עירה בירה

volatile

New member
הנה החמישים סנט שלי על עיר הבירה של יאגא יו

מתיש, נוראי, חובבני, איום ונורא. מופע אחרי מופע של ראפ מסריח משובץ בכמה פנינים בודדות ביותר. ארוך כאורך הגלות ובאמת שדי מבאס. אני אישית מעדיף 5 להקות טובות על מרתון של הופעות של כל ילד שרוצה לעלות על במה. אני לא זוכר למי אמרתי את זה שם בזמנו אבל זה נראה כמו אופן מייק בג'י. לטוב ולרע. בעיקר לרע. אני אישית חושב שהליין אפ שדוויק סידר מצוין.

DJ$upreme

New member
אני אתן את החמישה סנט שלי

לדעתי מבחינת היפהופ מדובר בליין אפ מאד אלטרנטיבי ומאוד לא קומוניקטיבי, האמנים הכי קומוניקטיביים ומוכרים שם הם קוואמי וסגול והם משולי המיינסטרים ,מלבד זאת לאחרים גם אין בדיוק אלבומים בחוץ. כמו כן ברור מהליין אפ מי מארגן את האירוע, ודעתי זה לא צריך להיות ככה. לדעתי פסטיבל כזה צריך להביא אמנים מכל מיני כיוונים ומכל מיני בתי גידול. אפילו יאגא המרושעים פנו פחות או יותר לכל אספקט של ההיפהופ שהיה פעיל באותה תקופה. אני חושב שהפער בין הבמה המרכזית לבמת ההיפהופ מעולם לא היה כל כך גדול (טוב, אולי בשנה שעברה). ולצערי זה ייצור חוסר עניין בבמה הזו. חסרים כאן אנשים רלבנטיים כמו שי 360, כלא 6, שס, 51%, וכן, גם הצל ואלון דה לוקו.

The Rattlesnake

New member
אלון דה לוקו לא חסר לי בשום מקום!

אחריי ההופעה ה1 שלו שראיתי עם תאקט וכמעט זרקתי עליו איזה ערס!

../images/Emo31.gif גם את עיר הבירה אתה רוצה

להפוך לפסטיבל מיינסטרים?! נכון שחסר את 51% אבל חוץ מהם כולם שם, לפחות כל מי שעושה היפ האפ בארץ ומופיע הוא שם. השאר עצלנים מדי להזיז את התחת שלהם ולעלות לבמה... ע"ע 'השבט' שהתפרקו מחוסר הופעות מול קהל. (אני מדבר רק על אומנים שעושים מוזיקה בשביל מוזיקה , לא כסף)

Or Amit

New member
השעון המעורר מצלצל

פסטיבל הבירה היה, ותמיד ישאר, מיינסטרים. "כל מי שעושה היפ-הופ בארץ ומופיע שם"? נינג'ה פליז.

dweck2k

New member
בוא נבהיר

בתור מי שעושה את במת ההיפ הופ בשנים האחרונות אני יכול לומר בשקט שיש מחסור קשה באמנים מעניינים שיודעים להופיע. רוב האקטים הקיימים היום או לא מעניינים מוסיקלית, או לא יודעים להופיע, או למצער מבוססי די.ג'יי. השנה החלטתי לצמצם את האקטים מבוססי הדי.ג'יי למינימום הכרחי, מתוך הניסיון המר שצורת הופעה זו בישראל היא לרוב חיוורת. רוב הראפרים הפועלים היום אינם יודעים להופיע, יש להם דיקציה מזעזעת ועמידת במה נוראית. אותו מיעוט מקצועי שכן יודע להופיע או שהוא לא מעניין מספיק, ואם הוא כן מעניין אז או שהוא על הבמה הזו או שמשיקולי לו"ז בעיקר הוא לא מופיע. אני חושב ודי בטוח אפילו שהבמה הזו היא שורה ארוכה של הופעות מעולות. הייתי בהופעות של כל ההרכבים שמופיעים על הבמה, וכולם אלילי במה שיודעים לתת בראש בלי לרחם. כל ההרכבים שכאן יצליחו להעיף את הפסטיבל הזה לשמיים, לתת בראש ולהיות מעניינים מספיק לקהל שגם לא מכיר אותם. הבמה הזו הרבה יותר טובה לדעתי ממרתון הראפ שהיה נהוג בתקופת יאגא, שיצא לי לחוות אותו מספר פעמים כקהל, אירוע שהגדרתי אותו בשיחות עם חברים כמירוץ של בינוניות מוסיקלית. אני חושב, וגם אמרתי את זה בשנים עברו, שבמה מהסוג הזה צריכה לשקף את ההופעות הטובות ביותר בתחומן, ולדעתי הן נמצאות בה. הקהל מגיע לפסטיבל הזה בהמוניו, והוא צריך לתת במה גם לאמנים שהם לא הכי מוכרים בעולם ולא זוכים למלא חשיפה. שהם לא מיינסטרים טהור ביותר. עם כל הערכתי לצל למשל, הוא מופיע מספיק פעמים, וכנ"ל גם כלא 6. לגבי שמות אחרים שסופרים ציין למשל, או לא ציין, או שהם לא היו זמינים או שמשיקולים אחרים הם לא נכנסו. ובלי קשר רק בשביל ההבהרה - בשלושת השנים האחרונות פסטיבל הבירה של גולדסטאר היה הבמה היחידה בישראל שנתנה לאמנים שהם לא מיינסטרים מבחינת פופולאריות במה. זה מוכיח את עצמו, זה עובד - בעיקר בגלל העוצמה של ההופעות והיכולות הבימתיות והמוסיקליות. דוויק

seekid

New member
על מה אתה מדבר?

בשנתיים האחרונות הבמה הזאת נראתה כמו פיגוע לא מתוכנן. חובבנית בכל אספקט אפשרי, ושיקפה (כנראה) את הטעם האישי שלך בלבד. מזל שהקונספט העיקרי של האירוע הוא בירה, זה כנראה עזר. ומהם בדיוק השיקולים הנוספים, מלבד "או שהם לא היו זמינים" ? שהם לא חברים שלך?

DJ$upreme

New member
בחיאת, בינוניות מוזיקלית או לא,

מצעד חיוור או לא, היו אלפי אנשים מול הבמה כשסאבלימינל עלה. וגם - כלא 6 הפציצו (עד הפסקת החשמל...) וזה לפני שיצא להם בכלל אלבום. כשאמנים שעדיין אינם שמות מוכרים היו שם, הם קיבלו פלטפורמה יותר משמעותית. ואני לא מדבר רק על כלא 6 אלא גם על אמנים כמו דנשה, פיזדה, סניקרס ואחרים שלא היו מוכרים בשיט. אבל היה איזון נכון יחסית גם אם לא מדויק. חוצמזה איך בדיוק צמצמת את מספר האקטים מבוססי ה-DJ? כהן את מושון הקימו להקה? סגול פורט על קונטרבס? ומאידך, הידעת שיפתי חושב לצאת לסיבוב באוגוסט עם להקה? האם בכלל פנית אליו, האקט הכי חם כרגע בהיפהופ מבחינת רדיו? ואיפה רוי אדרי שהוציא עכשיו סינגלים ומופיע עם להקה? ומה עם האימאנז שיש להם להיט מועדונים חם? ואקסום? אני לא אומר בהכרח לשים ים כסף על אקט יקר כמו סאב או מוקי. אבל להביא אקטים עם להיט אחד או שניים, שאנשים יוכלו לזמזם ולהגיד - אה, הנה ההוא! חוץ מקוואמי אין לך שום דבר קרוב ללהיט רדיו על הבמה, וגם קוואמי, חברי הטוב, לא עונה על הדרישה באופן מלא הזו לצערי. אם היה לך שם את "קבל" של שי, את יפתי, את קומבינה של קוואמי, משהו!! אז היה ליין אפ קצת יותר מתקשר. ואם זה היה בידי הייתי מתעקש בכל זאת על אקט אחד מוביל מהזן של מוקי. אני טוען שהניהול המוזיקלי של הבמה הזו הוא נישתי ולא ממלכתי, וזה אני אומר דווקא בתור אחד שאוהב את רוב האקטים שיהיו על במת ההיפהופ. ומלבד זה שהוא לא נכון מבחינה טקטית, הוא עושה עוד שני דברים בעייתיים - הוא מתחם את ההיפהופ לגטו מצומצמם וקלוש מבחינת APPEAL, כזה שלא יתן לאקטים האלה חשיפה אמיתית רלבנטית אלא בעיקר הזדמנות להופיע מול החברים שלהם. וחוצמזה, הוא מוזיל את ערכה של במת ההיפהופ מאוד מאוד. וזה באמת פוגע לדעתי. כי אם העיריה יודעת שתארגן להם במה בתקציב כל כך נמוך, כשהם שופכים כל כך הרבה כספים במקומות אחרים, מבחינתם זה מספיק טוב. הכל סבבה. למה להוציא על במה 20,000$ דולר כשאפשר לעשות במה ב-5000$? הרי זה הכל אותו ההיפהופ הזה עם היו יו יו. כיוון שאתה אדם הגון אני יודע שלא לקחת קופה של 20000$ לעצמך ולא שילמת לאמנים, אני בטוח שאת כל התקציב שהיה לך הוצאת על האמנים וההוצאות שלך. אבל מראש כיוונת נמוך מבחינה תקציבית ויצרת סטנדרט לפיו העיריה וגורמים נוספים שעורכים פסטיבלים שונים משקיעים מינימום של מינימום בהיפהופ כי הם אומרים לעצמם בהסתמך על עובדות - שאתה עזרת לייצר למעשה - שזה במילא פונה למעט אנשים, זו תהיה במה צדדית וקטנה, במילא אין שם אף אחד ממש מוכר, אז לא נשקיע בסאונד, לא נביא אקטים מרכזיים, וכו' וכו'. וככה זה נראה וזה סוחב את כל התעשייה הדי קטנה הזאת למטה. אני אמרתי את זה בנוכחותך בקשר לארוע אחר, אני חושב שההשקעה by default של הרשויות היא מעליבה ולא צריך לשתף עם זה פעולה. זו הסיבה שלאט לאט אין פסטיבלים גדולים ומעניינים של היפהופ כגון היפהופ בפארק, או במת היפהופ בניצנים. כן כן, אני כבר רואה את התגובה של פלג שהסיבה היא שהמוזיקה חרא. זה לא שאני מרוצה ממצב ההיפהופ במיוחד, אבל אין קשר בין הדברים לדעתי. שתי תופעות שונות. כי לצערי אני לא רואה את כהן את מושון - שאני אוהב- מעיפים באוויר את פסטיבל הבירה. ושנה הבאה, אם תבוא ותגיד "חבר'ה, צריל להעלות את התקציב, לקוואמי יצא אלבום, כהן את מושון כבר לא ילדים" וכו',יגידו לך, אבל למה - היו לך מול הבמה רק 200 איש - וזה עוד היה בחינם! והסתדרת יופי עם התקציב בשנה שעברה. זה אותם האנשים! למה אתה צריך יותר כסף? ואם תגיד להם לא, אז יבוא מישהו אחר ויעשה את זה בפחות. כי זה הסטנדרט שהולך ונוצר.

tomoshe

New member
יפה אמרת

אבל ארוך נורא. אתה חייב לכתוב יותר לטלוויזיה ופחות לפורום.

DJ$upreme

New member
בפורום משלמים טוב יותר

כלומר, פחות, אבל לא בשוטף + 60.

da^Lord

New member
אני מסכים עם כל מה שאמרת

הבעיה היא שכיום דברים מתנהלים אחרת. מאז שיאגא כבר לא יאגא, שיש יותר מידי לייבלים, הראפרים פה התפזרו כל אחד לפינה שלו. תוסיף לזה את אובדן התמימות של פעם , כשרוב האקטים היו בחינם רק בשביל להופיע.. וכולם שמחו לעשות את זה.. תקבל הופעה פחות מגוונת ויותר תואמת לטעמו האישי האומנותי והעיסקי של מארגן ההופעה.

מסכים עם כל מילה!

נכון שאין יותר מדי אמני היפ הופ כרגע שימשכו קהל אבל סופרים ציין פה מספר מכובד של אנשים שהיו מרימים את הבמה הזאת לרמה אחרת לגמרי והיו מביאים קהל ענק (ולא צריך את סאבלימינל בשביל זה), ואני יכול למנות עוד מספר אנשים שהיו מושכים קהל, אבל במה כזאת של קומבינות לא מעניינת לי את הביצה. אני מקווה שאנשים באמת יצביעו ברגליים ואני מאחל שתהיה לבמה הזאת כמות דלה ועלובה של קהל (למרות שאני מכבד את האומנים שמופיעים בה ולא מאחל לאף אומן להופיע מול מעט קהל), בשביל הסיכוי ולו הקטן ביותר שמשהו ישתנה שם בשנה הבאה. זה גועל נפש לקרוא לבמת הקומבינות הזאת "במת ההיפ הופ של עיר הבירה", אחד הפסטיבלים הגדולים והחזקים בארץ מדי שנה, כמה שההיפ הופ בארץ נראה גרוע, במה כזאת בפסטיבל כזה גדול ורציני גורמת לו יותר נזק ממה שהוא גורם לעצמו.

volatile

New member
קבל סקופ

אני מסכים איתך על הנושא הכספי, אבל מכיוון שאני תומך בהתדלדלות שוק המוזיקה השחורה בישראל עד לכדי מס' אמנים משמעותיים אז אני גם רואה את הצד האחר של זה (מואהאה) כשאקטים של היפ-הופ יופיעו בבמה המרכזית ולא יהיה בבמה נפרדת מחוץ לזה זו מבחינתי ההצלחה האמיתית. מצד שני באמת היה אפשר פה להביא חבר'ה מוכשרים שבהתחלת דרכם (או באמצע שלה) ולתת להם במה. אני לא נגד לתת במה וצ'אנס אני בעד לעשות בחירות איכותיות גם עם מי שנותנים לו את הצ'אנס. אני מסכים שהבחירות הם ברובם מהמעגל הקרוב של דוויק אבל זה עדיין לא עושה אותם פחות טובות. פלד ואורטגה - מצויינים אחרי שמיעה של האלבום שלהם (שיצא ב"ה) אני יכול להגיד שהם בהחלט הדבר הבא. כהן את מושון - אחד מההרכבים הכי נחמדים וגרובים בשטח. אין על ההפקות של כהן ובתור מי שעוקב אחריהם עוד מהבמה הראשונה שהם עלו עליה בקולטורה בזמנו אין ספק שהם נהפכו לפריפורמים מצויינים. סגול 59 - ראפר מצוין, אומנם אהבתי את 2 הצדדים הרבה יותר מהאלבום האחרון אבל עדיין הבן אדם הראה שיפור פנומנלי בהיפ-הופ שלו. את ג'וני הקטן לא יצא לי לשמוע הרבה ובכנות הוא פחות מעניין אותי, אבל גם בעיר הבירה בשנה שעברה או לפני שנתיים הוא היה מצויין. לוס כפרוס - לא הטעם שלי כ"כ אבל רק שמעתי אותם בהופעה עם הסאונד המזעזע בתיאטרון אז קשה לי לשפוט. אני דווקא מחבב SKA אז אני דווקא מעוניין לשמוע אותם ולתת להם עוד צ'אנס. קוואמי והחלבות - לא יצא לי לשמוע את קוואמי לייב, אבל האלבום שלו הוא אחד מהדברים האהובים עלי בהיפ-הופ הישראלי. דווקא הקטעים הפחות ראפים שלו יותר מושכים אותי שם. שיביא את קוטג' אני מקווה אותו אני מאוד אוהב. בסה"כ אני מרוצה מהליין אפ הזה, אני מסוגל להבין למה אנשים אחרים יכולים להיות לא מרוצים ואני מסכים עם הטענה של הכסף בשמונים אחוז עם ההסתייגות שרשמתי למעלה. ניר, אני לא זוכר בדיוק אבל זכור לי שניהלנו דיון על זה כבר בדרום תל אביב , לא?

DJ$upreme

New member
בדרום תל אביב?

מה יש לי לחפש בדרום תל אביב? כוסיות? ושמע, על איכות האקטים אין לי יותר מדי מה להגיד, זה פשוט לא הטיעון. באמת, נסתפק בזה שקוואמי הוא הראפר האהוב עלי כרגע, וההופעה שלו מטורפת לטעמי.

למעלה