עכו עיר פרזות

עכו עיר פרזות

אין כמו עכו בבקרו של יום חול, כמה שמחתי לראות נחילי תיירים מגרמניה, נורבגיה ואפילו מפינלנד, טורים טורים צועדים בשקט ובדממה אחרי מדריך טיולים חמור סבר בסמטאות השוק בעתיקה.
מסתבר שעכו אטרקטיבית וזה משמח אותי עד מאוד.

בבקר נסעתי לשם על מנת לקנות סרדינים טריים וגם לקנות לי זוטה לבנה טרייה כיוון שלאחרונה אני סובל מכאבי בטן עזים ואין כמו זוטה לבנה להרגעת הקיבה.

במזח של סירות הדייג באתי ברגע של הפוגה, הדייגים שבו מליל עבודה בים הפתוח, חלקם תפרו חורים ברשת, חלקם היטיבו ליבם בכריכים טעימים וחלקם סתם עישנו סיגריות והתחרדנו בשמש.

רוח מזרחית ערה נתנה מכות רוח מדי פעם, שמש ברקיע שלחה את קרנייה החמימות.
אולם זו "שמש עם שיניים"כמו שאומרים אצלנו ברומניה,
שמש שקרנית,
היה קריר יחסית לשעה תשע בבקר.

לאכזבתי לא מצאתי סרדינים, היו אמנם סרדיניים אבל גדולים ממש ענקיים, התפשרתי בשמחה על 2 קילו של מליטות ב 100 שקלים,
משם הלכתי היישר לדוכן התבלינים לקנות זוטה לבנה,
וכמו שבסוף כל מנהרה חשוכה מבליחה השמש וזורקת קרן אור ככה בעכו החומוס של סוהילה מנצנץ כשאתה יוצא לאוויר הפתוח מסמטאות השוק.
שמחתי לראות את סוהילה במקום הקבוע שלה,
עומדת עם חיוך ביישני ומתקינה על הפתיליות כל מיני מטעמים,
החלטתי לזרוק"צ'אלנג"לבטן שלי וביקשתי ממנה מנה של חומוס ללא גרגרים רק עם צנוברים ופטרוזיליה, פלוס בשר טחון מעגל ובשר טחון מכבש,
בדרך כלל אני לא אוהב לאכול חומוס עם בשר בכל מקום, לא בגלל הפחד שלי מבשר מקולקל אלא יותר בגלל שברוב המקומות של החומוס פלוס בשר טחון המרקם יוצא כמו גומי כזה,
אצלה תמיד זה טעים לי,
על השולחן הייתה קערית מגרה:
רוטב כזה סמיך עם פטרוזליה, המון לימון, שום כתוש בכמויות וסחוג ירוק וטעים,
עשיתי מאמץ וסיימתי הכל כמו ילד טוב.
החומוס פלוס פחית "קוקה-קולה"=32 שקלים חדשים.
וראו זה פלא כבר אני מרגיש טוב יותר.

בתמונה הזו רואים כמה בעלי כנף חוגגים על השאריותאצרף כאן כמה תמונות שאולי ייטיבו להסביר ממני:
כאן רואים בעלי-כנף חוגגים על השאריות,
ממש בא לי לעבוד כמו פורסט גאמפ- ולתפוס שרימפסים

טינטיןS

New member
גמרתי עכשיו לקרוא ספר שנקרא דברי ימי הלובסטר

תאמין לי, לא נקרא כייפי לעבוד בדייג.(הספר ממש לא משהו). וחוץ מזה גם אני ממש מתה על עכו. תודדדדדדדדדדדה

Gargeran

New member
עכו בלי סעיד?

אצלי לא יכול להיות כזה דבר :)
יש בשוק של עכו יופי של מבחר של פירות ים, אבא שלי תמיד חוזר עם שני מיכלים מלאים בסחורה ממוכר הדגים בכניסה לשוק

Queen nuli

New member
בטח בלי סעיד

גם אצלי סוהילה מובילה בענק, ורצוי לסיים עם כנאפה בממתקי נצרת.

pix37

New member
גם לטעמי סעיד מאוד OVER-RATED

ללא ספק טעים אבל לא יוצא מגדר הרגיל ובטח לא מצדיק את התור ואת יחס המלצרים.

בפעם הבאה נסה לבוא בלי דעות קדומות ובדוק את סוהילה או שמסייה

prizman

New member
כבר כתבתי לך שאתה מברדק את המוח?

אבל אין מה לעשות, כל ההמלצות שלך לעכו מצוינות.
אני ממש אוהב את השוק בעכו.

חשבתי הבוקר שאחרי גלידת שפאעמר נעלמת

ולא פרסמת מאז שום דבר... כתבת בזמן. לכאב בטן תחפש זעתר פרסי או מירמייה. תרגיש טוב.

למעלה