עיתוני "במחנה"

wimpi

New member
עיתוני "במחנה"

ערב טוב לקוראים, בניי ביתם ודורשי שלומם אני מחפש את אחד מעיתוני "במחנה" משנת 1958, אשר נמצא בתווך החודשים ספטמבר-דצמבר : זה אומר אחד מ-16 כרכים (4*4 - העיתון שבועי) העיתון שאני מחפש מכיל את הכתבה על המושבה יסוד-המעלה לציון 75 שנה להיווסדה. אימי וסבי מופיעים בתמונה יחדיו על טרקטור החורש את שדה הארץ. עברתי על כל העיתונים מחודש ינואר-אוגוסט של אותה שנה ויצאתי ריקם. האם עצה, ידיעה, המלצה, בשורה לכם לאוזניי, היכן לחפש ולמצוא? ברצוני להשיג עותק מקור ולא צילום הכתבה, הרי זאת אימי וזאת יש רק אחת! תודה על כל מאמץ וחברות מתן

בּני

New member
עיתוני "במחנה"

לא ברורה לי כל כך השאלה... האם אתה מחפש את הגליון הספציפי או דרך אתר אותו? אם עברת על כל הגליונות בין ינואר לאוגוסט מה מונע ממך לעבור גם על הגליונות הנותרים? אם הכתבה שם אז כבר עברת שלושת רבעי דרך... לא נשאר עוד הרבה

wimpi

New member
עיתון "במחנה"

ערב טוב בני ותודה על תשומת הלב אני מחפש את העיתון הספיציפי שבו מופיעה הכתבה, אני חושב שהוא היה בנובמבר/דצמבר, אם לצמצם את החיפוש. הייתי בספריית בית אריאלה ועברתי על העיתונים, יש להם רק מינואר עד אוגוסט של אותה השנה. גם אם הייתי מוצא...לא הייתי יכול ל"רכוש את הנכס". חיפשתי בהרבה חנויות ספרים משומשים וכדומה... לכן אני מחפש מקור/אספן/עותק נעלם. שוב תודה על העזרה מתן

בּני

New member
גליון ספציפי

תמיד קשה לאיתור, אבל כצעד ראשון אתה חייב לצמצם לגליון הנכון ולפחות להשיג צילום. לפי מפתח חיפה גליונות של ספטמבר-דצמבר 1958 קיימים במקומות הבאים:
אוניברסיטת בר אילן, הספריה המרכזית.
אוניברסיטת תל אביב, הספריה המרכזית ע"ש סוראסקי. יש "במחנה" בעוד מקומות אבל לא את כל הגליונות, על פי המפתח במקומות שציינתי אמורים להיות כל הגליונות. בהלצחה.

יש לי רעיון:

פנה במכתב למערכת "במחנה", ספר להם מה אתה צריך ולמה. אני מאמין שהם שומרים עותקים מכל השנים בארכיון מסודר, וגם אם לא תצליח לקבל גליון, תוכל אולי לקבל צילום טוב של הכתבה. רעיון נוסף - בית הספרים הלאומי בירושלים. שם אמור להיות עותק מכל ספר וכתב עת שיצאו בישראל אי פעם. בהצלחה.

rexx

New member
סתם המלצה

אני מניח שאתה לא רוצה עותק, כי זה "לא איכותי" כמו המקור הצבעוני, אולם אם לא תוכל להשיג את המקור תוכל אולי לסרוק אותו וזה ייתן לך עותק צבעוני איכותי שתוכל להדפיס באיכות דומה למקור.

בּני

New member
מנצל"ש - עלוני אינפורמציה

"התגלגלו אלי" מאין "עלוני" אינפורמציה משנות ה-70 שיצאו ע"י חברת השקעות ואכוונת משאבים. מדובר על שניים-ארבעה דפים מודפסים עם סריקות של שוק ההון באותן שנים, כמו למשל שוק המניות, שוק נירות הערך וכדומה. לא נראה לי שיש להם ערך אספני כל שהוא, אבל אם מישהו מתעניין בתקופה ומעניין אותו סקירות כאלו - בבקשה
, רק שיגיד והם בדרך אליו... בּני

powo

New member
בני אתה

גר באיזה ירידה.כעט אני מבין למה שום דבר לא מתגלגל אלי.משום שאני גר בעליה אברהם

בּני

New member
תשמע

הדברים מתעייפים עוד במצפה... איך אתה רוצה שיתגלגלו עד אלייך

powo

New member
לא יודע

אולי בכח האנרציה.או בגרביטציה.העיקר שיפול.אברהם

wimpi

New member
תאריך העיתון "במחנה" המבוקש

עת מצוא ועת למצוא תאריך העיתון המבוקש והמיוחל : 21.10.1958. כל השומע, רואה, חש...אם אפשר בבקשה לעזור לי במציאתו... מתנה לאמא..האם יש המסרב לעזור לי במטרה קדושה זאת? תודה על הכל מתן

למעלה