עיראק וכו'

המלחמה בעירק (היסטוריה צבאית)

(בעקבות ההודעה מהצנוזר הראשי של מדינת ישראל אני מבקש הדגיש של קשר בין הכתוב פה הוא למציאות הוא מקרי בהחלט) ראיתי שאין שום התייחסות בפורום היסטוריה למלחמה בעירק למרות שזהו אירוע היסטורי שמתפתח בזמננו ולא לפני מאות שנים, במלחמה בעירק התוצאות שלה והדרך שבה היא תתנהל תשפיע על הסדר העולמי בשנים שלאחר המלחמה. (התסריט בה בעיקר לאוהבי ההיסטוריה הצבאית) תסריט אפשרי למלחמה בעירק התסריט שניתן פה מגיע קצת באיחור, לאחר תחילת המתקפה. בנוסף התסריט ניתן ללא שום מידע שהכרחי לכתיבת תסריט מדיוק רקע במפרץ הפרסי יושבים 300 אלף חיילים של ארהב ובריטיניה שש נושאות מטוסים, כל כוחות הקרקע מורכזים בכווית ושאר האנשים הם מלחים ואנשי אוויר. יום ה-ע' מינוס 48 שעות הנשיא בוש מופיע בטלביזיה בשעה שמונה בערב ונותן לסדאם ובניו 48 שעות להתפרק מנשקו ולעזוב את עירק יום ה- ע' מינוס 24 כפיל של סדאם מופיע בבקונגרס העירקי ודוחה את דרישת בוש להתפרק מנשקו וקורק לבוש הטיפש לעזוב את וושיגטון יום ה-ע' שעת -ש' באיחור של 13 שניות מפקיעת האולטימטום של בוש נפתחת המתקפה באווירית החכמה ביותר בהיסטוריה. טקטיקת ההלם ואימה, המיני ירושמה של הזרועות המשולבים יוצאת לדרך. 400 מאות טילי טומהוק נוחתים על בגדד וטוחנים את עירק במשך שעתיים, לאחר הפוגה של רבע מסיום הגל הראשון התחיל הגל השני של הפצצות מטוסי B-2 ו F-A117 שהמריאו מבסיסים בכווית וסעודיה. הגל השני השלים את מטרות הגל הראשון שהיה מכוון לראשי המשטר בבגדד מפקדי כוחות בשטח ותחנות תקשורת המטרה העקרית של שני הגל הראשוןוהשני "ניטרול" ראשי המשטר של סדאם הוא ניתוקם משאר הצבא. יום ה-ע' פלוס 10 שעות גלים שלישי רביעי חמישי שישי........ יוצאים לדרך (בעיקר מנושאות מטוסים) ומפציצים עשרות אלפי מטרות ברחבי עירק. עירק בתור תגובה משגרת שלוש רקטות לעבר כוית, שתיים נוחתות באמצע המדבר ולא גורמים נזק לעומת זאת רקטה שלישית נוחתת באמצע בסיס של הרגימנט 7 של דיביזית הפרשים הראשונה והורגת שתי לוחמים שהלכו להתפנות. יום ה-ע' פלוס 15 שעות הנשיא בוש פונה לעם אמרקאי ומודיע על האבדות הראשונות של הצבא האמרקאי, אך מבטיח לעם האמרקאי שמלחמה תסתיים במהירות אך גם קורבנות יהיו המלחמה הזאת, חיילים שנפגעו תוך כדי לחימה למען עתיד האנושות. מספר דקות לאחר נאום בוש נותן סדאם לירות סקאדים לכיוון בסיסי עורף של כוחות ארהב וגם ל........... תל אביב. יום ה-ע' פלוס 16 שעות לווינים אמרקאים מגלים שיגור של שני סקאדים מH3 לכיוון ישראל. בישראל מקבלים התרעה ונותנים הודעה לרדת למקלטים. לאחר שש דקות משוגרים שתי טילים חץ, שני הטילים פונים לכיוון הסקאד הראשון ומפוצצים אותו, הסקאד השני עובר את שני טילים החץ, שלוש טילי פטריוט ומפוצצים את הסקאד השני בגובה של 8 ק"מ בלבד. מדינת ישראל מחליטה להגיב לתת לצבא של בקואלציה לסיים את העבודה. במערב עירק מוזנקים מטוסים לכיוון המשגר ומצליחים להשמיד אותו. יום ה-ע' פלוס 24 שעות הפוגה של ארבע שעות במתקפה האווירית. הדיביזיות ה-101 וה- 82 המוטסות (והמצוינות) מתחילות בצניחה ונחיתה בפרברי בגדד. ה101 ו82 נוחתות בפרברי עירק ומכשירות שדה תעופה לרכבת אווירית שצריכה להביא מספר יחידות של נחתים בנסיון לחדור לעירק ביחד עם יחידות מיוחדות לנסות להשיג הפתעה אסרטגית באיזור בגדד. למרות ההתקפה הכבדה מהאוויר מספר יחידות של ה101 וה82 נאלצות להילחם במספר קרבות קשים שעתיים לאחר הנחיתה של הכוחות המוטסים נוחתים מוכרז המקום נקי ורכבת אווירת מתחילה להגיע עם הנחתים, ל101 וה82 יש 30 איש אבדות ו80 איש פצועים. במקביל להצנחת הכוחות יוצאים מבגדד שתי ראשי חץ אחד ישרות לבגדד והשני מאגף את בגדד. בכוח שיוצא ישירות לבגדד יש שתי דיביזיות הבריטית ה-7 עכברושי המדבר והאמרקאית השלישית שמומחית ללוחמה מדבר. הכוח השני כולל את כל השאר בערך 120 אלף איש שמובלים על ידי הרגימנט השביעי של דיביזית הפרשים הראשונה שנהלבים לנקום את מותם של חבריהם בסיס. יום -ע' פלוס 48 גלי הפצצות החמישים. החמישים ואחד והחמישים ושתיים...... ממשיכים. רק הפעם בהתאם לצריכי כוחות הקרקע. שש דיביזיות בדרום עירק נכנעות לכוחות האמריקאים המתקדים לאחר שאלה "הטילו" על הכוחות העירקיים מספר "שיכנועים" שתי מהדיביזיות העירקיות הפילו ספגו שני "שיכנועים" בגודל 10 טון. יום ה-ע' פלוס 100 שעות ה3 והבריטית ה7 חוברות ל101 ו82 ומתחילות בחדירה עמוקה יותר לכיוון מרכזי השלטון. בדרכם עוקפות ה3 וה7 את כל המקומות שבהם יש התנגדות ומשאירות את הכיסים מאחור לחיל האוויר ושמות דגש על ריצה מהירה לכיוון בגדד וחבירה ל101 וה82 שנמצאים מבודדים כבר שלושה ימים ונקלעים לקרבות רחוב קשים, לאחר חדירה יחסית קלה בהתחלה הגיעו כוחות מ101 וה82 למפגש עם הכוחות הנאמנים ביור לסדאם ומהחסור בכלים משורינים השפיע באופן רציני על הלחימה (לכוחות מוצנחים אין כלים משורינים) בשלוש הימים של ההתקדמות של הכחות המוצחנים בבגדד היו 50 הרוגים ומתאיים פצועים. יום ה-ע' פלוס 110 תקיפה רחבה של כחות אוויר פוגעים המספר רב של חיילים עירקיים אך פוגעים גם התשתיות אזרחיות ובעשאות אזרחים. לאחר הגעת ה3 וה7 התחילה התקפה מחוגשת ביחד עם כלים משורינים הפעם גם דחפורי די-9 שנרכשו מצהל. הגעת הכחות המושרינים והפעלתם השטח בנוי גורמים לנזק רב המבנים של בגדד אך התקדמות של כוחות הקואלציה מואצת. יום ה-ע' פלוס 124 שעות הכוח העיקרי של הקואלציה מגיע לבגדד ממערב לאחר שהכניע שתי דיביזיות של משמר הרפובליקה שנלכד מחוץ לבגדד בהעקבות הצנחת הכוחות. לאחר הכוח העיקרי הגיע לבגדד ואיגף אותה ממערב נותן סדאם פקודה למשמר הרפובליקה לחמש את הפגזים בנשק כימי ולתקוף את הפולשים מהפדרציה הציונית והאמרקאית. הכחות האמרקאים נתפסים המידה מסויימת של הפתעה מההתקפה הכימית 10 לוחמים אמרקאים נהרגים. צרפת (האמיצה) מצטרפת לכוחות הקואלציה (כל הכבוד). יום ע'- פלוס 200 שעות כוחות הקואלציה מכריזים על בגדד אזור מאובטח הקרבות נגמרו וכוחות הקואלציה מתחילים בשיקום בגדד סיום הקרבות יום ה-ע' פלוס 272 שעות הקרבות בעירק נגמרים כוחות הקואלציה מכריזים על שלטון צבאי בעירק. האבדות של העירקים נאמדות ב90 אלף חיילים הרוגים ועוד 2000 אזרחים הרוגים. האבידות של כוחות הקואלציה 300 הרוגים ועוד אלף פצועים. אשמח לתגובות

ברוח הימים האלו...האיסלאם...בגדד...

...תראו את הגבולות של החליפות הבגדדית במאה השמינית לספירה...מחופי האוקיינוס האטלנטי עד להודו כמעט...כל ספרד ופורטוגל!!!... ולידה את האימפריה השוקעת של רומי... ככה זה אימפריות, עולות ויורדות...

backdoorslam

New member
עוד שאלונת על צבא עירק

בדיוק נזכרתי שלפני כמה חודשים ראיתי, בטלויזיה כמובן, בכירים בצבא עירק חובשים לראשם כובעים בעלי "שפיץ", בדיוק כפי שהיו לאוסטרו-הונגרים ולגרמנים במלחמה"ע ה-1. מהו המקור התרבותי לכך?

מה אני מאחלת לנשיא בוש?

מה אני מאחלת לנשיא בוש? אני מאחלת לו מפלה מוחצת וכשלון ובזיון שכמוהו לא עוד היה, במלחמה האידיוטית והפושעת שהוא התחיל. אני מאחלת לו שקיעה עמוק עמוק בבוץ. אני מאחלת לו שבספרי ההיסטוריה האמריקאית של העתיד יכתבו הרבה על טראומת עיראק, טראומה קשה וחריפה עוד יותר מטראומת וייטנאם. אני מאחלת לו סיום עצוב ועלוב והעיקר מהיר לקרירה הפוליטית שלו, והעלמות מוחלטת של משפחת בוש מהפוליטיקה - ברוך שפטרנו! ולמה אני מאחלת לו כל זה? לא מפני שאכפת לי מסדאם חוסיין. מצדי שהמנוול הזה ייהרג בכל פצצה שתיפול על בגדד - אבל זה בכלל לא הנושא. הנושא האמיתי היא הכוחנות האמריקאית והיהירות ותאוות ההשתלטות הבלתי מורסנת, שהיא היום הסכנה העיקרית לשלום העולם. צריך שהאדון ג'ורג' וו. בוש ילמד שהוא לא שריף והעולם הוא לא עיירה במערב הפרוע, שהוא לא יכול לצפצף על כל העולם ולהיכנס עם צבא אדיר לאן שבא לו ומתי שבא לו. ומכיוון שזה אדם קשה למידה שלא מבין רמזים דיפלומטים, כנראה שהוא יצטרך ללמוד את זה בדרך הקשה שתעלה בהרבה מאד דם. האיש הזה הוא פונדמנטליסט נוצרי שמסוכן לא פחות מפונדמנטליסט מוסלמי. בעצם, הוא מסוכן הרבה יותר, מכיוון שיש לו עוצמה הרבה יותר גדולה מכל פונדמנטליסט מוסלמי. ג'ורג' בוש מחפש נשק להשמדה המונית - בבקשה שייגש למחסני הצבא האמריקאי וימצא את זה בשפע גדול. וארצות הברית גם השתמשה בנשק הזה, הרבה יותר מכל אחר בעולם. מי חוץ מארה"ב השמיד ערים שלמות בפצצות אטום? מי הרג (נכון יותר, רצח) מאה ארבעים אלף אזרחים חפים מפשע. מאה וארבעים אלף שנהרגו בשתי פצצות אטום, הירושימה ונגסאקי, ועוד הרבה אלפים שמתו שם מהקרינה לאחר שנים של סבל נורא. מי שבר את השיא הזה ברצח אזרחים? אוסאמה בן לאדן? מגדלי התאומים? הצחקתם אותי. כל הטרוריסטים בחמישים השנה האחרונות, כולם יחד, עוד לא התקרבו למספר ההרוגים שארצות הברית, הדמוקרטיה הגדולה והנאורה, רצחה בתוך שלושה ימים באוגוסט 1945. ומה עם לוחמה ביולוגית, אבעבועות שחורות? את זה, לידיעתכם, האמריקאים המציאו, כבר לפני שלוש מאות שנה. במאה השבע עשרה והשמונה עשרה נתנו בכוונה לאינדיאנים שמיכות שעליהם שכבו חולי אבעבועות שחורות. מאד מוצלח, שבטים שלמים נדבקו והושמדו ונמחקו לחלוטין, והלבנים באו ולקחו את אדמותיהם. אז זה הכח הנאור שבא היום לעשות סדר בעולם? זה מי שיוצא למלחמה לחפש נשק להשמדה המונית? אז ימח שמך ושם זכרך, ג'ורג' וו. בוש. אני מתפללת מכל הלב לכשלונך!

מוסלמים...מהיכן המושג הזה?...

...אז היום למדתי ש:...בגלל הקרבה של מוחמד כסוחר עם יהודים ועל היותו סקרן לגבי הדת היהודית והנוצרית הוא קרא למאמיניו "המשלימים"(המוסלמים), אלו שהשלימו עם האמונה באל שבמכה...

Doctor Evil

New member
בקשר לפצצות האטום

לדעתי, ואני לא איזה מומחה, אם לא היו מפילים את פצצות האטום על הירושימה ונגסקי, דווקא היו נהרגים הרבה יותר אנשים. הסיבה היא שארה"ב הייתה ממשיכה להפציץ הפצצות מסיביות מהאויר את הערים ביפן, ואז הייתה ממשיכה ונכנסת ליפן. ביפן היו עוד מיליונים רבים של אזרחים מסורים (היפנים היו נאמנים מאד לקיסר שלהם) שלא היו חושבים פעמיים להלחם עד מוות. ממרץ 45 עד לסוף המלחמה, נהרגו יותר מחצי מיליון יפנים (לפי ההערכות) בהפצצות של בעלות הברית על טוקיו, אוסקה, ועוד ערים אחרות (רבים מהאזרחים נספו בשריפות ענק שהשתוללו לאחר ההפצצות). משתי פצצות האטום נהרגו כ-300 אלף אזרחים (כולל אלה שמתו אחר כך מסרטן וכל מה שקשור לקרינה הרדיואקטיבית). היפנים נכנעו ישר אחרי שהבינו את העוצמה שכרוכה בפצצה כזו. שוב- אם לא היו מפילים את הפצצות האטומיות, ארה"ב היתה ממשיכה בהפצצות אוויריות שהיו גובות חיים נוספים. תעשי את החשבון לבד.

KiCKAs5

New member
לא מדויק..

יש שטוענים שלא פצצות האטום הם אלה שהביאו לסיום המלחמה.. הן ללא ספק היו זרז , אך מישני ביותר , בעיקר משום שבתרבות שבה הקיסר והמולדת הם הערך העליון שעליו יש להגן בחירוף נפש , כאשר מוות מכובד בקרב עדיף פי כמה וכמה על חיים בצל ביזיון הכניעה , ניתן להבין שערך חיי הפרט בעיני היפנים היו כמעט וחסרי ערך. כמו שנאמר גם פה , המנצחים הם אלה שכותבים את ספרי ההיסטוריה , וארה"ב היתה המנצחת האמיתית , ולכן ההיסטוריה נוטה לשכוח את הצבא האדום שהתקדם בקצב מסחרר בין האיים הצפוניים של יפן , מתוך חוסר היכולת של היפנים לבלום את התקדמותם שנבעה גם מהעובדה שמרבית הצבא היפני רוכז באי הדרומי של קיושו שהיה החשוף ביותר לפלישה מהים , צמרת הפיקוד של הצבא היפני נכנעה ללחץ והסכימה לכניעה ללא תנאים לנוכח התבוסה המתקרבת מצפון. דרך אגב , זאת לא פוליטיקה ?

nitsansh

New member
אם לדייק אז...

פצצות האטום הוטלו על הירושימה ב-6 באוגוסט ועל נגסקי ב-9 באוגוסט. ב-12 באוגוסט (אם אני לא טועה בתאריך... בכל אופן אחרי הפצצות) החלה ההתקפה הסובייטית על יפן, בניגוד להסכם אי-התקפה שהיה בין המדינות. ב-15 באוגוסט הודיעה יפן על כניעתה. לוח הזמנים תומך בעמדה שלך שהפלישה הרוסית היתה הגורם המכריע ולא הפצצות... אחת הטענות נגד הפצצות היא שהאמריקנים רצו לסיים את המלחמה לפני שהרוסים יתקדמו יותר מדי...

אני כבר לא מנהל הפורום הזה, אבל

לא מדברים פה על פוליטיקה ובכלל על עניינים אקטואליים. 20 שנה זה בדרך כלל הטווח הסביר שמונע ויכוחים מיותרים. תודה.

Sith Master

New member
אבל...../images/Emo19.gif

היתרון הטכנולוגי הוא כל כך עצום. וסדאם באיזשהו מקום מסוכן לעולם. המלחמה הייתה צריכה לקרות, העניין הוא תזמון. בנתיים נהרגו בסך הכל 12 חיילי קואליציה ונניח 250 אזרחים עירקים. זה הרבה פחות מיום אחד בויאטנם. ואנחנו כבר שלושה ימים ב"מלחמה" הזו. ויאטנם היה טיפשי כי הם רצו רק שלא יהיה קומוניזם. פה הם אמנם מעוניינים בנפט (שהם טוענים שיילך לעזרה...), אבל גם שיחרור של העם ממשטר עריץ ודיקטטורי. גם לפי ההערכות המלחמה תיגמר מהר אז לדעתי, המלחמה מוצדקת. וחייהם של מספר אזרחים (על אף העצבות שבדבר), שווים את שחרור מיליוני האזרחים שהיו נרצחים על ידי משטרו של חוסיין- חלקם אפילו סתם עבור שעשועיו של בניו.

אבל

כבר נאמר פה לא לדבר על אקוטליה ....

טרה10

New member
מה שאת לא מוכנה בשום אופן להבין זה

שמנהיגים מוסלמיים רוצים בהשמדת מדינת ישראל. והרי הרשימה. מהקל אל הכבד. נסראללה מנהיג חיזבאללה. יאסר עראפת מנהיג אש"ף והרשות הפלשתינית. אסאד נשיא סוריה. מנהיגי איראן והאייתולות. סאדם חוסין. כולם הצהירו זאת בפה מלא- אין ספור פעמים והם אינם מוכנים למו"מ איתנו. מאחרויהם עומדים מליוני בני אדם שמתחנכים שישראל היא הבעיה במזרח התיכון. לולא הסיוע של ארה"ב אף אחד לא היה עוזר לנו- ולא היתה קימת מדינת ישראל- בכלל ולא היית יכולה לכתוב את הדברים. ואיך אני יודע- כי הסבא שלי טאימו ושבעת בנותיו- חשבו כמוך- ועלו בארובה. גם היטלר רק אמר ואמרו שהוא רק אומר. סאדם כבש את כווית ולוא האמריקאים 'הרשעים' סלקו אותו משם היה ממשיך וכובש את כל המזרח התיכון כולל את מדינת ישראל בעזרת איראן וסוריה. את פשוט תמימה ואולי גם טפשה.

hastings

New member
מה עוד למדת?

האם סיפרו לך גם שהשורש ס.ל.מ. בערבית, הפועל אַסְלַםַ (שקיבל את המשמעות "מי שקיבל על עצמו את האסלאם") והמלה אסלאם היו קיימים עוד קודם, ושהמשמעות שלו היא להתמסר למשהו בשלמות? אין שום הכרח בקשר עם היהודים לקבלת המשמעות הזו של השורש. יש מאמר מעניין של פרופ' צבי בנעט ז"ל על משמעות המילה "אסלאם". אם כי סביר להניח שהייתה השפעה של היהדות על גיבוש האסלאם, אני לא מכיר עדות לכך שהשם עצמו יש לו מקורות יהודיים. האמת לאמיתה היא שאנחנו פשוט לא יודעים מדוע בחר מחמד לקרוא לדתו "אסלאם".

דרך אגב

התסריט שציירת הוא מאוד אופטימי עבור האמירקאי אני בטוח שרמספלד קונה אותו עכשיו, לי נראה שזה קצת יותר מורכב, ושהקטע הקשה מגיע אחרי מה המלחמה עצמה, אבל זה כבר נוגע באקטואליה.

צ"ל אנחנו לא עוסקים באקטואליה

לא בפוליטיקה ובטח לא בפוליטקה, שבכלל נשמע כמו משהו ביידש

עיראק וכו'

טוב המלחמה שהחלה בשבוע שעבר במפרץ גרמה לכמה מאיתנו לנסות ולהכניס את האקטואליה בדרך האחורית, לפיכך ומתוך הבנת הצורך לדבר על הנושא, אני משרשר את כל ההודעות הקשורות לנושא להודעה זו, הודעות שלא תשורשרנה לכאן תמחקנה, גם בתוך השרשור אני אקפיד מאוד שהדיון יערך על נושאים היסטוריים בלבד ומתוך ראייה מחקרית ולא פולמוסית. יש מספיק פורומי אקטואליה ואפילו כמה פורומים מיוחדים למצב נוספו, אין צורך להפוך גם את הפורום הזה לפורום מלחמת המפרץ.

למעלה