עיר נשים

סינית 2

New member
עיר נשים

כתבה על עיר שעומדת לקום שנשים ישלטו בה על הגברים. לא הבנתי כ"כ איפה זה כי כמובן ששוב הם לא תיעתקו את השם כמו שצריך וכתבו צונגינג. דרך אגב-אחד המיעוטים בדרום נקרא נאשי וזה מיעוט מטריארכלי שהנשים שולטות בו על הגברים כך שזה לא חדש בסין

סינית 2

New member
הנה הקישור

http://www.alwaysbanot.co.il/Katava.aspx?id=846 (לא הצלחתי לשים כמו שצריך)

GnomeBubble

New member
זאת צריכה להיות טונגצ'יאו

וכרגיל באים במערב ומעוותים את התמונה. לפי מה שהבנתי זאת בסך-הכל עוד אטרקציה תיירותית מטופשת למעמד הגבוה: זוגות מהמעמד הגבוה יגיעו לעיר, ו"בית המשפט של הנשים" ישפוט את הגבר להלקאות ב"שוט אהבה" אם הוא לא זוכר מה הבושם האהוב בת-זוגו... אחרי שהשופטת בבית המשפט תחזור הביתה, יגיע הבעל שלה שפוטר מההעבודה הזמנית במפעל המרוחק ויתן לה כמה מכות כי הוא עצבני ומגיע לה... פלאי עולם הדמיון הסיני המודרני. אולי כבר ציני יותר מדי, ואני לא חושב שמעמד האישה בסין הוא כל-כך גרוע (יחסית להודו למשל המצב אצלם טוב), אבל הם לא ישפרו את מעמד העזרה בעזרת גימיקים.

GnomeBubble

New member
ובקשר לנאשי

הנאשי לא היו מטריארכלים לגמרי עד כמה שהבנתי, אבל מיעוט אתני קשור אליהם (בני המוסו) כן. אני בטוח שרחל תוכל לספר הרבה יותר ממני על הנאשי. אני יכול לספר רק סיפורים של בני המוסו שדיברתי אתם: המשטר הסיני הקומוניסטי עשה די הרבה כדי לפרק את החברה המסורתית שלהם ולערער את מעמד האישה. עדיין יש לנשים שם הרבה השפעה, כי הגברים התרגלו להיות בטלנים (כלומר, עוד יותר ממה שאנחנו באופן טבעי
), אבל אפשר כבר לראות הרבה שינויים. השינוי הכי גדול הוא מוסד הנישואים, שלא היה קיים פעם אצל המוסו, אבל נכפה עליהם מבחוץ.

סינית 2

New member
אתה צודק-זה המוסו

משום מה התבלבלתי...יש לי ספר על המוסו וחשבתי שזה על הנאשי... לספר קוראים "פרידה מאמא אגם" וזה ספר על מישהי מבני המוסו שעזבה את ביתה כדי להפוך לזמרת בביג'ינג ובארה"ב והוא נכתב יחד עם חוקרת בשם כריסטין מאתייה שחקרה על מיעוט זה, נראה ספר מעניין מאוד אך לצערי עוד לא הספקתי לקרוא. חשבתי שמאו היה בעד הנשים- הוא אסר על קשירת רגליהן לאחר עלייתו לשלטון אבל מצד שני בעקבות מהפכת התרבות הוא היה נגד המסורת ולכן כנראה הוא דיכא את החברה המסורתית שלהם, וחבל מאוד

GnomeBubble

New member
אני לא מומחה בהיסטוריה סינית

אבל נראה לי שמצב הנשים בסין אכן השתפר. אבל זה עדיין לא אומר שהוא מושלם. את מסורת הפלגשים, למשל, מאו לא טרח לחסל, אלא רק הסתיר אותה מאחורי הקלעים - אם להאמין לרונג ג'אנג אז כנראה שגם היו לו הרבה מאוד כאלה, אבל כרגיל יש ויכוח אם היא מגזימה או לא ועד כמה.

happydog23

New member
אני חושב שמעמד האישה בסין,

הוא נושא שאי-אפשר לפתור אותו ב- מעמד האישה נמוך אך משתפר. זה הרבה יותר מסובך מזה. ממה שאני ראיתי אומנם החברה יותר מסורתית, אבל גם הביטחון העצמי של הנשים בעצמן ובמעמדן גבוה יותר מאשר במערב (שוב - לטעמי). אף על-פי שהתרבות היא מאוד פטריארכלית, אני חושב שיש יותר כבוד לתפקיד האישה בחברה מאשר בהרבה תרבויות אחרות (כולל מערביות).

Mei11

New member
העיר היא צ'ונגצ'ינג

Chongqing בסיצ'ואן, ולפי מה שהבנתי זו יוזמה תיירותית של העיר עצמה. וכן, כמו שכתבת, זה גימיק, לא ניסוי פמיניסטי כלשהו (ולא ניכנס בו לדיון לגבי היושרה העיתונאית שאנחנו מצפים לה מאתר שמוכר תחבושות הגייניות).

אMור

New member
congqing היא לא סיצ'ואן

פעם הייתה - היום היא עצמאית, כמו שנחאי ועוד 4-5 ערים... למיטב ידיעתי, כמובן...

Mei11

New member
אז צ'ונגצ'ינג הסצ'ואנית לשעבר

זה אומר שהאוכל שם כבר לא חריף?

guanyin

New member
מוזר...

חשבתי שהגודל של העיר הוא קצת יותר מ2 קמ"ר... (ככתוב בכתבה)

nitzano

New member
בצ'ונג צ'ינג גרים כ 30 מיליון איש

למעשה מהערים העצמאיות (ביג'ינג, טיאנג'ין, שאנגחאי, צ'ונג צ'ינג) היא המאוכלסת ביותר

guanyin

New member
אני יודעת!

אבל זה מה שהיה כתוב בכתבה ההיא, ולכן זו אינה צ'ונגצ'ינג המדוברת אלא מקום אחר!

סינית 2

New member
גם אני חשבתי

שזו צ'ונגצ'ינג המפורסמת, אבל חשבתי שזה גם לא כ"כ הגיוני כי למה שעיר כזאת גדולה תעשה כזאת שטות כדי להתפרסם? זה מה שקורה כשטועים בשמות... וכנראה שזה לא יזיז לאף אחד חוץ מאיתנו, חברי הפורום וסינולוגים ששמים לב לזה.

Mei11

New member
לפי ויקיפדיה השטח של הישות הזאת

שנקראת "צ'ונגצ'ינג" גדול פי 4 ממדינת ישראל. וכן, זאת צ'ונגצ'ינג. את המידע הזה אני מביאה מאתרים סיניים. מי שרוצה לחפש בעצמו שיחפש 中国女镇. וזה כבר יותר מידי אנרגיה שהשקעתי בפרוייקט השטותי הזה

GnomeBubble

New member
אף אחד לא קרא את מה שכתבתי?

מאוד מעליב... אפילו את הכותרת לא קראתם!
חלה טעות בכתבה (כרגיל)..., זאת עיירה קטנה באיזור-המיוחד-איך-שלא-קוראים-לזה של צ'ונגצ'ינג שנקראת טונגצ'יאו. צ'ונגצ'ינג עצמה קצת גדולה מדי (הרבה יותר מ-2 קמ"ר) בשביל גימיקים תיירותיים כאלה.

למעלה