עיקרון המספרים+שאלה^^

m1ko

New member
עיקרון המספרים+שאלה^^

תקשיבו, אני מתחיל בשפה היפאנית, אך אני יודע פה ושם מילים. אני אלמד בנושא הזה את עיקרון המספרים.. ואני אשאל שאלה: השאלה: מישהו מוכן להגיד לי מה הן כל מילות הקישור ומתי אומרים כל אחת? עיקרון במספרים: נתחיל בכך שנלמד את המספרים 1-10: ichi- 1 ni- 2 san- 3 si- 4 go- 5 roku- 6 nana- 7 hachi- 8 ku- 9 juu(ז'ואו)-10 *אם אתה רוצה להגיד "11", תגיד: "ז'ואו איצ'י". כדי להגיד "12", תגיד: "ז'ואו ני"... כדי להגיד 19: "ז'ואו קו". מהפסוק הזה אנחנו יכולים ללמוד שהסדר הוא מ1000-1: אלפיות, מאות, עשרות, אחדות. כמו בעיברית! *כדי להגיד 20, נגיד: "ני ז'ואו". ואם רוצים להוסיף שלוש: "ני ז'ואו סן", או שבכלל רוצים 9.. אז נגיד: "ני ז'ואו קו". הכל תלוי על פי הסדר: אלפיות, מאות, עשרות ואחדות. ומה שקל, זה שלא צריך להגיד "ו....."! - שביפאנית זה: "טו......" ~*~**~*~*~*~*~**~*~~**~~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~***~*~*~*~**~*~*~*~*~*~ טוב, תעזרו לי ואני יעזור לכם^^ זו רק הקדמה למה שאני יכול ללמד כאן :p

0Pandemonium0

New member
ברוך הבא.

אבל למה את משנה את ההגייה? אומרים את זה "ג'ו", ולא "ז'ואו". וזה די שחצני להגיד שאתה מתחיל ויודע רק כמה מילים פה ושם, ובאותה הודעה לנסות ללמד. ככה לפחות זה נשמע לי. נסה להימנע מכך בבקשה.

furrball

New member
נושא מספרים

זה נושא שלם בדקדוק היפני. אל תיקח אותו כל-כך בקלות. תלוי מה אתה סופר, אתה משתמש במילות ספירה שונות ומילות שונות למספרים. הספירה הסידורית הפשוטה היא להלן (לחלק מהספרות יש יותר מאפשרות אחת) 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 ichi ni san yon/shi go roku shichi/nana hachi kyuu/ku juu כמעת כל שמות המספרים האלה באו מסינית יחד עם האותיות המייצגות אותן. ספירה סידורית יותר נדירה ביפנית מורכבת ממילים יפניות מקוריות: hitotsu futatsu mittsu yottsu itsutsu mu(t)tsu nanatsu ya(t)tsu kokonotsu too חשוב מאוד גם לדעת שיפנים סופרים מספרים גדולים מ-10,000 לא ע"פ אלפים כמו בשפות מערביות, אלא ע"פ עשרות אלפים. מכאן מיליון יהיה "מאה עשר-אלף", hyaku man.

0Pandemonium0

New member
בקשר לקאנג'י של miru (מצטער, אין

יפנית במחשב), נכתב באתר שבו למדתי אותו שהוא מתפקד גם כ-ordinal suffix, כלומר, כסיומת למספרים סידוריים. מישהו מבין מה זה אומר ויכול להסביר לי?
תודה.

furrball

New member
זה לא קנג'י של miru

זה קנג'י של ME, עין (לmiru יש "רגליים" למטה) הנה, עם עזרה מספר דקדוק: ME בא אחרי מילית ספירה (כולל הסיומת TSU-). למשל hitotsu-me, futari-me, mikka-me, ippon-me אם לא משתמשים במילית ספירה, אז משתמשים ב BAN- ...ichiban, niban, sanban וגם לזה לפעמים מוסיפים ME למילים באוניומי אפשר להוסיף גם DAI בהתחלה (צורה יותר פורמלית) כשאתה משתמש בORDINAL עם שם עצם, אז אתה מוסיף NO ביניהם. חלק מהמילים באוניומי לא מצריכות NO, וגם לפעמים הORDINAL בא בכלל אחרי שם העצם. מה גם שאני כמעט ולא שומע יפנים משתמשים ב-ORDINALS, יחסית לשפות אחרות. לעתים במקומם באים "ביטויים קבועים".

ToHrU

New member
konbanwa ;)

היי שוב ^_^ אפשר לדעת בבקשה איפה קנית את ספר הדקדוק? או כל ספר אחר???? אני משתגעת בשביל שיהיה לי ספר יפנית משלי ובמקום זה יש לי קלסר עם הדפסות מאחד האתרים המעולים שנתתם פה . . . זה גם טוב ועוזר לי מאוד ללמוד את השפה המדהימה הזו אבל אני באמת מחפשת ספר מסודר . . . אשמח אם תעזור לי . . .

0Pandemonium0

New member
נכון. באאאאאקה ^^;;;

זה הקאנג'י של "עין". אני מכיר את מירו, אבל התבלבלתי ^^;;; וכיאה לבאקה, אני צריך הסבר שני
קודם כל, בהודעה הקודמת שלך ספרת: hitotsu, futatsu, mittsu ואילו כאן אתה סופר hitotsu me, futari me, mikka me. למה השינוי ב-futatsu ו-mittsu? יש לזה איזו חוקיות? יש עוד מספרים שמשתנים ככה? ומה זה מילית ספירה? ואתה יכול לתת דוגמאות לשימוש של מספר סידורי עם שם עצם? תודה.

furrball

New member
הנה

האמת לא התקוונתי לספירה סידורית. התכוונתי ל: 一つ目 hitotsu me ראשון 二人目 futari me איש שני 三日目 mikka me יום שלישי מילות ספירה זה מילות שירות ביפנית שבאות בין מספר לשם עצם. למשל 匹 hiki לחיות קטנות יחסית, 本 hon לעצמים ארוכים כגון בקבוקים ו-枚 mai לעצמים שטוחים או ניירות. מילות ספירה הכי הכי נפוצות זה 日 人 回 歳 וכו' הנה דוגמא: 二匹目の犬 ippiki me no inu - הכלב השני

GnomeBubble

New member
והסיומת ME עצמה

ממש לא נפוצה. אם כבר משתמשים במספרים סידוריים (ואני חושב שאתה צודק, באמת איכשהו יוצא שהיפנים לא משתמשים בהם הרבה) אז בעיקר במבנה של DAI-number-counter או number-BAN. ה-me, שהוא קריאת אוניומי, הולך כמובן הכי טוב, אם כבר, עם הקריאות היפניות של המספרים (כמו hitotsume, futarime וכו'), למרות שאפשר גם עם הקריאות הסיניות.

furrball

New member
יש יותר מחמישים "מילות קישור"ביפנית

אז אתה לא יכול לצפות ממישהו שישב פה יום שלם ויפרט לך אותן.

m1ko

New member
לפחות כמה? :p

תגיד לי רק כמה^^ 0Pandemonium0, בגלל שאני לא יודע היטב אסור לי ללמד משהו? ToHrU, on ban wa* Doomo arigato gozaimas! נ.ב. אתם בכלל יודעים להגיד "ברוך הבא" ביפאנית? :p (אני יודע)

furrball

New member
הנה

הנה אחד מבין אתרים רבים שמסביר על מילות קישור כדאי לך לשנות טיפה את הגישה שלך. אתה ניגש לנושאים מאוד מורכבים ומאוד כבדים ומצפה "לחפף" אותם... זה לא עובד ככה. זה דברים שדורשים התעמקות ותשומת לב. "ברוך הבא" ביפנית זה youkoso או irasshai-mase

0Pandemonium0

New member
תקשיב ל-furrball.

אתה שוב בא בגישה מתנשאת (ההערה האחרונה). ולא, אם אתה לא יודע משהו היטב, לא כדאי שתלמד אותו. אני לא בא לתקוף אותך, אבל אולי כדאי שתחשוב קצת על הדברים האלה. אתה עלול לבלבל אחרים.

ToHrU

New member
אולי אתה . . .

יכול לעזור לי בקטע של הספרים???? קצת התעלמו מהשאלה שלי . . . אני יודעת שהמון אנשים שאלו את זה בעבר אבל אני צריכה ספר טוב, באמת!!!! ואני באמת לא יודעת איפה לחפש!!!!!!!!! אני אולי עוד מעט אשרת בבסיס סגור ואני לא ארצה להזניח את זה!!!!!

GnomeBubble

New member
קודם כל

בעברית או באנגלית? זה די חשוב, כי זה קובע אם יש לך אלפי ספרים לבחור מביניהם את הספר הטוב, או רק שנים-שלושה במקרה הטוב.
חוץ מזה, אין ספר אחד שמתמתקד בכל ההיבטים של היפנית - לפחות לא ספר טוב כזה. בד"כ, בשביל לימוד יפנית רציני מספרים צריך כמה ספרי דקדוק (בדרך כלל הם באים בסדרות, אז את קונה את כל הסדרה), ספר אחד או שניים לקאנג'י (שיעזור לשנן את הקאנג'י - וכאן אני ממליץ על Remembering The Kanji של ג'יימס הייסיג, זאת שיטה שטובה לדעתי לרוב האנשים), ומאוחר יותר, כשרוצים להתאמן על הקריאה, ספרי אימון. חוץ מזה יש עוד ספרי עזר שכדאי לקנות אם יש לך תקציב כמו מילון קאנג'י, מילון יפני-אנגלי/אנגלי-יפני (למרות שלפי מה שהבנתי מה שיש לא באמת יותר טוב מ-EDICT החופשי שאפשר למצוא באינטרנט) ומילון יפני-יפני (כי הרבה מילים תמצאי רק שם). ועם כל זה לא מספיק, יש כאלה שגם עובדים עם דיסקים לתרגול הבנת הנשמע, אז גם זה נכנס כאן. בכל מקרה - רשימת קניות די רצינית.

GnomeBubble

New member
אה, וכמובן

אני לא אומר שאת צריכה לקנות את הכל מיד. אני אישיתי לא קניתי כלום ולמדתי הכל מהאינטרנט, עד כמה שאפשר. אבל את רוצה לעבוד רק לפי ספרים, אז זה פחות או יותר מה שצריך - מה שאת יכולה לוותר עליו ולהשלים מהאינטרנט רק יחסוך לך כסף. בינתיים, בתור התחלה, הייתי אומר שספר טוב לדקדוק הכי חשוב - ואחריו ספר ללימוד קאנג'י.

DavidBahat

New member
ספר טוב להתחלה

אני ממליץ על japanese for busy people (שזאת בעצם גם סדרה, אבל הראשון צריך להספיק לך לשנה הקרובה :) אני יודע שהתוכנית לימודים של יפנית למתחילים באוניברסיטה הפתוחה מתבססת על הספר הזה. רובו באנגית אבל בהדרגה הוא עובר להירגנה. היתרון שלו שהוא לא מפציץ במילים, ככה שהוא נותן להיכנס לדקדוק של השפה בצורה יותר חלקה.

GnomeBubble

New member
אני לא ניסיתי אותו בעצמי

אבל שמעתי עליו המון ביקורות רעות. זהו בגדול ספר ברמה נמוכה, מבוסס רומאג'י (למרות שיש גרסה מבוססת קאנה), ומיועד בעיקר לאנשים שמאמינים בפתרונות קסם ללימוד שפה בקלות. יש לו שיווק אגרסיבי ומוצלח מאוד, וכתוצאה מכך הרבה קולג'ים בארצות הברית משתמשים בו, אבל כבר קראתי באמאזון כמה תלונות של תלמידים שהכריחו את המורים שלהם להחליף את הספר בקורס.

ToHrU

New member
תודה . . .

זו באמת רשימת קניות רצינית . . . אני בינתיים גם לומדת מהאינטרנט . . . בהתחלה חשבתי רק על ספר אבל גיליתי שהאינטרנט, לפחות בישראל, הוא הדרך הטובה ביותר ללימוד יפנית (מניסיוני הקצר מאוד). בכל מקרה עוד מעט כנראה אנ\לא אהיה הרבה בבית ואני צריכה ספר שיקדם אותי בשנה הקרובה . . . דרך אגב, אני חולמת אחרי הצבא להצטרף ל"לןמדים יפנית ביפן" . . . זה צריך להיות מדהים . . . אבל עד אז יש לי עוד שנה ועוד כסף לחסוך . .

למעלה