עירוני ר"ג-מכבי ת"א

לכל הילדים בקהל -

אולי מספיק עם כל ההשמצות ההדדיות? נעזוב את זה שזה מכוער ומיותר. זה מגוחך. זה ילדותי. יותר מזה - זה מטומטם. כרגע אני לא אוהד אף קבוצה בליגה, חוץ מאולי את הגליל העליון, שכמו כל אוהד כדורסל (כך נראה לי לפחות) מעוררת הכי הרבה אמפתיה. בכדורגל אני אוהד של מכבי חיפה? למה? כי אבא שלי אהד אותם כשהייתי קטן. למה? כי הוא גר פעם בחיפה. במילים אחרות - הבחירה של הקבוצה היא אקראית לחלוטין, ולכן זה יהיה מטומטם להניח שזה אומר משהו על הבנאדם. אז אני לא אומר שאני לא מבין את כל רעיון האהדה - הוא מוסיף המון עניין וטעם לחיים. אבל זה פשוט מגוחך לרדת אחד על הקבוצה של השני. אני בהחלט יכול להבין את השמחה של אוהדי ירושלים - כל הפסד של מכבי ת"א מעלה משמעותית את הסיכוי שלהם לזכות באליפות. באופן כללי, מכבי ת"א היא המכשול בין י-ם לירושלים כבר עשר שנים. מה הבעיה בזה? באופן טבעי, אוהדי כל הקבוצות שהם לא מכבי ת"א, ישמחו כשמכבי תפסיד, לא? מספיק עם ההעלבויות וההעלבות. אוהדים לא שולטים בקבוצה שלהם (אלא אם מדובר בהפועל קטמון) ולכן הם לא אשמים במצב הקבוצה שלהם, ולכן כל הירידות ההדדיות פשוט לא רלוונטיות. לכן, אגב, זו לא בושה להודות שהקבוצה שלך על הפנים. לא צריך להמציא תירוצים - קורה. זה קרה ב93', אולי זה יקרה גם השנה. בשורה התחתונה, הקבוצה שאתם אוהדים לא מעידה עליכם שומדבר, אפילו אם זו אהדה אידיולוגית כמו אצל אוהדי הפועל ת"א/י-ם בית"ר י-ם וכדומה. חלאס, זה פורום כדורסל והרמה פה בד"כ די גבוהה. לא ברור לי למה צריך להיגרר לכל האמוציות השליליות האלו. מה קורה כשאתם מדברים על פוליטיקה?

lb22

New member
תיקון קל לדברים שלך

כל אותם ילדים הם פשוט אוהדים שיוצאים מהחורים שלהם שקורה משהו לא טוב למכבי. דווקא יש פה כמה אוהדים שפויים של הפועל ירושלים / חולון / בני השרון / לא יודע מי עם קצת שכל בראש... זה תמיד יקרה לא משנה מתי ,

יו45

New member
ואני מדבר על שמש ירח וכוכבים

יש לך טענות ספציפיות תפרט אותם, אין לך... תסתום. אני מבין שאתה מתייחס אלי בזה שמותר להודות שהקבוצה שלך נראית רע אז אתה צודק. לא ברור לי מאיפה מגיע הרעיון הדבילי שאני מגן על הקבוצה כי זה פוגע בי שהיא חלשה... להיפך, הנטיה הטבעית של אוהד היא לקלל את כל העולם כשמפסידים להגיד שזה גרוע וההוא גרוע וכל העולם אשם בהפסד...וזו גם הנטיה הטבעית שלי... בחיי שאני לא מצליח להבין למה כל כך קשה לאנשים לקבל דעה שונה... דעה קצת יותר שקולה ועניינית! כן, ראיתי את מכבי כמעט בכל המשחקים(חוץ מהמשחקים בחולון וברמת גן) ואני עדיין חושב שיש בקבוצה הזאת פוטנציאל שעם קצת יותר תמיכה מהאוהדים היה מתגבר על החידלון המנטלי ומביא את מכבי להישגים ביחד עם הפצועים. בנוגע לפוליטיקה זו לא שאלה תיאורטית... כבר דיברו על זה פה וזה נגמר לא טוב בגלל אחד שנשאר בלי תשובות והיה נחוש לכסות את הבושה. לסיום אי אפשר בשם האיזון הקדוש להתעלם מהמציאות יש בפורום הזה צד אחד שמתסיס, מתנהל בצורה ילדותית ומפגרת ויש צד ענייני שאין לאף אחד טענות אליו (חוץ מטענות שמופנות אלי אישית ואני מבין אותם...מרגיז לשמוע את האמת המציקה בפנים אבל אין דבר... הם יתמודדו) ככה שצריך להעמיד דברים על דיוקם. נ.ב. נכון שמכבי הפסידה אליפות ב93 אבל זה קרה רק אז... 40 שנה זה לא קרה... למה שזה יקרה שוב דווקא השנה?

Puskas

New member
למה השנה?

תסתכל אחד למעלה בטבלה ותבין...אחרי 9 מחזורים מכבי לא ראשונה..זה די חסר תקדים... עוד למה? חולון,בני השרון,י"ם ונהריה זה למה! כי יש השנה 4 קבוצות שלא נופלות ממכבי! השנה למכבי יהיה מאוד מאוד קשה.. אם את ההפסדים הם שורפים על ר"ג אז הם בצרות.. ותגיד תודה אלף פעמים על הפאשלה של נהריה בשניותה אחרונות מול מכבי אחרת הקבוצה שלך היתה עכשיו 4-5 וזה לא מרשים מדי? מקום 4 בטבלה זה לא משהו.. תגיד תודה על המזל מול נהריה,תגיד תודה על הנקודה שחסרה לחולון ותיהיה בשקט,במיוחד אחרי מה שאכלתם אתמול אתה לא ראוי לדבר בכלל על כדורסל...וזה עוד לפני חמישי..ואם תפסידו גם בחמישי וגם לראשון בליגה ואז למלאגה? מה תגיד? שמכבי טובה ועדיין תשאל למה דווקא העונה? העונה לראשונה בהיסטוריה מכבי גרועה! אבל מה גרועה? חסרת תקווה! ובעוד אנחנו מדברים דה סילבה מעלה את ארסנל הנפלאה ל1-0 אז אל תפריע לי לראות,יום טוב ור"ג אימפריה!

comerte a besos

New member
מכבי תקח אליפות בהליכה

עכשיו ששרף נמצא על הקווים הכל הולך להשתנות. אני לא מדבר על המשחק מול פילזן... אני מדבר על איך מכבי תראה עוד שבוע וחצי - שבועיים ויותר מכך... ברגע ששרף יימצא חיזוק מתאים לקבוצה. אני סומך על שרף בעיניים עצומות... הסיכוי שהוא ייכשל במשימת האליפות קלוש. כוח צביקה הולך להכות בשנית!!!! אם הוא הצליח לגרום לנבחרת חלשה (מבחינת הכישרון של הסגל שהיהן) להגיע להצלחות באליפות אירופה הוא לבטח יעשה את זה עם מכבי.

מסכים

שרף אולי מאמן שלעולם לא יקח גביע אירופה , אבל הוא בטוח יוציא ליריבה את העיניים לפני שיפסיד , הקבוצות שלו לא הולכות כצאן לטבח . (אא"כ זה משחק חוץ).

Puskas

New member
אבל שרף

היה חלק מהבנייה של מכבי העונה..הכישלון הוא שלו בדיוק כמו שהוא של קטש.. ברור ששרף יותר מנוסה ויודע יותר כדורסל מקטש..אבל לא מן הנמנע שזה לא יספיק... אל תבנה על שינוי דרסטי במכבי..לדעתי עוד 2-3 הפסדי ליגה העונה הם דבר שמכבי לוקחת בחשבון ובצדק! יורוליג זה נגמר..מכבי עולה שלב עכשיו ושם עוצרת... לא ניראה לי שיש הוקוס פוקוס ופתאום שרף ימצא איזה שחקן מעולה לעמדה 3 שנעלם מעייני כל הסקאוטרים בעולם... מי שטוב משחק עכשיו בקבוצת יורוליג או קבוצה אחרת עם תקציב גבוה (חצי ליגה רוסית וחצי ליגה ספרדית שלא ביורוליג).. הוא לא ימצא גלינארי (איך שלא קוראים לזה ממילאנו) או בוטום או משהו כזה... הוא יצטרך קודם כל להוציא את המקס' ממה שיש ועל זה אולי לחזק בשחקן סביר בעמדה 3 שייתן לו עוד טיפה עומק בעמדה.. כספי 3 טבעי וכמעט לא משחק,גרסיה שחקן מאוד לא מושלם..לא מלוטש,חסר לא לפחות איזה שנתיים נוספות במכבי כדי להיות תותח..כרגע הוא לא מתאים לא לעמדה ולא למכבי..אתמול זה הוכח... הוא צריך קודם להציל את העונה הזאת במובן של להופיע בצורה מכובדת שלב הבא של היורוליג+זכייה בגביע+גמר ליגה והופעה חזקה שגם אם תיגמר בהפסד,לפחות שיגידו שמכבי היתה טובה והוא עשה את המקס' מהעונה...

comerte a besos

New member
אין לי בעיה עם ציניות

לשרף יש מספיק ניסיון,למכבי יש מספיק כסף בשביל לעשות את השינויים הנחוצים. אני בטוח שלמרות שאומרים שאין כרגע רצון להחליף מישהו מכבי מחפשת בנירות מחליפים... קודם כל בשביל ביינום. שרף אמר לא פעם שביינום לא שחקן שמתאים למכבי... אני במקומו הייתי מתחיל להלחץ. ברור שלא יגידו לו את זה,כי כרגע אין מחליף חתום וזה רק ילחיץ אותו. שרף יגרום לסדר במשחק של מכבי,בייחוד בהגנה... ואז קשה לי לראות איזושהי קבוצה מדגדגת את מכבי בליגה.

Necromancer1

New member
בייחוד בהגנה?

אתה מתכוון אולי רק בהגנה. אפשר היה לראות את זה בקיץ.. המאמן הזה הוא פשוט מאמן הגנה, שחקן שלא יעשה הגנה כמו שצריך לא יהיה במגרש. הוא ישחק אפילו עם סקוורר ופנאן בתור שחקני חמישיה, במידה והאחרים לא יעשו הגנה. הבעיה שלמכבי אין שחקני הגנה איכותיים. יש מטריה אווירית, גארד דיי זקן. ואיזה דרום אמריקאי שבכלל שמים אותו לשמור על שחקני 3. חוץ מהם אין שחקני הגנה טובים. נשאר רק את כספי שההגנה שלו סבירה, ועם קצת רצון הוא יכול לשמור כמו שצריך. ובאטיסטה שהוא לא ברמה גבוהה. אבל הרצון האדיר שיש לו מכפר על הכל. ואם מכבי ישחקו נגד קבוצת התקפה מטורפת, וההגנה לא תעבוד, שזה קרה גם לישראל בקיץ, מה עושים? התקפה? פיק אנד רול טהור. וכשאין לו את טפירו אני בספק כמה זה יעבוד בלי תרגילים מסודרים. אולי יותם, אבל הוא לא יחזיק יותר מידי זמן בתור הרכז הראשון. מכבי לא תהיה יותר מקבוצה בינונית ביורוליג עם מאמן שאין לו התקפה..

התכוונתי כמובן למשפטים

"אני סומך על שרף בעיניים עצומות", "עכשיו ששרף נמצא על הקווים הכל הולך להשתנות" ו"כוח צביקה הולך להכות בשנית (מספיק כוח צביקה בשביל לעשות מזה בדיחה)". גם אני חושב שמכבי תיקח אליפות כי אני רגיל לזה וכי המסורת עומדת לצידה, לא מסיבות אחרות. אבל וואחד הגזמת בהתלהבות משרף.

יו45

New member
מסכים איתך

צביקה זה לא קוסם שיעשה הוקוס פוקוס ויעלים את הבעיות אבל את האליפות ניקח כמו תמיד והאדומים ימשיכו לבכות... ככה זה העולם... הצהובים לוקחים אליפות ... השאר בוכים.

comerte a besos

New member
שרף המאמן והאישיות האהובה עליי בכדורסל

ברור שהאליפות לא 100 אחוזים של מכבי... אבל גם בעונה של פארקר ושות' היו הפסדים... ובמשחק אחד בפיינל פור אפשר לנצח כל קבוצה. מצד שני... נתחיל לראות קבוצה ולא אוסף שחקנים עזוב, ואם מכבי תהיה קבוצה אף אחד לא יוכל לעמוד כנגדה בליגה.

lb22

New member
למה השנה?

כי לפני מספר שנים מכבי גם לא היו מקום 1 סיימו שני , בלי יתרון ביתיות ועדיין זכו באליפות.. עכשיו ,בשיטה של ימינו שיש פיינל פור והוא מתקיים בת"א אתה באמת חושב שמישהו מהליגה הישראלית מסוגל לנצח את מכבי ביד אליהו? העונה זה עוד לא קרה ולא היה קרוב ללקרות בליגה הישראלית..

Puskas

New member
אממ...

טכנית..ניצחון 'רק' ב-9 על הגליל בבית זה די סוג של הפסד..כי גליל הכי גרועים בליגה אולי חוץ מאשקלון... תחשוב על זה ככה..מכבי מארחת את בני השרון או את חולון..הם לא נותנות למכבי לברוח כמו שהיא עושה תמיד.. מכבי תמיד בורחת להפרש טוב לפני הרבע האחרון ואז גם בהתפרקות של הרבע האחרון יש להם מספיק הפרש והם מנצחים.. עכשיו תחשוב שסוף הרבע השלישי הם יובילו נגיד בפחות מ-10 על בני השרון או חולון ואז יתנו רבע רע..הם יפסידו.. זה ההבדל בין שנים קודמות להיום...אבל שמע..רק אחרי משחקי הבית נגד חולון,בני השרון ונהריה ניהיה חכמים יותר.. אם הם ינצחו בצורה משכנעת את שלושתם בבית (10 הפרש לפחות) אז אוקיי מכבי באמת גם בעונה גרועה עדיין גדולה על כולם בבית..אבל אולי הם ינצחו בשיניים או עם מזל או שאולי בכלל יפסידו ואז מכיב כן פגיעה השנה בבית.. נ.ב.: מכבי הפסידה 2 גמרים לי"ם ברצף ביד אליהו ורק שנה שעברה הם הפסידו בבית לבני השרון בחצי גמר גביע.. ולפני 2-3 עונות ככה הם הפסידו למכבי רשל"צ בבית בליגה.. הם לא חסינים בבית..ואל תשכח איך הם ניצחו את י"ם בגמר שנה שעברה..בערך כמו שהם ניצחו את נהריה מחזור ראשון העונה רק טיפה יותר מזל ואכזריות..(כמובן שזה לא מסיר את האשמה מי"ם על המיקום העלוב ברב' שעזר קצת למזל הזה לקרות..)

טוב, אם אתה רוצה לשמוע טענות..

1. יאמר לזכותך שתרבות הדיון שלך סבירה יחסית למה שאתה סופג (גם ממני). 2. יאמר לזכותך שהפסקת להגיד "ניקו". בכל מקרה, ברור שיש במכבי פוטנציאל. אף אחד לא טען אחרת. אני, מכל מקום, כמו שאפשר להבין מהודעות אחרות, חושב שיש בעיה קשה של מוטיבציה ובעיקר של סגל שבנוי בצורה לא טובה. וגם של מאמן (גם קטש וגם שרף). אולי מכבי תיקח את האליפות ואולי לא. אני לא מבטיח שזה יקרה השנה, אבל אנחנו יותר קרובים לזה מאי-פעם (כולל שנה שעברה, שמכבי היתה הרבה יותר טובה מכל הליגה, למרות שהניצחון הדחוק בגמר הפיינל-פור). בקשר אליך - מה לעשות, כשהקבוצה במצב כ"כ ביזיוני (שוב, הכי ביזיוני שאני זוכר מאז 93', כולל כל שנות התשעים) ואתה כותב "אין מה להתרגש" זה מגוחך. נכון, אין מה להתרגש, כולה כדורסל, הבריאות המשפחה והחברים הרבה יותר חשובים. אבל בהנחה שאתה אוהד כדורסל שרוף, אתה לא חושב שכדאי להתחיל להתרגש?

למעלה