עיקור חתולה בהריון

alonka207

New member
עיקור חתולה בהריון

אני מאחילה חתולת רחוב ואני רוצה לעקר אותה, אבל נראה לי שהיא בהריון כי לפני חודש ראיתי זכרים רודפים אחריה ועכשיו היא התנפחה,

האם ניתן לעקר?

תודה

עניין של החלטה

טכנית אין כל בעיה לעקר חתולה בהיריון. אני אישית גם ממליץ על הפתרון הזה. השאלה היא מוסרית גרידא, והתשובה תלויה ביכולת לטפל אח"כ בגורים, לקבל עליהם אחריות ולעקר אותם לפני שהם יתחילו את התהליך.
ההמלצה שלי על עיקור מסתמכת על מצב אוכלוסיית חתולי הרחוב, שאיננו מהמשובחים לצערי.

sapirdvm

New member

yaelofer

New member
מוסרי לעקר, כולל בהריון,ואפילו רגע לפני המלטה

(בדיוק מהסיבה שציינת: מצב הגרוע של בעלי החיים בארץ ובמיוחד של חתולי הרחוב, ההמתות ההמוניות של בע"ח בריאים בגלל התפוצצות אוכלוסין).

irisFridman

New member
אפשר ורצוי. מה גם שזה לא הריון מתקדם

אם לפני חודש עוד רדפו אחריה זכרים אז היא יכלה להכנס להריון גם לפני פחות מחודש... אני חושבת שרק אחרי חודש וחצי אפשר להגדיר את זה הריון מתקדם... (וזה לא תמיד תלוי במצב הבטן, יש שמשמינות כמעט מיד)

ממליצה מאוד לעקר ולמנוע סבל מגורים עתידיים וצער מהאמא שתאבד את הגורים... רוב הגורים לא שורדים (חלקם אף מתים בייסורים), ועם כל הצער שבדבר עדיף שלא יוולדו מלכתחילה.
במצב היום - עדיף לעקר וכמה שיותר... אנחנו רחוקים ממצב שבו יהיה מחסור בחתולים... מה גם שהרחוב הוא לא מקומם הטבעי של חתולי הבית, על אחת כמה וכמה לא מקום לגורים קטנים ופגיעים...
עוד מעט החופש הגדול ואז בכלל יש בעיה של כל הילדים המשועממים ש"משחקים" עם גורים....
עם כל האהבה לחתולים, לעקר (אפילו בהריון מתקדם אם לא הצלחנו קודם) זה הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות עבורם...

yaelofer

New member
רצוי מאד לעקר.

זה ימנע מעוד גורים להצטרף למעגל המוות הנורא של חתולי רחוב.
ואם כבר מעקרים בהריון, הזמן הכי נוח לעקר הוא בדיוק באמצע ההריון, כך שעכשיו זה הזמן.

למעלה