עיר הירח - סחלב

עיר הירח - סחלב

Opeth - Orchid הערה: בהתחשב בעובדה שזה האלבום האהוב עלי של הלהקה האהובה עלי אתם לא יכולים לצפות להמלצה רב צדדית, לא משתפכת, או כל דבר אחר ממעריצה, מה לעשות, ככה זה. אני יושב פה חצי שעה וחושב מאיפה להתחיל לכתוב על האלבום המדהים הזה. לא, הוא לא מושלם, וזה חלק מהקסם בו. ההפקה לא כל כך טובה, לפעמים יש פאקים בנגינה, או זיוף קל בשירה הנקייה, אבל החספוס הזה, הטריות, ה... הרגשה הזאת שמה שאתה שומע עכשיו זה משהו שונה, משהו אחר, משהו מיוחד, משהו שלא שמעת עד עכשיו. כשאני שומע את האלבום אני מוצא את עצמי מטייל ביער דקות ספורות לפני הזריחה, כשהטל עדיין על העצים, והכל שקט. המוסיקה לא אופטימית כפי שאפשר להבין מהתיאור הזה, אלא אפלה וכואבת, אבל עדיין יפהפיה. בליריקה יש קונספט עמום, סיפורים של כאב, אהבה אבודה, מוות וצער. שירים שנודדים, מתעוותים משתנים ומסתובבים לכל הכוונים. ואווירה... קסומה. מההתחלה אפשר להבין שהאלבום הזה הוא לא לאנשים עם הפרעות קשב או עם קושי להחזיק את תשומת ליבם למשהו אחד זמן רב, השיר הראשון באלבום אורך 14 דקות וגם האחרים (מלבד שני האינסטרומנטליים) גם לא קצרים במיוחד. ההשפעות פה רבות ונעות מדיסקשן לקאמל אבל עדיין חדש ויחודי. מדום לדת´ לפרוג לפולק, והכל מחובר בהרמוניה מדהימה שגורמת להכל להראות כאילו הוא אמור להיות ככה מראש. המוסיקה ברובה אינסטרומנטלית, יש מילים ויש שירה, אבל הן לא לוקחות תפקיד בולט במוסיקה. בניגוד לאלבומים המאוחרים יותר של אופת´ אין שימוש רב בשירה הנקייה של מיקאל אקרפלדט, מה גם שרואים פה שהוא פחות בטוח בקולו, שר שקט, פוחד לזרוק את כל המעצורים, נשמע מעט... תמים. המוסיקה זורמת בין קטעים כבדים, הרמוניות שתי גיטרות יפהפיות וקטעים אקוסטיים חלומיים (למרות שמדי פעם אפשר לשמוע פיקשושים די רציניים פה, כנראה בגלל שחברי הלהקה למדו והתרגלו לנגן על גיטרות חשמליות) כולם שזורים יחד ליצירת חוויה מוסיקלית יחידה במינה. התיפוף נגוע בהרבה השפעות פרוג וג´אז ומוסיף לא מעט למוסיקה, הבאס מנוגן גבוהה יחסית כמעין גיטרה שלישית, מאוחר יותר הבאסיסט יעזוב את הלהקה כי מיקאל אקרפלדט לא אהב את הסגנון נגינה הזה, שדווקא הוסיף רבות למוסיקה. בעקרון, כל פן באלבום הזה מלא בקסם, רגש, והרגשה... חדשה, טריה, בתולית (?). מומלץ ביותר. הכי מומלץ, אם הייתי יכול לקחת אלבום אחד לאי בודד זה היה זה. שירים מומלצים: Forest Of October ו The Twilight Is My Robe "Unto you i whisper my wildest dreams" - Opeth, The Twilight Is My Robe

wiz

New member
וואו !

המלצה ממש מושקעת ! אני אנסה לשמוע משהו מהדיסק...

תודה, וכמה הערות

האלבום יצא בהוצאה מחודשת עם טראק בונוס, Into The Frost Of Winter, הטראק לא רע, אבל ההפקה שלו ממש נוראית, והוא קצת מפריע לאווירה של האלבום. יש גם לציין שבהפקת האלבום השתתף יוצר ומפיק העל השוודי דאן סוואנו, ושהחומר שנמצא באלבום נכתב במרוץ ארבע שנים, ולדעתי זאת אחת הסיבות לגוון והעומק בו.

D.B

New member
יש לי בעיה פיזית עם סאונד...

ז´תומרת... אני לא יכול להנות כ"כ ממוזיקה, בהנחה שהסאונד לא מעובד טוב, יש לי ממש בעיה עם הקטע הזה. יצא לי לעבוד על שניים שלושה מיקסים/הקלטות בחיים שלי(כמעט לבד), בעבודה ז´תומרת,ואיכות/שלמות זו תמיד השאיפה שלי. אתה לא יכול לצפות מכולם שינגנו הכל מדויק ב-100%, אבל אני לא מבין סאונדמנים שלא מוציאים עבודה נקיה, הרי בשביל זה הם שם.. בגלל זה אני לא שומע הרבה חומר ישן.. האיכות של הערוצים נורא מפריעה לי באוזן... אבל בכל זאת, בגלל ההמלצה המושקעת, שנראה בה כאילו המוזיקה ריגשה את אשכיך עד מאוד, אני אנסה להציץ... מפחד להפסיד דברים טובים..

אז אני מניח שאתה לא מעריץ דארקת´רון

בכל מקרה זה לא שההפקה גרועה או "מלוכלכת" היא פשוט לא... "עבה". הכלים מופרדים ונשמעים ברור ביותר, וזה מתאים לאלבום.

anathema

New member
Blackwater park

אחלה המלצה כתבת ...אפילו שאני מכירה כבר את האלבום גרמת לי לשים אותו שוב במערכת לשמיעה בפעם המי יודע כמה ... שמעת את blackwater park ?? ענק!!! ממש אהבתי את האלבום הזה....למרות שהוא נשמע אופת לגמרי לא שונה בכלל משאר האלבומים שלהם הוא מצליח לשאוב אותך אליו! עוד המלצה על הלהקה הכל כך טובה הזאת!

ed547

New member
אני אישית חושב שבלאקווטר פארק..

הוא יצירת אומנות למרות כמה חזרות מיותרות בהתחלה של השיר blackwater park הוא באמת מעולה. אני שומע עכשיו את מיי ארמס יור הירס והוא יותר טוב לדעתי.

בלאקווטר פארק

הוא בהחלט עוד תוספת גאה לקטלוג אופת´, אבל אני קצת לא אוהב את ההתקדמות לעבר מבנה שיר מוגדר (לא קבוע או סטנדרטי, רק... מבנה יותר... בנוי) שחלה בשני האלבומים האחרונים. האלבום הזה גם קצת פחות טוב ביצירת תחושה של אלבום ולא סתם קובץ שירים.

Bodom-child

New member
זה לא בהכרח

משהו רע במבנה שיר מוגדר... ותסכים איתי שעדין הדיסק הזה הוא דיסק מומלץ והכרחי לכל חובב דת´

לא מסכים, דווקא

אני פשוט לא בטוח שכל אוהב דת´ יאהב אותו... הוא חובה לכל חובב מוסיקה טובה מתוחכמת ומעניינת שלא יתחיל להתלונן על אורך השירים או על קיום המלודיה.

anathema

New member
...

אני בדעה של הזגג ממש לא כל חובב דת´ יאהב את אופת נראה לך באמת שמי ששומע DEATH או IMMOLATION ולא מחובר לצד המלודי של הדת´ יתחבר לאופת ?! לא נראה לי. הוא ממומלץ מצד שני לא רק לאלה שאוהבים דת´, גם מי שלא מחובר לקולות ולסגנון ושומע דברים יותר מלודיים או פרוגרסיב יוכל בהחלט למצוא עיניין במה שאופת עושים

Bodom-child

New member
הבהרה

אני מודע לכך שלא כל אחד שאוהב דת´ יאהב את זה ויתחבר ל opeth אבל במה שכתבתי התכוונתי שכל מי שחובב את הסגנון צריך לנסות לשמוע אותם ולא שמיעה של רבע שיר אלא ממש לשבת ולהאזין.

למעלה