עיתון פלשתין פוסט

עיתון פלשתין פוסט

האם מישהו יודע האם היה להם פרסומים על נפטרים? ואם כן באיזה חלק של העיתון?

תודה עב.

פתאום עלה לי רעיון למצוא איזה מודעת אבל על סבא רבה של חמי שנפטר בכ"ד אלול 1935 וגר בנחלת שבעה בירושלים. לפי תרגומון זה יוצא ב22 בספטמבר.לצערי, לא ראיתי שם בכלל מדור של מודעות אבל. האתר עצמו מדהים.

גם אני ניסיתי דרך מודעת אבל להגיע

לפרטים על אחת מאבותיי. הדרך ה"פשוטה" לעשות זאת (אם יש לך נגישות לאחת הספריות הגדולות - האוניברסיטאות או ב"בית אריאלה" בת"א), היא לחפש ביומונים/שבועונים של אותה התקופה, על פי הבנה באיזה עיתון יכולה להופיע המודעה (אם בכלל). תוכלי להתייעץ כאן, תוך הוספת פרטים על אפיונו הדתי והעדתי של הסב (אשכנזי/מזרחי, מוצא, חילוני/מסורתי/חרדי) ואולי מעט על פועלו. החיפוש שלי, אגב, לא העלה דבר בעיתוני התקופה הרלוונטית (1917), אך אין זה אומר דבר... ארנון

פרטים על הסבא

הסבא "יהושע מדבצקי" עלה לארץ ככל הנראה בשנת 1932 מעיירת ברנוביץ' שם שימש כאב"ד 30 שנה. משעלה לארץ גר בנחלת שבעה (חצר וילנא) שם שימש כרב עד שנפטר ב22.9.1935. כשחיפשתי את מקום קבורתו בהר הזיתים מצאתי שהוא קבור בחלקת הפרושים. הסיבה שניסיתי דווקא את עיתון הפלשתין פוסט היא מכיון שלא מצאתי עיתון אחר בעברית שפורסם בשנים אלו.

bilen

New member
הגעתי שם פעם במקרה לטור הודעות

משפחתיות: ארועים שונים. זה פשוט עלה באחד השמות שחיפשתי. כבר לא זוכרת עכשיו איך נקרא הטור הזה, אבל אולי לחפש לפי חתונה, משפחה וכו'....

bilen

New member
עוד משהו על "אמינות" המידע....

הבריטים לא הצטיינו בדיוק בעת כתיבת שמות הנתינים. באחד החיפושים שלי, חיפשתי חומר על בן-דוד של סבתי שהיה מנהל מחלקת החינוך בעיריית תל-אביב, בתקופת המנדט. במרבית הכתבות שבהן הוזכר, נרשם גם תוארו (ד"ר) ותאור משרתו, כך שאפשר היה לדעת שמדברים על אותו אדם. שמו היה אליהו רוזנבאום. לפעמים כתבו E במקום שם פרטי, ובמקרים אחרים, כתבו במקום שמו הפרטי: A , B , M אני יכולה להבין את ה- A שמחליפה אולי את האות א', אבל מאיפה לקחו את האחרים ?

למעלה