עכבר/מקלדת

kinay

New member
עכבר/מקלדת

האם מישהו משתמש עם העכבר ליצירת קטע כל שהוא או שרק אני מסתבך עם זה?!! (פשוט אין לי שום חיבור מידי למחשב...)

TaJu

New member
יש לי דוקטורט בזה...

אני מקשיב לקטעים מסויימים שלי וחושב לעצמי - איך לעזאזל היה לי כוח לכתוב את זה עם העכבר?!

Mike A

New member
זה לא כזה קשה

אני כותב קטעים שלמים עם העכבר. מוצא תווים וכו' על המקלדת שליטה ואז כותב עם העכבר כי זה פשוט הרבה יותר נוח.

kundara

New member
טמבל :)

תיקונים \ מלודיות מהירות, מלודיות מסוג אחר זה בעכבר. אבל נגינה בסיסית לעשות עם העכבר זה עלוב :) לדעתי

kinay

New member
זה לא זה..

ת'שמעו חבר'ה, אני יושב שעה על איזה משהו (שעה אלק..) וכשאני שומע את זה זה בדיוק עשרים שניות של קטע ובצורה עלובה ביותר.. אז פשוט חשבתי לעצמי שבטח עם מקלדת שליטה זה יהיה יותר קל..

Mike A

New member
תראה, זה תלוי בהרגל

אני אישית נגן גרוע מאוד. אז אני משתמש במקלדת שליטה לעבור על סאונדים, לחפש אקורדים, לבדוק וולוסיטי ודברים כאלה. לנגן את הקטעים שלי זה ממש, אבל ממש לא טוב כי בעקרון אני יוצר טראנס פסיכודלי, זה סגנון שמאופיין בניגונים מהירים ומדוייקים, ואם אני אנגן את זה, זה פשוט ישמע גרוע.. אז בעקרון אני יכול תוך 2 דקות לכתוב את מה שאני רוצה ב piano roll כי ככה אני רגיל כבר, וככה אני יודע. וזה עובד.

HeavenlyB

New member
אני טוען ש

מוסיקה לא מתכנתים, אלא מנגנים. אבל במוסיקה אלקטרונית יש הרבה תפקידים שהם לא ממש אפשריים לנגינה ורק לתכנות. גם אם הנגן גרוע, עדיין עדיף לנגן ולתקן את זה אח"כ כי זה נותן לך "FEEL" שלא תקבל ע"י ציור עם העכבר.

kinay

New member
אז...

אז בעצם מה שאתה אומר זה שעדיף עם מקלדת שליטה? (!)

HeavenlyB

New member
לא

לכל אחד יש עדיפות שונה. אני אישית מעדיף כל מה שאפשר להקליט חי, להקליט חי. זאת אומרת אם יש תפקיד גיטרה, להשקיע ולהקליט גיטרה כמו שצריך, ולא לחפש תחליפים זולים. הכוונה שהודעת שלי היא שהמוסיקה היום לפעמים נעשית לא ע"י מוסיקאים, אלא ע"י מתכנתים, וזה עצוב לראות את זה קורה. המוסיקאים האמיתיים כאליו נכחדים מהעולם לאט לאט. כמה אנשים היום באמת יכולים לנגן לייב ולעשות את זה כמו שצריך? מעט מאוד יחסית לעבר. בעבר לא היתה לך את האפשרות לתקן במחשב את הטעויות, או להסתמך על מכשירי עזר. בעבר היית צריך לדעת לבצע את התפקיד, נקודה. לכן אני אישית מעדיף שגם אם זה לא הכלי האמיתי, מקלדת שליטה היא לפחות איזשהו משהו באמצע, בין נגינה אמיתי לתכנות. שוב, זאת דעתי האישית בלבד. אבל תסכים איתי שיש היגיון בזה.

kinay

New member
אכן מסכים..

מסכים עם כל מילה שאתה אומר.. תראה, תראו, אפשר רגע לדבר, לשנייה, עליי ספציפית, כי את הידע לעבוד על הקיובייס שלי היא רק מפה, אז בואו ותנסו לכוון אותי.. אני בעיקרון ממש חדש על קיוביים, תחשבו שמה שאנשים אומרים פה, אני לא מבין.. (אני מדבר על שאלות אחרות..) אני מנסה לעשות קאוורים לשירים כי אני לא מתעסק עם מוזיקה אלקטרונית, ועם שירים שלי עדיין אין לי אומץ לנסות. בקיצור, קאוורים לביטלס, יש מצב שאני אצליח עם העכבר?

HeavenlyB

New member
כן ולא

רוב המוסיקה של הביטלס מבוססת הרבה על גיטרות. וזו מוסיקה חיה לגמרי. כן, אפשרי לעשות גרסא ממוחשבת של השירים. כן, אפשר לעבוד רק עם העכבר. זה הכל תלוי בנוחות שלך. אם אתה מרגיש מספיק נוח עם מקלדת שליטה ויודע לנגן, לדעתי יהיה לך הרבה יותר קל ומהר מאשר עם עכבר. מצד שני, אם אתה לא מנגן קלידים, אז אולי מקלדת שליטה רק תעכב אותך. מצד שלישי, עכבר כבר יש לך :) כך שאם אתה מרגיש נוח עכשיו, אולי בשבילך זה מספיק, כרגע.

kinay

New member
אז קדימה לכלי זמר!!

יאללה נקנה מקלדת שליטה.. (אני מנגן על קלידים!) תודה לכולם!!

kundara

New member
מצד שני אני מכיר אנשים שכותבים הכל

עם העכבר, :) זה דיי עבודת נמלים

TaJu

New member
אנא איסמי כותב הכל עם העכבר!

מה לעשות שאין שום אמצעים אחרים...

TaJu

New member
אחרי אתמול בלילה...

אני לא אתפלא אם אתה לא מפסיק לחשוב עליי.

lo siento

New member
למה עבודת נמלים?

אפשר ופשוט מאוד לשחק עם העכבר בפסנתר מצד שמאל לשמוע את התווים,לנגן את המלודיה בראש(היות ולא לכולם יש טכניקה גבוהה ומקלדת שליטה) ופשוט לעמוד עם הסמן(חץ לצורך הדוגמא) ללחוץ על אלט ולצייר ברגע שאתה שומע את המלודיה בראש הכל טס הכל עניין של נוחות לא יודע,זו דעתי בכל אופן...:) .Siento

למעלה