עיר אלחוטית

Niro

New member
עיר אלחוטית

היי אנשים מחוברים. מה אתם אומרים על אינטרנט אלחוטי בחינם ובכל מקום? אני מזמין אתכם להשתתף בניסוי שאני עורך בבלוג שלי ובו אנשים מכל המדינה משתפים ופותחים את האינטרנט האלחוטי שלהם לכולם....ובחינם. אני צריך: בעלי רשת אלחוטית שיציינו היכן הם נמצאים קצת מאמרים על אבטחת הרשת האלחוטית עוד קצת על דרכים להקמת רשת כזו וכל דבר שיכול לקדם את המהפכה דרך אגב זה קורה בהמון מקומות בעולם והחזון הוא: להיות מחובר כל הזמן מכל מקום ללא תשלום....פרטים נוספים בבלוג.

אמנון כ

New member
עיר אלחוטית!!

יוזמה מבורכת! כן יירבו!! ולמתעניינים, הנה כמה מילים שכתבתי בנושא האינטרנט האלחוטי שקצב ההתפשטות שלו מדהים אותי כל פעם מחדש...

י.ש.

New member
לאחרונה בקרתי במרכז אמריקה

בגואטמלה סיטי, במרכז העיר הנקרא זונה ויוה (אזור החיים) יש אינטרנט אלחוטי. בבתי המלון משכירים בסכום סימלי מודמים מתאימים. גם בתי האינטרנט קפה מבוססים על זה וכמובן הדיירם בסביבה.

אמנון כ

New member
הכל טוב במיוחד בהתחשב בכך ש...

אני ממש עכשיו עומד לצאת מהחדר במלון שלי בשבדיה וללכת לבר שכולו עשוי מקרח! כבר הייתי שם פעם וזו הייתה חוויה מדהימה, ואני לא יכול כבר לחכות... בהצלחה בפרוייקט, ואשמח לשמוע גם עדכונים בנושאים אחרים... את התמונה הזו צילמתי בביקור הקודם שלי בבר הקרח.

e-magine

New member
בר מקרח ../images/Emo72.gif

סליחה על חוסר העידון, יש שם שרותים?

זהו, שזה לא רלוונטי עבורי,

כי: א. אין בדיוק מה שיקפא לי, יישבר וייפול... ב. אני לא שותה בירה. כמה זמן לקח לך להגיע לפורום... ברוך הבא!

ailag

New member
עזבי את זה..

.. אני עדיין בשוק מהמחשבה על נייר הטואלט.

ailag

New member
בנושא דומה

warchalking - סימון מקומות בהם התגלתה רשת WiFi שאפשר להתחבר דרכה. כבר הרבה זמן חיכיתי שהטרנד יגיע לפה
(טוב, שנה ומשהו - אז גיליתי על זה) זה כל עוד הכוונה לחיבור מזדמן ברחוב, כי לא הייתי רוצה שמישהו שאין לו כוח לשלם על אינטרנט יטחן לי את החיבור במקום. בקשר לתוכנית שלך, אני לא יודעת.. הטווח של ראוטרים הוא לא כזה גדול. הראוטר שלי אפילו לא מגיע לחדר בצד השני של הדירה, אנחנו צריכים להשתמש במגבר.. אז אם אני ארצה לגלוש אפילו בישיבה מול הבית שלי האות יהיה נורא חלש. רשתות WiFi ביתיות לא נועדו ליותר מזה. המטרה עצמה טובה..

Niro

New member
לא התייאשתי ../images/Emo13.gif זו רק ההתחלה

אני מנסה לגבש את כל המידע הטכני על מנת שאוכל לממש את הפרוייקט הזה..אשמח לכל מידע טכני ולדוגמאות מהעולם. חשבתי גם על הצד הישראלי של הנושא. האדם הראשון שסיפרתי לו על הפרוייקט אמר לי "למה שאתן לאחרים לחגוג לי על הפס" האם אתם חושבים שדווקא ה"ישראליות" היא המכשלה הגדולה של פרוייקט מסוג זה? נירו.

e-magine

New member
אני שמח שחידשת את פעילות הבלוג

ובהצלחה לפרוייקט שיזמת. לשאלתך, לגבי האינטרנט האלחוטי, אין ספק שהוא הולך להתפשט. לדעתי צריך להתייחס לשתי סוגיות: א' סוגיית האינטרנט האלחוטי הזמין טכנולוגית כמעט בכל מקום, כמו הרשתות הסלולריות. ב' סוגיית האינטרנט חינם. לגבי העניין הראשון, יש לציין את חשיבות המחשבים הניידים, הכלוו את הנישאים ומחשבי כף היד למיניהם. מדובר בציוד יקר שרחוק מלהיות עממי או נפוץ בארץ. בדרך כלל, מי שמחזיק מחשבים כאלה לא זקוק שיתרמו לו חיבור אינטרנט שמכסה לו את הבית. אני חושב שכאשר דובר על הדור השלישי של הסלולר, ועל המשבר שהוא גרם בכלכלה העולמית, הוסבר לנו שבעצם הטכנולוגיה כבר קיימת, אבל לא ממש יש לזה ביקוש. יכול להיות שזה יהיה גם המצב של הוויי פיי לכמה שנים, קשה לדעת. תלוי מאד בשאלה איך ימצבו את השרות הזה, כמשהו נחוץ לעבודה, כסוג של בילוי, כסמל סטאטוס? לגבי העניין השני, האינטרנט חינם, לדעתי הוא יכול ואמור להגיע מבעלי עניין כמו ספקים או בעלי מקומות בילוי (ואכן יש קניונים ובתי קפה שפתחו רשתות אלחוטיות לציבור, כדי למשוך עוד לקוחות. אני באופן אישי, לא רואה את עצמי יושב עם לפטופ בבית קפה ומנהל התכתבות באימייל או משוחח באייסיקיו או אפילו רושם בפורומים או בבלוגים, כאשר כל עמישראל יכול להסתכל לי חעל הכתף. אני גם לא רואה את מר ישראלי משלם ממיטב כספו על חיבור אינטרנט מהיר ועל הקמת ואבטחת הרשת האלחוטית שלו ופותח אותה בחינם, מרצון לטובת השכנים שלו. היות ואתה בעל החזון והיוזמה, אולי אתה יכול להסביר איך אתה רואה את הדברים.

למעלה