עישון

עישון

אחד הדברים שמשותפים לרוב חברי משפחת הלל, הוא ללא ספק "העישון" האם זה שיתוף חיובי או לא? תלוי את מי שואלים! אבל אין לי ספק, שההוצאה הכספית הכרוכה בעישון, היא לא דבר חיובי! אם נקדיש לעצמנו חצי שעה לחשוב איך נוצר מצב ביש זה, נגלה שהכל התחיל ברגע של חולשה, או לחילופין רגע של רצון להוכיח לכולם, אני "גבר" (גם חולשה? ) האם היום אנחנו חלשים? האם היום צריכים אנו להוכיח? כן! חלשים מהעישון וההוצאה הכספית! וצריכים להוכיח שאנו גברים שמסוגלים להפסיק! ומכאן בשורה משמחת! חבירנו היקר מר יורו מפ"ת קיבל על עצמו ללווות פרויקט זה וסיסמתו היא, " תיהיה גבר אל תעשן" שזה בעצם סיסמת המבצע! אין לנו עוד דרכי טיפול בעניין זה אך הכיוון ברור ברגע שנקבל פידבקים על מבצע זה ונגלה שיש קבוצה גדולה שמוכנים לקחת על עצמם פרויקט של "חיים ללא עישון" נבצע מיידית את כל הפעולות הדרושות, להוציא לפועל מבצע חשוב זה מבצע זה יוצא לדרך בעזרת ראשי משפחת "הלל" שעומדים לצד הרעיון ומעודדים אותו! כתבתי מספיק! תגובות יתקבלו בשמחה! חברה תיהיו גברים תוכיחו לעצמכם שאתם יכולים!

אני לא מעשן!

הגדוילים אמרו שאסור לעשן!!! רגע הרב שך לא עישן? אה הוא הפסיק בגיל 70! טוב אז גם אני יפסיק בגיל 70 ... (מונולוג של בחור ישיבה חרדי)

אתה לא מבין ב``גדוילים``

הרב כדורי עישן כול ימיו כמו משאית סמיטרילר והאריך ימים בשיבה טובה. חוצמזה אני בתור ילד זוכר ש``גדוילים`` זה מה שנכנס לחור שבשרותים. נ.ב שבעעסעעממק!

חחחח

הרב כדורי עישן כדי להבריח שידים ולילין ורוחות רעות (ולכן עישן רק נקסט) נ.ב. כוסעמאקקקק

אחלה רעיון../images/Emo39.gif

אמנם איני מעשן, כך שלא אני זה שצריך להרים את הכפפה. אבל אני אשמח להפסיק את העישון הפסיבי שלי
שוב כל הכבוד על היוזמה!

soelistit

New member
כשתהפוך

לתותח משוריין המסוגל להתביית על המטרה - ולצלוף - דבר איתי.....
כמובן - על כוס קפה וסיגריה....

איך נולד הרעיון? הסבר

ידידנו התותח נסע אתמול איתי ועם יורי (המתנדב הכי ותיק בהלל). לפני שנכנס למכוניתי הבהרתי לו שאצלי ברכב לא מעשנים. הוא אמר שב- 2 מפגשיו עד כה עם היוצאים (ארוחת ששי בהלל וטיש) הוא שם לב שרוב היוצאים מעשנים. אני טענתי שזה לא מפתיע אותח כי אני מניח שזה היהב מין מרד נעורים ראשוני שלפני היציאה. יורי, שכל מי מכיר אותו יודע כמה הוא שונא מעשנים, הסביר שמי שרוצה להיגמל, רצוי מאד שילך לקבוצת תמיכה דרך קופת חולים או האגודה למלחמה בסרטן במחיר סמלי. תותח, כל הכבוד על היוזמה. אני מציע שבמקום לעשות צחוק מהנושא, תקחו יוזמה ותנסו להגמל. כל מי שמעוניין, אנא הודיעו על כך כאן. יהיה טוב אם כמה יוצאים יצטרפו יחד לקבוצת תמיכה ויסייעו זה לזה. ועןד מילה על ההיבט הכספי - למיטב ידיעתי, מי שמעשן קופסת סיגריות תוצרת חוץ ליום מוציא כ - 600 ש"ח בחודש. לא אשכח את חוצפתה של יוצאת שהיתה אמורה להחזיר להלל הלוואה בסכומים של 200 ש"ח לחודש ולא החזירה. בתקופה זו לא הפסיקה לעשן סיגריות תוצרת חוץ. הכל שאלה של סדר עדיפויות.

מתלבט13

New member
זה לא רק סדר עדיפויות

קל לדבר על שליטה עצמית, הרבה יותר קשה לבצע.

אבזץ

New member
שמע, אתה לא יכול להבין מכורים

הכסף הופך להיות שיקול משני... וכשאתה מונה את רוב המעשנים, אסור לשכוח את המעשנים החברתיים אלה שמעשנים רק עם החבר'ה. אני מעשן כבר שנים רבות לסירוגין (בממוצע סיגריה אחת ליום), כך שלא כל מי שנראה מעשן הינו נרקומן רועד ומסריח. וכמו בסיגריות כך גם בחיים אין אצלי לאווים מוחלטים, פרות קדושות לא בבית ספרי. טוב, באמת כדאי שאפסיק עם זה במקום לנפק סיסמאות נבובות... אגב, אמנם זה לא פופולרי, לא דידקטי ולא נעליים, אבל גם לסיגריות יש כמה סגולות טובות. תתפלא...

אומי5

New member
אני לא מעשן כבר שנה ו10 חודשים

ועשנתי כמו חולה נפש . השיטה הכי טובה היא פשוט להתערב על כסף שאין לכם, להכריז על עצמכם בכל הזדמנות כ"לא מעשנים " ולא כ"הפסקתי לעשן". החודשיים הראשונים זוועה,אחר כך זה פשוט כיף.

boaZone

New member
ואני עשרים ושבע שנה

אחרי כמה שנים על קטנועים/אופנועים (שגם אותם יורי שונא...) למדתי את החוק הכי חשוב של הכביש - אל תלמד לצאת ממצבים מסוכנים, תלמד לא להכנס אליהם זה עובד אחלה גם בחיים.

justchip

New member
בכלל איפה התחילה הנטיה של אנשים

לשאוף עשן לריאותיהם במודע וכיצד המנהג הזה שרד? ולמה אנשים מנסים לפתח לעצמם עוד סוגים של תלות פיסיולוגית? לי זה נראה מאוד מעניין.

מתלבט13

New member
עישון יוצר הנאה

הניקוטין משפיע על המוח כמו סמים אחרים והוא סם שמאד קשה להיגמל ממנו. וזה חדר כמו כל הנאה אחרת. המודעות לנזק העצום היא חדשה יחסית. כמה עשרות שנים.

justchip

New member
נכון אבל השאלה היא מאיפה זה התחיל

האם מישהו החליט סתם אני יבעיר צמחים שונים ואנשוף את העשן לתוך הריאות אולי אחד מהם ישפיע על המח שלי, הרי אדם לומד להתחמק מעשן כגורם מזיק, הגוף שלך גם מזהה אותו כגורם מזיק ולכן השיעול וגירוי הריריות אז איך זה התחיל? למה מישהו בכלל ינסה לנשום עשן?

"מקטרת השלום"

האינדיאנים נהגו לעשן בטקסים מיוחדים והלבנים שהגיעו ליבשת אימצו את המנהג הזה כדבר יום יומי. הם מצידם הנחילו להם את "מי האש"- האלכוהול.

אם ליהוה מותר מדוע לנו אסור?

``יצא עשן מאפו ואש מפיו תאכל גחלים בערו ממנו``

למעלה