עירא 10 - השמיע קול

ZeevRozenek

New member
עירא 10 - השמיע קול

רעידת אדמה חזקה בצ'ילה -

השלום לך, למשפחתך לביתך וכמובן, למטוסך ?

דווקא צדקת

יש כמה מקומות שישראל נכנסת לכל אורכה ברוחב של צ'ילי (סליחה שאני לא כותב צילה) שאורכה מעל 4000 קילומטר

ZeevRozenek

New member
את העיקר לא שמענו

תשובה מעירא 10 עצמו . האם יש מקום לדאגה ?

עירא10

New member
קודם כל...

תודה לכל המתענינים.
שלום למשפחתי למטוס ולי. (לפי סדר העדיפויות...)
רעידת האדמה התרחשה כ-1900 ק"מ צפונית לעיר הבירה סנטיאגו בה אני נמצא. כך שכמעט ולא הורגשה. חשוב לציין שהארוע לא נחשב ל"מי יודע מה" במונחים של הארץ הסיסמית ביותר בעולם (תואר מפוקפק למדי...) אלא שהוא קדם ארוע לתרחיש האמיתי שיקרה בעתיד הקרוב. מענין לציין שעם כל הידע הגיאו-פיזית שיש בידינו עדיין אין דרך בדוקה לחזות פעילות סיסמית אפילו לא בקרוב. הדרך היחידה המנסה לחזות ארועים כאלה בנויה על מודלים סטטיסטים והיסטורים. הבעיה היא שכדור הארץ לא מתחשב בהם, או לא אמרו לו להתחשב בהם...
למי שמתענין בזה, אני כרגע מרכז פרוייקט לפתוח מערכת להתראה מוקדמת לארועים סיסמיים המבוססת על אלגוריטמים המנתחים רעשים המקדימים לרעידת האדמה. וכאן השם "רעש אדמה".) עובדה בידועה למין האנושי זה אלפי שנים ומופיעה לאורך כל ההסטוריה הכתובה.

ZeevRozenek

New member
רעידת אדמה בסיציליה

קודם כל, תודה שהרגעת אותנו .

איטלקי מהצפון נתקל בפֵיָה שנותנת לו אפשרות להביע 3 משאלות
-אני רוצה שתהיה רעידת אדמה עצומה בסיצ'יליה וכל האי ישקע בים .
מקובל
-אח"כ אני מבקש התפרצות של הר הגעש ETNA ממעמקי הים וכל האי יעלה חזרה מעל פני הים
מקובל
-ולאחר הכל, עוד רעידת אדמה שתשקיע את האי בתוך הים
רגע- היא אומרת - בשבל מה כל זה ?
תראי: האי סיצ'יליה ישקע, וכמעט כולם ימותו . אח"כ הוא יעלה חזרה, וכל הקרובים יבואו לראות אם נשאר מישהוא ממשפחתם ורכושם, ואז שישקע מחדש .

עירא10

New member
לא מערכת כזאת

כבר קיימת זה זמן רב. ראה תשובה חלקית בשרשור הבא.

natyh

New member
האוירוע האמיתי ... ?

כלומר הרעידה ההיא בסנטייגו לא היתה האירוע האמיתי ?

עירא10

New member
הארוע האחרון התרחש בצפון צ'ילה בעיר בשם...

IQUIQUE. כאמור 1800 קמ מסנטיאגו. ההערכה היא שהרעש הזה הוא הראשון בסדרה שעשויה להביא לשנויים גאוגרפיים עד לאפשרות סבירה של שנוי בשדה המגנטי של כדור הארץ, ושנוי אפשרי של ה-AXIS OF ROTATION של כדור הארץ...נשמע מפחיד לא כך? ההנחה הנוספת היא שהארוע יתרחש על גבול צ'ילה פרו. ולא בסנטיאגו. אבל אין דרך לדעת בוודאות. על זה אנחנו עובדים כרגע. שאלה נוספת שנשאלה כאן האם אנחנו מנתחים גלי "P" התשובה היא שהגלים האלה הם חלק בלתי נפרד מ"רעש האדמה" הקבוע. ונתוחם חשוב ללמוד המבנה הגאולוגי של כדור הארץ. היפנים הקימו מערכת להתראה מוקדמת המבוססת על "האזנה" לגלי "P". אנחנו דווקא מחפשים מודיפיקציות או אנומליות (DISTORTIONS)של הגלים האלו שנגרמים ע"י תנודות טלוריות.. המיוחד הוא שלמערכת שלנו יש יכולת "למידה" כלומר, ע"י האזנה מתמדת היא תלמד מה הם ה"רעשים" המלווים רעש אדמה מתקרב.תוך כדי ההתפרצות ורעשים המלווים את השיכוך. תנתח ותחליט מה טיבם, ומה הסכוי לרעש, עוצמה,וכ"ו. זהו הפשט...

שי גנדל

New member
שיהיה לכם בהצלחה

עוד בלימודי תואר ראשון (לפני למעלה מעשור) שמעתי על בדיקת האפשרות להשתמש בגלי P, אבל לא נתקלתי עדיין במערכת שכבר עובדת.
ואגב, על סמך מה משערים שזו רק רעידה ראשונה בסדרה?

natyh

New member
איקיקה אזור הסחר החופשי

פטור ממע"מ ,מענין דוקא שם ?
אגב חילוף הציר המגנטי בשמש הוא מחזורי האם גם בכדור הארץ היו מצבים כאלו ?
שנוי אפשרי לציר הסיבוב זה מענין על מה ההנחה הזו מתבססת ?
על סמך מה מתבססת ההנחה כי האירוע הבא יהיה בקו הגבול בין אריקה לטקנה פרו ?

למעלה