עישון

קפונה

New member
עישון

היי, אני מעשנת!!! חוטאת גדולה אך לא מצליחה להתגבר על הצורך, אין לי כוח בייחוד לא עכשיו כשאני אחרי 4 הפריות שנכשלו. יש לי אנדומטריוזיס כלומר אצלי הבעיה היא מכאנית ולא הורמונלית. מה אתן אומרות?

nuli 25

New member
הייי

אני לא יודעת כל כך לענות לך על בעיית האנדומטריוזיס, אבל אני כן יודעת שרופא מומחה לפוריות שמטפל בחברה שלי הורה לה לקצץ את מספר הסיגריות -מקסימום ארבע ביום. לטענתו- עישון מפריע לקליטה ולהריון בכלל. וחוץ מזה- עישון מזיק לבריאות

תולו

New member
אין עשן בלי אש../images/Emo116.gif

הי קפונה, אני, כמוך, אוהבת לעשן, מה זה אוהבת - אהבת חיי (אחרי הבעל והחתולה כמובן). אבל כבר לא מעשנת כמעט חודשיים, כי די, כי אי אפשר להתכחש יותר לעובדה ולמחקרים שאומרים שעישון פוגע ביכולת להרות. ואל תגידי לי "אבל יש לי חברה מעשנת כבדה שנכנסת להריון כל יומיים" - נכון, יש גם כאלה, אבל מה אכפת לך לעלות את הסיכויים וזאת ע"י לותר על משהו שגם ככה לא מועיל לך בשום בדרך שהיא. תנסי. תתאמצי. מסטיקים. ספורט, המון ספורט ובעיקר תמיכה חברתית. בהצלחה.

lullikka

New member
../images/Emo127.gifמצטרפת לתולו ואומרת לך שזה

מצטרפת לתולו ואומרת לך שזה רק עיניין של החלטה. אני אחרי 10 שנים של קופסה ביום בממוצע, אני שהפחד הראשון שלה בהריון היה איך למען השם אוכל להפסיק לעשן,(האירוניה בהתגלמותה... מי היה מאמין שיקח קצת זמן עד ש...) אני שידעה שכשאהיה בהריון אין מצב שאאעשן כי כאן שמתי את הקו האדום שלי על הצרכים שלי, אני שאחרי ההחזרה הראשונה קיוותי ואמרתי לעצמי מה? ואם הם השתרשו? אז אם יש ספק ש... - אין ספק!!! ועל כן בסופו של דבר, אני שהפסיקה לעשן כבר בינואר ועדיין ממתינה לדבר האמיתי שיקרה גם לי. בקיצ, קפונה היקרה פשוט תחליטי, אם את ממש רוצה אז זה גם יקרה ותפסיקי
ואם את זקוקה ל"תמיכה טכנית" אז אני כאן (עם עוד כמה ק"ג עודפים
)

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. קוראים לי נועם, אני מכורה לסיגריות אבל נקיה כבר 14 שנים בערך
. מכירה את פיתויו של החטא, ואת הקושי להתגבר עליו. דוקא במקרה שלך רצוי מאוד להלחם. במקרה של אנדומטריוזיס איכות הביציות היא שם המשחק. הרבה פעמים איכות הביציות נפגעת ולכן הגדלת כמות החמצן הזורם בדם לשחלות יכולה לשפר במעט אתה איכות. כמבון שלהגדיל את כמות החמצן בדם זה להקטין עד כמה שאשפר את כמות העשן והפחמן החד חמצני שאת נושמת בזמן העישון. נדמה לי שבקישורי הפורום (בסרגל הכחול בראש העמוד) בקטגורית פוריות ואי פוריות יש לינקים למאמרים על עישון. גמילה נעימה
נועם

רוית ב

New member
אנדומטריוזיס וסיגריות זה כאן../images/Emo96.gif|ר

אני הייתי מעשנת כבדה על לפני חודש וחצי - יעני קופסה ביום אפילו קופסה וחצי של מלבורו לייט בעונג רב ולא יכולתי בכלל להפסיק אפילו לא לשעה.. כשתחלתי IVF קיבלתי על הראש מהרופא שכולי מלאה באנדומטריוזיס ושאחת הבעיות של אנדו היא פגיעה באיכות הביציות והניקוטין פוגם אף הוא באיכות הביציות (ישנם מחקרים שאומרים שמי שמעשנת כבדה שנים רבות דופן הביצית שלה יותר עבה וקשה יותר לזרעים לחדור את המעטפת - אני לא יודעת עד כמה זה נכון אבל יש מחקרים כאלו) בקיצור - הוא הפחיד לי ת'שחלות ואני מאושרת על כך אגב אני אצטט את טוויטי המדהימה שהצליחה לגמול אותי במשפט אחד נורא ואיום - "כל פעם שאת מדליקה סיגריה את שורפת ביצית!" פתאום התחלתי לעשן עד החצי מרוב מצפון... ולאט לאט לקראת השאיבה של הביציות הופחתה כמות הסיגריות ל 5-7 סיגריות ביום. יום לפני השאיבה סייימתי קופסה אחרונה את הסיגריה האחרונה הרטבתי תחת הברז בחגיגיות - עשיתי טכס פרידה - ומאז לא נגעתי יותר. רק אפקט הפחד גמל אותי מעישון למרות שכשמישהו מעשן לידי אני ישב מתישבת לידו לנשום קצת מגעגועים...... תשתדלי להפסיק לאט לאט - תעשי לך תכנית נגיד לשבועיים - אםא ני הצלחתי אין לי ספק שתצליחי גם את. וכמובן בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

פּוֹנְג

New member
וואלה יופי של סלוגן, אפשר להציע

אותו למשרד הבריאות שיוסיף על קופסאות הסיגריות.

מצטרפת למסר ../images/Emo66.gif

בתור מעשנת מאוד כבדה (2 קופסאות ביום) עם סביבה מעשנת בכל מקום ולמרות שאותי אף רופא לא הפחיד או אמר בכלל ורק אמא שלי שיגעה אותי ...אז ירדתי קצת בחודש אבל בשבוע האחרון קראתי על התפתחות העובר וההשפעות שלנו עליו ורוית העבירה גם אליי את המשפט "כל שכטה הורגת ביצית" והאמת הבחילות לא נותנות לך הרבה צאנס והייסורי מצפון גורמים לך להיגעל אז סוף סוף הפסקתי אומנם בשלבים ולקח קצת זמן אבל עדיף מאוחר מאף פעם. תדברי אל עצמך כל היום ותחשבי על מה שהולך לגדול לך שם ומה זה עושה לו..(זה עובד!!)בהצלחה

למעלה