עכברוש

רחי2

Member
בת 38 נשואה+3. לפני פחות משנה התחלתי עבודה חדשה. ומרוצה מאוד. לא מתחברת, בלשון המעטה, למשפחה של בעלי. מודאגת כמו כולנו מהמצב הבטחוני. לא סובלת חיות, מהקטן ועד הגדול.
זה חלום שכבר הופיע לי פעם אחת, והלילה שוב אותו מאפיין.
בחלום אני אוכלת שיפוד של עכברושים. הרגיש לי כאילו אנחנו חייבים לאכול את זה כדי להתקדם, כמו למשל במירוץ למילון. שיש משימה שצריך לעשות כדי להתקדם הלאה למשימה הבאה. אבל בחלום לא הייתה משימה הבאה. פשוט ממשיכים הלאה בחיים. אומנם נגעלתי, אבל עם עיניים עצומות המשכתי לאכול. הרגיש כמו לאכול שיפוד עוף, עושה ביסים גדולים ולעיסות מהירות כדי לסיים עם זה מהר. זכור לי שאני עובדת על עצמי כמו בדמיון מודרך תוך כדי הלעיסות, להתעלם מהמראה ופשוט להמשיך ולסיים את השיפוד הזה. גם שנגע בי זנב של אחד העכברושים.
בעלי בצד מעודד אותי ונגעל תוך כדי. הייתה עוד מישהי בצד השני שעודדה אותי.
ובלי קשר, בהמשך החלום היינו באיזשהו מקום. אמא של בעלי עבדה שם כמוכרת רהיטים. אמרתי לעצמי שפעם ראשונה אני רואה את הכישורים שלה באור חיובי. כאילו השקרים והמניפולציה שתמיד עושה על אנשים בסביבה שלה פתאום עוזרים לה כאן.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי,

החלום על אכילת שיפוד עכברוש

את נאלצת לאכול שיפוד של בשר עכברושים, כאילו את באיזו תחרות או משימה שעלייך לבצע ולהתקדם מהר למשימה הבאה. את מבצעת את המשימה בגועל בעיניים עצומות, כאילו זה שיפוד עוף ולועסת מהר, כדי לסיים את המשימה הזאת מהר. את חדורת מטרה, ולא נותנת לשום דבר להפריע לך, גם לא זנב עכברוש שנגע בך, גם לא הגועל שחש בעלך.

החלום הזה מתכתב יפה עם חלום קודם מלפני כמעט שנתים ( 14.6.22), על מתקפת טרמיטים שגם הם מגעילים אותך ובקושי הצלחת להבריח כמה החוצה וחלק נשרו על הרצפה חלקם מתים וחלקם חיים.

אז כתבתי לך את הפרוש הבא שהתחברת אליו:

החרקים מסמלים הן את המחשבות שלך שמטרידות אותך, את החובות שלך שמוטלות עלייך, שהן אינן נעימות ואין דרך לגרש אותן. אפשר "להרוג" את המחשבות (או את החובות והמטלות המונחות על כתפייך, אבל זה לא יעיל – כי הן אינן נעלמות. גם אם תהרגי אותן - יישארו למטה - על הרצפה, כחרקים גוססים ומתים גם יחד.

אכן החלום קשה. אבל הוא אומר דבר נוסף חשוב – יש לך יכולת למגר את העניינים (הבעיות) השליליים בחייך!!! את טיפוס שנלחם! למרות הבהלה הראשונית, את פועלת. אינך משותקת ואינך קוראת לעזרה למרות שכבר ביקשת עזרה קודם ( לקבל מזרון אבל לא קיבלת אותה בסוף!) אינך מבקשת עזרה, כי אף אחד לא יעזור. את לבד במערכה הזאת. עם זאת - יש לך כוחות!! את אינך מוותרת, אינך בורחת. את אמיצה ומשיבה מלחמה נגד הפוגעים בך (בין אם הפוגעים הם אנשים או מחשבות טורדניות, או דאגות). את לא נכנעת, למרות שזה מאוד לא נעים (=מגעיל) ואת יכולה להצליח, אם.... השעון (הזמן) לא יעצור אותך...

החלום הנוכחי מתקשר לחלום הנ"ל גם במשימה לא נעימה שעלייך לבצע, גם ביצורים לא נעימים בעליל, גם בכוחות שאת מפגינה, וגם את די לבד במערכה ויש בוודאי עוד קווי דימיון שתוכלי למצוא.

בחלום החדש – בולטת המשימתיות. את ממלאה משימות כמעט "על עיוור". את חייבת לעבור את המסע, את האתגר, את המשימה – ויהי מה! ואת מתגברת על המשוכות בדרך – הגועל ומגע נורא של זנב עכברוש ואת הרי ממש לא אוהבת שום חיה! לא רק שאת מבצעת משימות קשות, את טורפת אותן!! את מחסלת אותן ומתגברת על הקשיים בדרך ומה שאחרים ( בעלך למשל) יחשבו. בעלך מופיע בחלום אבל אין לו שום תפקיד, כמו בכמה חלומות קודמים שאתם אינכם מתייחסים זה לזה בכלל או כמעט בכלל. ובחלום – הוא היה מעדיף לא להיות נוכח (=נגעל ממראה זנב עכברוש). החלום אומר לך שהכל עלייך. את עושה הכל מהר, היטב ומתגברת על הקשיים לבד. אבל מעניין שאת לא לגמרי לבד! יש מישהי שמעודדת אותך! מי זאת, אם יש כזאת? ידוע לי שבעבר היתה דמות חיובית בחייך – המנהלת הקודמת שלך שהפכה לחברת נפש. אם היא עדיין בחייך, הרי שהחלום אומר שאת באמת לא לבד ויש לך תמיכה ממנה טובה מזו של בעלך, הנוכח נפקד. אם היא כבר לא בחייך, החלום אומר – שאפילו העידוד שלה – לא נחוץ. את בכלל לא פועלת בזכות העידוד שלה, אלא בגלל שחשוב לך לסיים את
המשימה מהר! ( שני פרושים סותרים, אבל שניהם יכולים להיות פרושים הולמים לחלום, למרות הסתירה. אין לחלומות פרוש יחיד!)

בחלק השני של החלום מופיעה בעקיפין חמותך או ליתר דיוק מחשבה על חמותך המניפולטיבית. בחלק הזה היא מתגלה ככישרונית מצליחה, דווקא בתכונות השליליות שלה! כלומר, היא אינה דמות כה שחורה, אלא את רואה לפתע את "הכשורים שלה באור חיובי" – כלשונך. החמות כאן מקבלת מימד נוסף. היא לא חד מימדית. יש לה גם כשרונות שעוזרים לה בחיים. הקטע הזה אומר שאולי היא מוכשרת יותר מבנה השתקן והפסיבי? למה הוא לא ירש שמץ מיכולותיה של אימו במשלח ידה ( בחלום אולי במציאות) - היא היתה מוכרת רהיטים והצליחה למכור בזכות סוג של קסם אישי מניפלטיבי אולי גם "שקרים לבנים" מחמאות ריקות מתוכן, כמו סוחרת ממולחת.

יתכן שזה גם מה שחסר לך במגע עם אנשים או עם משפחת בעלך? אולי שני חלקי החלום אומרים לך – תהיי קצת כמו חמותך ותוכלי להצליח בעסקים/בחברה ולא תצטרכי לאכול בשר פיגולים של עכברושים... למרות שאת מצליחה היטב לעמוד במשימה ( אכילת שיפודי עכברושים), ואת עושה את ללא מעולה לא מתייחסת לבעלך הנגעל ואינך צריכה עידוד! אבל... המשימה היא בלתי נעימה בעליל! את אינך יודעת לעשות מניפולציות ולהתחמק ממנה וגם לזכות במקום הראשון של "המרוץ למליון"... האם הגיע הזמן ללמוד? על שאלה זו אין תשובה, רק תהיה.

אשמח לחוות דעת על כל הרעיונות והפרושים. למה התחברת ולמה לא.

רחי2

Member
מסכימה עם הפירוש, כי אני אדם משימתי. אני תמיד עושה את מה שצריך לעשות, גם אם זה לעשות לבד או קשה. אם צריך עושים.... אני מאמינה במשפט "אם אין אני לי מי לי".
אני והמנהלת שלי עדיין בקשר טלפוני מידי פעם. תמיד נחמד שיש מישהו לידך שמרים אותך.
לגביי החלק השני, בעלי ואמא שלו שני אנשים שונים. הוא מתחשב והיא תרמוס בדרך למטרה. וכן, לפעמים הייתי רוצה שבעלי יהיה קצת יותר נוכח ויידע גם לדבר ולעשות.
אני הייתי שמחה להיות קצת יותר משוחררת. המשפחה של בעלי הם ללא גבולות בכלל.

אלישבע777

Well-known member
מסכימה עם הפירוש, כי אני אדם משימתי. אני תמיד עושה את מה שצריך לעשות, גם אם זה לעשות לבד או קשה. אם צריך עושים.... אני מאמינה במשפט "אם אין אני לי מי לי".
אני והמנהלת שלי עדיין בקשר טלפוני מידי פעם. תמיד נחמד שיש מישהו לידך שמרים אותך.
לגביי החלק השני, בעלי ואמא שלו שני אנשים שונים. הוא מתחשב והיא תרמוס בדרך למטרה. וכן, לפעמים הייתי רוצה שבעלי יהיה קצת יותר נוכח ויידע גם לדבר ולעשות.
אני הייתי שמחה להיות קצת יותר משוחררת. המשפחה של בעלי הם ללא גבולות בכלל.
בתגובתך נתת לי רקע נוסף שעשוי לשמש אותי בחלומות הבאים. אני קוראת את הרקע לפני הפרוש ואף בחלק מהחלומות הקודמים. אשמח אם תכתבי לי חוות דעת על הפרוש, מה התאים לך ( פרט למשימתיות שלך ומה שכתבת על בעלך) וגם מה לא התאים. מזה אני לומדת הרבה לפרש את החלומות שלך בעתיד.
למשל: האם את רואה קשר בין החלום על טרמיטים והפרוש שלו, לחלום זה והפרוש שלו?
האם יש מישהי בחייך שמעודדת אותך או היית רוצה שתהיה, או להפך, אינך זקוקה לעידוד כלל. הדמות השולית של המעודדת בחלום, היא מעניינת כי היא מופיעה והשפעתה אינה ברורה , מוטיב זה בחלום, סיקרן אותי. בחלומות לכל פרט - יש חשיבות!
בחלק הראשון אין בחלום מוטיב של שחרור. אולי יותר חתירה למטרה. להפך - האכילה שלך בחלום היא "קצת כפייתית", כמו בתחרות! ואת רוצה לסיים את האכילה הזאת , אבל בגלל שזו משימה נוראה. יש כאן רמז לכך שאולי כך תגיעי לשחרור. אם לא היית מציינת כאן, לא היית יודעת לפרש כך! עניין השחרור ולהיות יותר משוחררת - אולי נרמז בחלק ב' של החלום. למרות שהוא קצר ולא שייך לחלק א' הוא בעל מסר! איני בטוחה בכך והפרוש הבא שלי - לשיפוטך:
אולי הדמות של חמותך בחלום - מסמלת סוג של שחרור? היא עושה מה שהיא רוצה ( בחלום אפילו לא בדיוק בדרך ראויה) וגם זוכה להצלחה ולכן פתאום בחלום את רואה את כישוריה "באור חיובי"? היא הנכלולית, משוחררת מכבלים ומצליחה ואת הישרה המשימתית - הולכת בדרך הקשה והתובענית ולא תמיד מגיעה לסופה הטוב.

רחי2

Member
אני יכולה לקשר בין שני החלומות. לא זכור לי מה קדם לחלום של הטרמיטים. אבל כן יכולה להגיד כי משפחתו של בעלי החליטה לחגוג את החג הקרוב בצימר ביחד. 72 שעות שכולם ביחד...ורק מהמחשבה אני מתעצבנת. כבר אמרתי לבעלי את הבעייתיות שבעניין, וכמה קושי נפשי יהיה לי בימים האלו. אבל כמו שרשמתי, יש משימה (שנכפתה עליי) שצריך לעשות, והחלטתי לתת צ'אנס ולא לבוא באנטי. בכל זאת חופשה, ובא לי להנות.
בנוגע למישהי שעודדה אותי, אני לא יודעת להגיד מי זאת. אולי זו משאלת לב של עצמי שתהיה לי מעין חברה טובה שתדע לפרגן, להרים, לעודד.
אולי הדמות של חמותי באה ללמד אותי לשחרר. אולי להבין שלפעמים צריך להיות רעה קצת לאחרים ולא להתחשב יותר מידי באחרים, וניתן להצליח גם.

אלישבע777

Well-known member
אני יכולה לקשר בין שני החלומות. לא זכור לי מה קדם לחלום של הטרמיטים. אבל כן יכולה להגיד כי משפחתו של בעלי החליטה לחגוג את החג הקרוב בצימר ביחד. 72 שעות שכולם ביחד...ורק מהמחשבה אני מתעצבנת. כבר אמרתי לבעלי את הבעייתיות שבעניין, וכמה קושי נפשי יהיה לי בימים האלו. אבל כמו שרשמתי, יש משימה (שנכפתה עליי) שצריך לעשות, והחלטתי לתת צ'אנס ולא לבוא באנטי. בכל זאת חופשה, ובא לי להנות.
בנוגע למישהי שעודדה אותי, אני לא יודעת להגיד מי זאת. אולי זו משאלת לב של עצמי שתהיה לי מעין חברה טובה שתדע לפרגן, להרים, לעודד.
אולי הדמות של חמותי באה ללמד אותי לשחרר. אולי להבין שלפעמים צריך להיות רעה קצת לאחרים ולא להתחשב יותר מידי באחרים, וניתן להצליח גם.
לגבי להיות "רעה אל אחרים" - אולי כדאי לנסח זאת כ- "הצבת גבולות" ולא "רוע". הרוע הוא חרב פיפיות - אולי מפחדים מאדם רע, אבל גם מחזירים לו בחזרה. לדעתי לקחת מסר מהחלום - לשתף פעולה, לא לבוא באנטי, זו חופשה ובא לך להנות. את לא באה לאכול שיפודי עכברושים! את באה בכיף, וגם לא תתני לאף אחד לשפד אותך, אבל אם זה יקרה, תשקלי מה מתאים לך ( התעלמות או החזרת עקיצה). ללכת לחופשה שאינה לרוחך, זו משימה לא נעימה כלל. אבל גם שיעור לחיים איך להפוך לימון ללימונדה - איך להינות בחופשה שאיני רוצה בה... ומי יודע, אולי זו תהיה חופשה טובה! כל עוד אין לך חברה תומכת כמו בחלום, את החברה של עצמך. הבחירה שלך ליהנות - היא תקבע את איכות החופשה! שיהיה בהצלחה!

רחי2

Member
החלום הזה ממש מתכתב עם החלום על הטרמיטים. נמצאת בקבוצה, אבל תמיד לבד. גם בחלום הזה, נמצאת במקום מסוים, אבל יש לי רק את עצמי לסמוך

אלישבע777

Well-known member
החלום הזה ממש מתכתב עם החלום על הטרמיטים. נמצאת בקבוצה, אבל תמיד לבד. גם בחלום הזה, נמצאת במקום מסוים, אבל יש לי רק את עצמי לסמוך
כדאי לגלול אחורה ולשמור את חלומותייך, הם יתנו לי רצף התפתחותי של תת ההכרה שלך ואולי דברים נוספים

למעלה