עיקור בחתולה צעירה

אניטה007

New member
עיקור בחתולה צעירה

שלום לכולם ולד"ר אבן חן. החתולה שלי, בת חצי שנה, עברה עיקור לפני שבועיים וחצי. היו לה תפרים נמסים ולקחתי אותה לוטרינר 10 ימים אחרי הניתוח שיעיף מבט וגם כי ביום ה-9 נראה שהמקום התנפח והיה קצת אדום. הוטרינר אמר בבטחון שהיא הוציאה את רוב התפרים כבר ביום הראשון (ראיתי שהיא הוציאה חוט אחד וכל הזמן ניסינו לשים לב שללא תתעסק עם התפרים, אבל כנראה שלא מספיק). בגלל שהיא הוציאה את התפרים וליקקה את המקום, התפתחה אצלה דלקת, קצת נפיחות ואפילו קצת מוגלה. הוט' נתן לי משחה אנטיביוטית למרוח פעמיים ביום. עכשיו, שבוע אחרי, המקום נראה כאילו הוא החלים, אין יותר נפיחות, מוגלה או אדמומיות. כמה שאלות - יש לה עדיין קצה חוט שתלוי שם, הוא לא ארוך אבל הוא בכל זאת תלוי והשאלה שלי האם לגזור את הקצה או להשאיר אותו שינשור לבד? אני מפחדת שהיא תתחיל להתעסק איתו ולנסות למשוך. עד כמה זה שכיח שמתפתחת דלקת אחרי הניתוח וכמה זמן עוד יקח לפצע להגליד לגמרי? הניתוח היה לפני 17 יום ועדיין ממש רואים שהיא נותחה ויש לה שם צלקת ממש רואים פצע שמגליד. בחתולות שראיתי אצל אנשים אחרים, 3 שבועות אחרי הניתוח ראו רק צלקת. אגב, החתולה שלי אוכלת ושותה כרגיל והכל נראה תקין. תודה מראש.

דלקת אחרי עיקור

הי לאחר ניתוחים קורה שיש זיהום. לא צריך להיבהל מזה, אני מניח שאחרי שהמקום יחלים לחלוטין לא תראו הבדל ובקושי תראו את המקום של הניתוח. לגבי החוט שבולט - כדאי לגשת לוטרינר שניתח ולשאול אותו. יש חוטים שאין בעיה לגזור ויש כאלה שלא כדאי.

למעלה