עירוב שתי אומנויות

ofer15

New member
עירוב שתי אומנויות

אני שוקל לערב יבין שתי אומנויות, אז קודם כל אני רוצה לדעת אם זה כדאי? ובנוסף עם מישהו יוכל לייעץ לי איזו תורת לחימה כדאי לי לערב עם נינג´יטסו? בתודה מראש

תלוי באישיות של הבן אדם...

תלוי מה האישיות שלך... אתה אוהב אומנות רכה? אומנות קשה? או שאתה רוצה ללכת על לימוד הגנה עצמית כדי שתדע איך להתמודד ברחוב.?

ofer15

New member
אוקיי...

אני מחפש אומנות רכה שדורשת ריכוז גבוה

שריר

New member
למה אתה רוצה לשלב?

אני לא מבין למה לשלב עוד שיטה אתה חושב שהגעת הכי גבוה שתגיע בשיטה אתה חושב שהשיטה לא מספקת למה אתה רוצה עוד שיטה דבר שני כל שיטה דורשת ריכוז גבוה אתה בטח מתכוון לצ´י גונג או משהו כזה

מממ... נסה אייקידו....

אני לא יודע אם זה בדיוק אומנות רכה... יש נפילות וזה ובריחים

קוזושי

New member
מנסיון

אינני יודע אצל מי אתה לומד, אך דורון נבון שהוא שי-האן בנינג´יטסו ומהראשונים שהביאו את הנינג´יטסו לארץ, והיה גם ג´ודאי מהתלמידים של משה פלדנקרייז, היה שולח את כל תלמידיו מהנינג´יטסו לעשות גם ג´ודו. מעניין לדעת אם תלמידיו ממשיכים בדרך זו. למיטב הבנתי הוא עשה זאת כיון שבנינג´יטסו היה חסר העומק של התנועה ואילו בג´ודו (בעיקר שלו) היה את העומק של התנועה, שילוב של שתיהן יצר איכות לחימה של נינג´יטסו עם העומק של ג´ודו. עקרונית בשל הגיוון הרב שיש בנינג´יטסו כל אומנות לחימה יכולה להתאים ולהשלים ולהוסיף נפח לאיכות התנועה של הנינג´יטסו. כפי שמקובל פה בפורום, הייתי ממליץ לך לבדוק כמה אומנויות עד שתמצא את זאת שמדברת אליך הכי הרבה.

ai_karamba

New member
בוא לבדוק...

אם כדאי לערבב אני לא יכול לייעץ לך אבל אולי יעניין אותך לבוא לאימון נסיון אצלנו . השיטה: "קאזה אראשי ריו" (שיטת רוח הסופה). השיטה כוללת 4 אומנויות שונות המשולבות יחדיו כשהדגש הוא השתלבות הגוף עם היריב לשימור האנרגיה. נלמדים גם עבודה עם כלי נשק (בעיקר חרב וסכין)אז אולי תמצא משהו משותף. אנחנו מתאמנים בימי ראשון ורביעי 21:15 עד 23:15 במכון שנמצא ברחבת בית ספר "זומר" בר"ג. בית הספר נמצא בשדרת הלמדן אליו מגיעים מרח´ הרצל מס´ 73. לפרטים נוספים על השיטה - "WWW.KAZEARASHIRYU.COM"

למה שלא תנסה

לשאול את המדריך שלך בנינג´יטסו? רעיון מהפכני, אני יודע, אבל אולי הוא יוכל לעזור לך למצוא מה שאתה מחפש? כדאי? כדאי למי, למה? תבהיר היטב (לעצמך) מה חסר לך. תשאל את המדריך שלך מה דעתו על הרגשת החוסר הזו - האם זה טבעי באמנות הנלמדת, או שמא רצוי להוסיף. החלטת שחסרה לך יכולת מירכוז ומיקוד? לך לשיעורי נסיון בסביבתך, דבר עם המורים ושאל לדעתם, תוך הבהרה מראש שאמנותם אינה הראשית בחייך. אתה מחפש רכות? רכות ניתן למצוא במספר דרכים, לא כולם אמנויות לחימה. צ´י גונג, למשל, כבר הוזכר. כאמנויות רכות, נחשבים (מסין) טאי צ´י צ´ואן, שינג אי צ´ואן, פאקווה צ´אנג. מיפן יש את האייקידו ואת הג´ודו (הלא תחרותי), וסלבו טוען שגם קראטה גוג´ו ריו. בוודאי יש עוד דברים, וייתכן שמה שאתה מחפש אינו רכות דווקא - אל תגביל את עצמך מראש. זאב, מה עם הFAQ?

avima

New member
לערבוב יש מספר פנים

לערבוב שיטות יכולות להיות השפעות בכיוונים חיוביים או שלילים והתוצאה תלויה באדם עצמו (וזו לדעתי הסיבה שקשה להגיב לשאלה - זה מאד אינדיוידואלי). לצד החיוב אומנויות שונות יכולות להעשיר זו את זו ולעורר שאלות למשל על דרך ההנגדה (באחת האגרוף כך ובשניה כך - מה יותר טוב ולמה?) לצד השלילה הלומד יכול להיות מבולבל (פיסית ונפשית). חלק ניכר מהאימון מטרתו להביא "את הגוף" (למעשה המוח הקטן) לבצע תנועות מדויקות באינסטינקט -לכן מתרגלים פעמים רבות את תנועות הבסיס- ושילוב יכול לבלבל או לקחת זמן רב יותר.

למעלה