. אותו נציג אמר לי לקנות רק מוצרים שרשום עליהם "ללא גלוטן". אם לא רשום - לוודא מולם. אגב בקשר לפסטות לפסח - יש להם רק 2 סוגים: ה"פתיתים המסולסלים" והאיטריות ועליהם רשום שאינם מכילים גלוטן. איזה פסטות ראית חוץ מאלו?

לא ראיתי, ואני גם לא מתכוון להתאמץ

אם בחברה לא מתאמצים מספיק בשבילי. ברוך השם בורכתי ביכולת בישול נהדרת, וכבר כמה חודשים מאז גמר ה"מלאי" מפסח שעבר אני חי טוב במטבח. כשיתעשתו בעלית ובאוסם מהקלת הראש הזו שלהם, נדבר שוב....

נועית7

New member
פסטות של אוסם

(הקרויות פתיתים) הם בוודאות ללא גלוטן, לפחות לפי המדבקה הענקית שיש עליהם, ועם כל הכבוד אני אמחל על גאוותי תמורת פסטה טעימה ברבע מהמחיר שעולה פסטה רגילה נ"ג. חוץ מלהיות צודקת אני גם רוצה להיות חכמה שבעה...

איזה פריכיות אלה?

הכוונה היא לכל הפריכיות של אוסם? גם העגולות וגם המרובעות? ולפעמים פשוט בא לי ללכת למשרדי ההנהלה ולהראות להם את הסימפטומים שצריכת גלוטן עושה לי (עד כמה שהעניין לא נעים להעלות על הכתב ובטח שלא למראה עיניים) כדי שיבינו שהם משחקים פה בבריאות (ואפילו בחיים) של אנשים ולא רק בכסף שנכנס להם לכיס.

למעלה