עכשיו ברצינות

REMBRANT

New member
עכשיו ברצינות

בא נהייה ענייניים. האם אין ביניינו הסכמה בכך שמקור היקום הוא בגדר "אי ודאות" מבחינת הפיזיקה, ותורת האבולוציה של דרווין היא וודאית ברמות היסתברות שונות באתם למדען שאותו שואלים, אבל אף פעם לא ודאית במאה אחוז, ולא משנה את מי שואלים??? אם לא נסכים על כך לא נוכל יותר להמשיך להיתווכח, ואם לא נסכים, אני נישבע שזאת הפעם האחרונה שאני כותב כאן הודעה, ויותר לא יתריד אתכם לעולם.

גורן3

New member
שום דבר אינו בטוח, פרט להיגד זה.

אבל כאשר אנחנו מחפשים תשובות לשאלות שנוגעות למציאות שהיא בגדר הניסיון, אנחנו מוכרחים להשתמש בכלים לוגיים ומדעיים. הסברים אלטרנטיביים הם טפשות לשמה. נכון, קיימת אי-וודאות של המדע לגבי הטבע. אם לא היתה קיימת אי-וודאות, אז כבר לא היתה יותר עבודה למדענים. המדענים מנסים להקטין את אי-הוודאות הזו. זו מלאכתם שטרם נשלמה. פרט לכך, נושא ההתחלה הוא בעייתי מבחינה פילוסופית, וייתכן ואף סביר שהמדע לא יהיה מסוגל לפתור באופן מלא, כפי שלא ניתן לקבוע את טיב המציאות הנואומנאלית. מכל מקום, האבולוציה אינה עוסקת בלידת היקום ובתחילת הזמן, אלא בתהליכים שמתרחשים באורגניזמים החיים על-פני כדור הארץ משחר קיומם ועד עצם היום הזה. הענף העצום הזה של המדע מהווה הסבר עבור הקהילה המדעית (שהיא הסמכות בנושא האבולוציה ולא האוכלוסיה הכללית כפי שציינת בהודעה קודמת) לגבי התפתחותם של היצורים והתהוותם ליצורים בני ימינו.

Wolverchenus

New member
יש!!

אני לא מסכים איתך! דרך צלחה רמברנדט בכל מקום שאליו תלך! D:

T r i v i n

New member
הוא לא מוותר...

הוא עומד במילה שלו ולפחות זה יהיה משהו שיזקף לזכותו.

גורן3

New member
מה הטעם בפורום

אבולוציה אם אין מקום לדיון? אם כולם יסכימו אלו עם אלו, אז לא יהיה על מה לדון.

Wolverchenus

New member
כמה דברים

קודם כל, להתווכח לשם הויכוח זה טיפשי. ראשית כי אנחנו מדברים על אמת אמפירית. שנית, אנחנו פה בעיקר בשביל לחלוק ידע ולענות אחד לשני על שאלות. להעלות קוריוזים ולהביא מקום לשיחה. שלישית, אין לנו שום עניין באנשים שמטילים ספק אפילו בכותרת של הפורום. רביעית, הוא הציע להוציא את עצמו מפה והנה, הסכמנו. כולם שמחים. חמישית, ארמ, אין לי חמישית. זה פשוט טיפשי.

גורן3

New member
גם אותי זה מקומם ונכון שהוא ניסה

להיות פרובוקטיבי בצורה בלתי מתוחכמת, אבל זה המקום להסביר לו שהאבולוציה היא מדע מבוסס ושהוא חסר את הכלים לערער עליה. אחרת לא בטוח שהוא ישמע את זה במקום אחר והוא יעביר את דיעותיו הבלתי מושכלות הלאה.

בכל מקרה

לדעתי הוא יכול היה להישאר כי בגדול הוא עסק בסוגית האבולוציה ואם לא מתאים לכם אז אתם מוזמנים גם לא להגיב לו

T r i v i n

New member
הוא יכול היה...

אבל הוא לא נשאר. וזה משמח הרבה אנשים שההתבטאויות שלו מעצבנות אותם. אותי אישית זה רק משעשע.

אחר

New member
אני מסכים

מקור היקום - הוא נעלם גדול ומרתק. נכונות האבולוציה - היא תוצאה של רמת הסתברות (כמו כל דבר, אגב). תלוי את מי שואלים - גם נכון, כאמירה אמפירית. ישנם דען אחד או שניים שיטענו שהאבולוציה אינה מבוססת דיה.

gdisrael

New member
אתה יכול להשאר, הם ענו לא מסיבות

ברורות לחולטין. כל מי שלא יסכים איתך, הוא בור ברמה הטהורה ביותר. אף אחד לא יכול להבטיח דבר ב - 100 %, תמיד תוכל לטעון שכל הקיום הוא תודעתי גרידא.

למעלה