עיתונים ישנים

עיתונים ישנים

עברתי קצת על ערימת העיתונים (לא עיתון שלם אלא עמודים ) שסבתי אספה יש לי משנת 67 לאחר המלחמה עיתוני מעריב. יש פרסומות לסרטים שרק קשישים ממני יזכרו "גבעה 24 אינה עונה" משתתפים שושנה דמארי יוסף ידין, אריה לביא, ועוד . אני מעלה שתי תמונות מקווה שתהנו

elcool

New member
חח

אני מת על קריקטורות ישנות. רק מהקוו הדקיק והפשוט הזה אפשר להבין את הפוליטיקה של מדינה שלמה. גם מצחיק לראות שכתוב שדה-גול עוד לא נשיא צרפת..

powo

New member
משהוא לא מסתדר לי

מבחינת התאריכים. הסרט גבעה עשרים וארבע אינה עונה יצא מתי שהוא בשנות החמישים.

הסרט גבעה 24 אינה עונה

היה בתחילת שנות ה-50 אני אפילו לא ראיתי אותו כי היתיי קטנטונת.

אני מבטיח לסרוק את הפרסומת

ולהעלות אותה אבל לא היום כי נפלה עלי עייפות. בנוסף להיותי חולה (מצונן קצת אבל מפאת היותי גבר אז אני חצי מת
)

krause

New member
אלונה צודקת.גם אני הייתי ילד בשנות

ה 50 ולא ראיתי את הסרט.הסרט הישראלי הראשון אשר ראיתי היה "עמוד האש", והוא הופק אחרי "גבעה 24 אינה עונה".

על "עמוד האש" אפילו לא שמעתי

ואולי כןראיתי את הסרטים הללו אבל אני לא יכולה לזכור, כיוון שאבא שלי היה שותף בקולנוע והיו ימים שאבא היה ע"י המקרנה ואמא בקופה אז אותי פיצל'ה הושיבו באולם וינקתי סרטימ מגיל 3 בערך, אבל אני ממש לא זוכרת באיזה סרט נכחתי ובאיזה לא
, אני קוראת לזה נכחתי כי קשה להגיד ראיתי, בטח ישנתי רוב הסרט

cohen chaim1

New member
אני, לעומתכם

ראיתי ואהבתי מאד את הסרט "גבעה 24 אינה עונה", כאשר הייתי ילד. הסרט עוסק בתקופת מלחמת העצמאות.

תמונה של רחבת הכותל

לא ידעתי שחמישה ימים מתום המלחמה כבר הרסו את כל המבנים שהיו צמודים לכותל. התמונה סרוקה מעיתון מעריב 16/6/67

doroni10

New member
מבצע "גילוח"

גילוח השכונה שהיתה ברחבה שהיום קיימת לפני הכותל המערבי בוצעה בהחלטה מהירה אשר לקחה בחשבון את הקושי הצפוי לעשות כן באם יעבור זמן רב משחרור העיר. על כן, פחות מ 48 שעות לאחר שיחרור העיר, הוכנס שופל רציני לאיזור שגילח את הרחבה לאיזור המוכר כיום כרחבת הכותל. דורון,

ranlir

New member
לאלונה בוקר טוב../images/Emo39.gif

האם אפשר לדעת על איזה קולנוע מדובר? בנושא עמוד האש .עד כמה שידוע לנו זאת סידרת טלויזיה העוסקת בתולדות הציונות השואה והקמת המדינה. לא זכור לי סרט קולנוע ישראלי בשם הזה.

נכון, גם לי לא זכור סרט כזה

אלא סידרת הטלויזיה, אבל כנראה שהיה משהו כזה, קראוזה אומר שראה את זה בילדותו בשנות ה-50 ואז לא היתה טלויזיה ובטח לא סידרת טלויזיה. באשר לקולנוע זה היה קולנוע קטן במושבה שלא פועל כבר כ-45 שנה בערך אם אני לא טועה וכל השותפים בו תפעלו אותו בתורנות, בקופה (הנשים) בדלת במקרנה וכל מה שצריך בקולנוע. אגב הקולנוע הזה מעולם לא נצבע ועמד במערומיו הבלוקיים עד היום הזה עם לא הרסו אותו.

krause

New member
מתוך חיפוש קצר באינטרנט.

"גבעה 24 אינה עונה" הופק ב 1955. "באין מולדת" הופק ב 1956. "עמוד האש" הופק ב 1959. השיר המפורסם מתוך עמוד האש בוצע על ידי הזמרת נחמה הנדל. "היה הוא אפור ושותק ושותק ואין לו מבט בעיניים" ב 1981 הופקה סידרה דקומונטרית בת 20 פרקים בשם עמוד האש.המחבר הוא יגאל לוסין.

WOW איזה שיר יפה../images/Emo99.gif

לא ידעתי שהוא מתוך הסרט הזה ושהיה כזה בכלל, חבל שלא נותנים אותו בטלוויזיה, את גבעה 24 אינה עונה דוקא נתנו, נדמה לי לפני שנה. עכשיו תור עמוד האש ובאין מולדת, נחמד לראות מה היה פעם

cohen chaim1

New member
זימן לי

שר ההזדמנויות והייתי בין החיילים שירדו מהר הבית לרחבת הכותל המערבי הצרה מלהכיל את המוני החיילים והמכובדים שנקבצו לשם מאוחר יותר.ימים מספר לאחר מכן ,בשוך הקרבות הגענו לשם בשנית,והופתענו למצוא רחבה ענקית ומלאה אבק. לא אכחיש כי חשתי אכזבה מסוימת למראה הזה,הכותל לפני שמחקו את שכונת המוגרבים היה לטעמי הרבה יותר גדול ומרשים. אבל, משה דיין, כמובן צדק בהחלטתו זו,לאור הנהירה הצפויה של המוני בית ישראל אל הכותל.

powo

New member
ואם כבר מזכירים סרטים

אז היו באותה תקופה.מעשה במונית.חולות לוהטים.והשחקניות דליה לביא וזיוה רודן.שניסו את מזלם בחו"ל

למעלה