עכשיו אני

פיטנגו4

New member
נחמד

הבהרת לי הרבה דברים... באמת קשה לקרוא תוכנית אם לא מצליחים לקרוא היטב את המספרים... JPG עדיף מבחינתי. גם לי "הסתדר" שם תכנון גינה בקו נקי ומודרני.
אני לא בטוחה שמה שאתן מכנות "יפני" זה באמת יפני אמיתי, אבל אם הכוונה למינימליסטי ונקי , אז זה זה. באופן עקרוני, גינה טרופית היא לא בהכרח מסודרת, וגינה א"י היא לא בהכרח מבולגנת. האלמנטים הקשים (ריצוף, חיפוי, מבנים), החומרים ואופי השתילה קובעים את זה, יותר מאשר מוצא הצמח. יותר מזה, אפשר לעשות גינה מאד מבולגנת בקוים ישרים, וגינה מאד מסודרת בקוים מעוגלים... הכל תלוי בעיצוב. אפשר לעצב גינה מודרנית בכל סוג של צמחיה: גם ממוצא טרופי, גם אירופי, וגם יםתיכוני או ארצישראלי. ברור שגם עם צמחיה "יפנית" במרכאות: אדר יפני, חזרן (במבוק), דובדבן, זואיסיה טנטיפוליה - (בשלב זה אפסיק לקלל
) לימון אפשר לשתול רק בשמש מלאה. אני לא בטוחה שהמקום שבחרת לו הוא אכן כזה. אני מכירה הרבה מקרים שאנשים העבירו השקיה לשצ"פ שלידם, שתלו שם עצים, שמו כסאות, והוא מתפקד כהרחבה של השטח שלהם. כמובן שזה יכול להצליח הרבה יותר אם כמה שכנים מתאחדים ועושים את זה, ולצערי, מספיק שכן אחד עם עין רעה כדי לטרפד הכל. אם לא מגננים שם, צריך לודא שהעיריה דואגת לניקיון השטח מקוצים ועשביה (עכברים, נחשים...). מחסן , בעיקר כזה עם רצפה אינטגרלית, לא חייבים להניח על בטון. יותר זול (!!!) וגם יותר טוב מבחינת חלחול וניקוז זה מצע מהודק ומעליו חצץ, או (תלוי בקרקע) יריעה גיאוטכנית ו/או פלריג ומעליה חצץ. בדקי האם מותר לך מבחינת הרשות המקומית לא לצקת את החניה, אלא לעשות בה משהו דומה - חצץ, טוף, אגו"מ וכו'. אל תבחרי יותר מ-2 חומרים לריצוף מסביב. אחד עדיף. לא ליצור שילוב של שיש+גרניט פורצלן+דק עץ+אריחי בטון והכל ביחד בגינה קטנה... זה לא מחסן תצוגה... (בהמשך לתמונה שפורסמה כאן לא מזמן). החדרת חלוקים לסלון זה דבר מקסים, עשיתי את זה כבר פעם: חלוקים ש"חדרו" למבואה, דרך קיר זכוכית של פאטיו. כאשר יש ילדים קטנים, זה צריך להיות מתוכנן עם מחשבה עליהם מבחינת בטיחות.
בטוח שיהיה אצלך יפה !

eranshap

New member
נחמד ולא מלא בעצמו. לגבי השירותים

אם את מוותרת על גישה דרך החדר שלך, את יכולה לקבל משהו בסיגנון המצורף ואז השטח שמסומן ב ?? ניתן לנצל כארון אחסון, או להרחיב את המקלחון שלך, או לשים שם אמבטיה במקום מקלחון - מה שיותר חשוב לך כמובן שיש צורך להתאים החלונות

calya

New member
../images/Emo26.gif השתפכות ... כי כתבתי לפיטנגו במסר

ואני חייבת כי מגיע לה: זו השתפכות על האדריכלית שלי... מעבר לזה שהיא אגריכלית מעולה היא קודם כל בן אדם מקסים. היא צנועה, קשובה, נחמדה, לא יקרה וכל כך מקורית ונהדרת - מוצאת פתרונות יפים לכל דבר ויותר מזה, אלגנטיים כאלו... כאילו היא חושבת על דברים בזוויות לא ישרות מחד אבל בלי לסרבל אותם מאידך, זה מקסים בעיניי. היא גם מאד רגישה אלי (לא פעם ולא פעמיים היא שינתה משהו בתוכניות בלי שאגיד לה, כי היא הרגישה לבד שזה לא נוח לי בדיוק, שזה לא "נכון לי"...). היא אמא וזה היה מאד חשוב לי כי יש לי ילדים קטנים ובעיניי לפחות, יש דברים שרק אמא מבינה לגבי פונקציונליות של בית. ותארו לכם גם את הסיטואציה הלא נעימה שהייתי בה - לתכנן בית חלומות בתקציב גדול ואז בום. להפסיק לאיזה זמן. להתגרש. לחזור אליה שוב והפעם עם החלום מצד אחד ושברו מצד שני - תקציב מוגבל, שטח מוגבל. זה יותר קשה להרוס משהו שכבר תכננת ולתכנן שוב, מאשר אפילו להתחיל מהתחלה. אני לא בטוחה כמה אדריכלים היו עומדים במשימה הזו בלי לעשות פרצוף או להרגיש שזה פוגע להם באגו. יותר מזה - עם כמה מהם היה כל כך נעים ונוח לדבר בגובה העיניים ולהגיד שככה זה, עכשיו אין לי את הכסף שקודם. שצריך להצטמצם. לא רק שהיה לי נעים לדבר איתה על זה, לא רק שהרגשתי שהיא מבינה, היא יותר מהבינה - ישר על ההתחלה היא אמרה שיש כמה אלמנטים בבית שאולי הם "טפשיים" לבניה (למשל הפאטיו) כשמוגבלים בתקציב אבל היא מבינה שאם אוותר עליהם אז אין טעם לבנות, כי זה לב החלום שלי. אז שאני אמכור את השטח ואקנה משהו וזהו... אז צריך לוותר על מה שלא "החלום" ולשמור על האלמנטים שהם כן "החלום" ולהתכנס לתקציב. אז היא הצליחה לעשות משהו שמצד אחד דומה למה שהיה קודם, מצד שני למרות השינוי בגודל והויתורים - איכשהו טוב יותר, "אני" יותר. אני מתפעלת ממנה עד אין קץ בזכות זה. פרטים למי שרוצה במסר.

התוכנית מקסימה

הדבר היחיד שאולי הייתי משנה, וזה לא עכשיו אלא אצל מי שתעשי אצלו את המטבח זה את האי האי לדעתי בגלל שאין פינת אוכל, צריך להיות אי כזה שמאפשר ישיבה נוחה מסביבו הגודל שלו מספיק בשביל שיהיה עליו משטח עבודה נאה וכיריים, ומהצד יציאה של שולחן ממשי- בין אם שולחן ממשי או שולחן מאותם חומרים של המטבח, אבל שוב כזה שיושבים מסביבו ובגובה נוח להכנת שיעורים קריאת עיתון וכו למרות שאת כותבת שהתוכנית הזו מצומצמת יותר לדעתי היא טובה יותר מהתוכנית המקורית שבה היו מסדרונות צרים והיא שלך! שיהיה בהצלחה

calya

New member
../images/Emo13.gif תודה על המחמאות

(ישר ידעתי שתזכרי אותי מהסיבוב הקודם פה
). אני שוקלת להוסיף את פינת האוכל ואז אני לא אצטרך להנמיך את האי. אני רואה בעיניי רוחי את האי כמשטח שיש גדול ומאסיבי שהוא סוג של "אלמנט" כזה בחלל. מאד אוהבת את המראה. מתלבטת אם לשים עליו משהו שדורש צנרת כי אולי, רק אולי, אני אחשוב לעשות אותו נייד ולא נייח (לא שארצה להזיז כל הזמן, אבל אולי לפעמים, כשעושים ארוע בבית...).

כשאת עובדת במטבח

תבדקי איפה נמצאת רוב הפעילות שלך- בהכנות? בבישול? או בשטיפה? לפי זה תדעי מה חשוב לך שיהיה באי, זא צנרת עם או בלי אם את מתכוונת לשים שיש על כל האי הענק הזה, לא נראה לי שאפשר יהיה לנייד אותו אי גבוה- זה יפה מאוד (מאוד מאוד מאוד) אבל לשבת על גובה זה לא נוח לאורך זמן, בטח לא עם ילדים קטנים ושוב המון בהצלחה ובטח שזכרתי, תוכנית כזו לא שוכחים מהר

למעלה