מצלמות חסינות ירי, לאכיפה בווידאו משטרת התנועה מעוניינת לרכוש מערכת שתאפשר תיעוד עבירות תנועה אוטומטי בווידאו, בכל תנאי מזג האוויר והתאורה, תוך עמידות בפני ונדליזם ואפילו ירי. על הכוונת: עבירות תנועה אותן מתקשה המשטרה לאכוף כיום http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4133101,00.html בין העבירות שיתועדו - חציית קו הפרדה לבן, נסיעה בשול עוד נדרשת המערכת לאפשר תיעוד של כמה עבירות במקביל, וללא תלות בסוג הרכב - פרטי, דו-גלגלי, אוטובוסים ומשאיות.
"משטרת ישראל תפרסם מחר (ב') מכרז רכש ראשוני למערכת אכיפה אוטומטית של עבירות תנועה. המערכת נועדה להתמודד עם עבירות המוגדרות "מסכנות חיים", אך אינן נאכפות כיום. בין העבירות שיתועדו - חציית קו הפרדה לבן, נסיעה בשול, כניסה לצומת לא פנוי, סטייה מנתיב הנסיעה ואי-מתן זכות קדימה להולך רגל או כלי רכב." ועכשיו הימורים כמה זמן עד שיחליטו שהמערכת תהייה יותר יעילה לאכיפת מהירות ? הכתבה המקורית כאן
מה שמעלה את הסבירות לכך שזה יכסה גם אופנועים . קל יותר לתת לתוכנה לזהות תזוזה על השול מאשר שתתחיל לקטלג את סוג התזוזה / גודל הכלי וכו' ועל פי זה לקנוס או לא לקנוס .. דורון
אם תעשה חשבון טוב תראה שזה, בניגוד לאכיפה אוטומטית של מהירות, הוא לא דבר כל כך רע. רק מה, אני מזהה בטון של הכתבה משהו שמזכיר לי עתידות של בזוקה: עד גיל 21 תגיע לירח. אם זה יקרה, זה יקרה בעוד הרבה זמן, לא כל כך מהר.