עישון ו ADHD

אירה65

New member
עישון ו ADHD

מצטערת שאני שואלת הרבה בזמן האחרון אבל אין לי רגע דל איתו. הילד בן 13.5 ADHD תפסתי אותו מעשן. לפי מה שהבנתי זה לא משהו לניסיון אלא קנה חפיסת סגריות. כיצד להגיב? הוא עוד קטן בשביל זה .

zivadina

New member
עישון

עישון בהחלט עלול להופיע אצל ילדינו. השאלה היא מה המדיניות של ההורים ביחס אליו. אצלי, למשל, היו המון ויכוחים עם הבת, אבל היות שגם אבא שלה עישן, העדפתי לא להתווכח על נושא העישון כדי לא להגביר את העימותים. העצה שכל הורה למתבגר מקבל היא, לקבוע מהם הקווים האדומים שהוא יילחם עליהם עם בנו, ומהם הקווים ה"ורודים" שהוא יעלים עין כאשר בנו עובר אותם. המטרה היא להמנע ממלחמות בלתי פוסקות, כדי להרוויח גם זמן של שקט בין הילד לבין ההורה. במידה שאת ובעלך חושבים שלילד אסור לעשן, צריך להציב גבולות באופן ברור ביותר בפני הילד. במידה שאת חושבת שזה בהשפעת חברים ולא נובע מתוך צורך שלו, כדאי לשקול לרשום אותו לחוגים שיפגישו אותו עם ילדים אחרים על בסיס חיובי יותר ועם פיקוח אכותי. ואל תתביישי לשאול. בשביל זה אנחנו כאן. נשמח אם תעדכני אותנו במדיניות שהחלטתם לנקוט.

אירה65

New member
עישון

מבחינתי עישון הוא קו אדום שהייתי רוצה להלחם על מנת שלא יעבור עליו. לפחות לא בגיל הזה. אנחנו לא מעשנים. אחותו הגדולה בת 17 מעשנת מידי פעם. התחלתי גם לשים לב שהוא מסריח מסגריות. מה לעשות על מנת להפסיק את התופעה?

דליה.ד

New member
להילחם ולהתנגד

גם אנחנו במלחמה עם הבן (16) בנושא, אבל בהחלט מעדיפה שימרוד בי בעישון ולא בסמים...פסיכולוג נעורים חכם אמר לי פעם: תאסרי את הסיגריות ותילחמי בהם בזה כי אם תאפשרי אז הם ינסו למרוד במשהו יותר חמור (אלכוהול, סמים). בני גם התנסה בכמה אפיזודות של שכרות ואנחנו הגבנו בחומרה רבה (קרקענו אותו, הוא הושעה ממסיבות וכו') כיום הוא בהחלט עומד יותר טוב בפיתוי.

למעלה