עיקור\סירוס

Lורליי

New member
עיקור\סירוס

באיזה גיל מומלץ לעקר גורי חתולים? יש אצלי שלישייה בני כארבעה חודשים שאמא שלהם מתה :(
הזהירו אותי שכבר היו מקרים של התבגרות מינית בגילם המופלג
מתי כדאי לעקר ולסרס?
תודה

קשת דעות

יש מגוון של דעות בנוגע לגיל המינימלי לעיקור וסירוס. יש מאמרים רבים המראים שכבר בגיל חודשיים ניתן לעשות זאת ללא חשש, ויש כאלו שמעדיפים לחכות עד אחרי גיל חצי שנה.
בגיל 4-5 חודשים לי אין כל בעיה לעקר ולסרס.
כן, ראיתי כבר חתולה בת 4 חודשים בהיריון, אבל זה מקרה יוצא דופן.
אסף

Lורליי

New member
מה נכון לחתול?...

האם זה נכון שכדי למקסם גדילה רצוי לחכות לגיל שנה?
אני מניחה שבמקרה שלי, כשיש זכרים ונקבה, אולי יהיה לי קשה לחכות כי היא עלולה להתייחם קודם והם עלולים לזווג אותה?..
הם לא יוצאים מהבית...

יש יתרונות לעיקור בגיל מוקדם?
ומה החסרונות?

עיקור מוקדם

יתרונות - פחות פספוסים של חיות שכן יוצאות מהבית. פחות ייחומים של חתולות בתוך הבית והיריונות לא רצויים כמו במצב שלך. בזכרים המשמעות עוד יותר גדולה - חתול זכר שחי עם נקבות עלול להתחיל לסמן בשתן עוד לפני גיל שנה. הסירוס המוקדם מונע סיון שתן. לעומת זאת אם חתול התחיל לסמן - הסירוס יעצור זאת רק ב-85% מהמקרים. זה לא מעט, אבל די מבאס ליפול על הצד הלא נכון של הסטטיסטיקה.
החסרונות - בגיל מאוד צעיר (3-4 חודשים) ההרדמה קצת מורכבת יותר, משום שהם מפנים מהר מאוד את חומרי ההרדמה מצד אחד, וסובלים יותר מהחסרונות שלהם מאידך. אחרי גיל זה אין כל חיסרון.
לטעמי לחכות לגיל שנה זה ממש מיותר. גיל 6-8 חודשים הוא לגיטימי לחלוטין גם לתומכים בעיקור מאוחר יותר ממה שאני ממליץ.

למעלה